Oğlumda dikkat eksikliği var. Şimdiye kadar hep bana ben niye böyleyim, benim niye sorunlarım var derdi, niye arkadaşlarımda sorun yok diyip üzülürdü. Geçenlerde oğlumu aldım karşıma ve kendisine bu durumu hakkında bilgi verdim. Bak dedim hepimizin iyi ve iyi olmayan yanları var. Bazılarımız şu alanda iyi ama şu alanda iyi değil vs. Ve dedim sen çok zekisin, akıllısın, meraklısın, belleğin çok güçlü, çalışkansın ama sende dikkat eksikliği var, bu yüzden bazı küçük sorunlar yaşıyorsun, arkadaş sıkıntısı çekiyorsun çünkü seni anlamıyorlar, sen de onların sana olan davranışlarını yanlış yorumluyorsun... bu sorunlar hakkında oturup konuştuk, neler yapabiliriz dedik, önerileri ortaya koyduk, umarım iyi sonuç alırız...
Belli bir yaştan sonra çocuğa durumunu açıklamak daha mantıklı geliyor bana.
Konuyla ilgili olanların yorumlarını merakla bekliyorum.
Sevgili cankanak da, umarım bu başlığımı görür ve yorum yazar.
Belli bir yaştan sonra çocuğa durumunu açıklamak daha mantıklı geliyor bana.
Konuyla ilgili olanların yorumlarını merakla bekliyorum.
Sevgili cankanak da, umarım bu başlığımı görür ve yorum yazar.

) almanın size ve çocuğunuza neler kazandıracağını bir düşünün. Bunca problemlerle baş etmesinde ona bunu bilmenin ne fayda sağlayacağını bir düşünün. Ben birine bu problemin onda olduğunu söylediğimde olayın iyi yönlerine övüp,kötü yönleri ile nasıl başedeceğini anlatmaya çalışıyorum.Sizde buna benzer bir yöntem uygulamaya çalışıyorsunuz galiba. Yanlız bir sorun var. Daha önceki yazılarımdan hatırlarsanız hiç dikkat eksikliğinin dikkat yönünü ön plana çıkarmamıştım. Çocuğa sende dikkat eksikliği var demek ile sen dikkatsizzin demek aynı şey gibi.Bence bu yanlış.Bir kere doğrusu dikkat dağınıklığı ikinci olarakta dikkatsizzin demek dikkatsizliğini artırabilir.Ben son dönemde isimleri hatırlamak üzerine yoğun şekilde bir çalışma yapıyorum ve şu an kendimi isimleri hatırlayabildiğime inandırdım. Şu anda rahatlıkla isimleri hatırlayabiliyorum. Çocuğun neyi yapıp yapamayacağı neye inandığı ile çok alakalı. Sürekli olarak çocuğu doktorlara götürmek,çocuğun zayıf yönlerine odaklanmak size birşey kazandırmaz. Çocuğunuzun zayıf yönleri olduğunu,güçlü yönleri olduğunu ve bunun herkeste böyle olduğunu kabul etmeniz belki en iyisi.Dikkat eksikliğinde en büyük sorunlardan biri belkide en önemlisi kendine güven eksikliği.Bunu pekiştirecek davranışlar ne kadar zeki veya kaabiliyetli olursa çocuğun hayatta başarılı olmasını engelleyebilir.Bu yazdıklarım(dikkat eksikliği olan bir çocuğu sadece hayal ederek) size uymayabilir veya saçma olabilir çünkü çocuk psikolojisi benden biraz uzakta bir konu.Üstelik çocuğunuzu tanımıyorum.Çocuğunuzun dikkat eksikliğine sahip olduğunu ve akıllı bir çocuk olduğunu söylüyorsunuz(tıpkı benim gibi
İlacını bazen almak istemiyor ona ısrarla içmesi gerektiğini söylüyorum. Bana ne için içtiğini sormuyor babanne ve dedeyle yaşamamızın olumsuzluğunu yaşıyoruz kuduruyorum da ondan içiyorum değil mi diyor
Yorum