Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dikkat eksikliği için ilaç kullanan var mı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Dikkat eksikliği için ilaç kullanan var mı?

Selam arkadaşlar bu hastalık ya da kişilik için(DEHB), ilaç kullanan ve faydasını gören var mı?
    Nootropil kullanan varsa bu ilacı neden kullandığını yazabilir mi?
    Her şey güzel olacak...

Orjinal yazı sahibi: derinnnnnn
    modiodal aldım iyiydi bak gene hatırlattın doktora yazdırayım gene
    Ben hatırlatmasam ilaç yazdırmak aklına gelmeyecek, DEHB ve unutkanlığa pek faydası olmadı herhalde? : D
    Dikkatsizlik neden dolayı var, genetik mi depresyondan dolayı mı, ne kadar süredir kullanıyorsun, faydası oluyor mu?
    Her şey güzel olacak...

Yorum

dehb ne demek

Yorum

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu demek.
        Her şey güzel olacak...

Yorum

hepsdi bir mi bunların sen de hiperaktiv oldunu sanmıyorum

Yorum

Evet hiperaktiflik yok durgun birisiyim, dikkat eksikliği var. DEHB, dikkat eksikliğinin yoğun olduğu ya da hiperaktifliğin yoğun olduğu durumlara göre alt gruplara ayrılıyor.
            Her şey güzel olacak...

Yorum

doktor mu teşhis koydu

Yorum

Hayır teşhisi ben koydum, doktorun koymasına gerek yok açık bir hastalık her an dikkatsizim.
                Her şey güzel olacak...

Yorum

sayenizde dehb de başka ilaçlarında kullanılabildiğini öğrenmiş oldum. şaşkın olduğumu ifade etmek isterim.

"doktorcuğum bu günlerde biraz dikkatsizim , bana dikkat artıran bi şeyler ver " durumumu bu yoksa. Öyle değildir umuyorum.Biri aydınlatırsa sevinirim çünkü gerçekten merak ettim.

Yorum

9 yaşındaki kızıma dehb teşhisi kondu.yaşadığımız zorlukları anlatmak çok uzun sürer.concerta kullanmaya başladık.ama bu seferde kızımda alınganlık ve sinir hali başgöstermeye başladı.bu arada bende doktoruna ailemizi ve kendimi anlatan formlar doldururken ,bende de dikkat eksikliği olduğu görüldü.ve bana da concerta verildi.bugün kullanmaya başladım.ama bir değişiklik gözlemlemedim henüz kendim de.bakalım hayatımız kolaylaşacak mı bende merak içindeyim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: rüzgarın dikkatsiz kızı View Post
                      9 yaşındaki kızıma dehb teşhisi kondu.yaşadığımız zorlukları anlatmak çok uzun sürer.concerta kullanmaya başladık.ama bu seferde kızımda alınganlık ve sinir hali başgöstermeye başladı.bu arada bende doktoruna ailemizi ve kendimi anlatan formlar doldururken ,bende de dikkat eksikliği olduğu görüldü.ve bana da concerta verildi.bugün kullanmaya başladım.ama bir değişiklik gözlemlemedim henüz kendim de.bakalım hayatımız kolaylaşacak mı bende merak içindeyim...
                      Yaşadığın zorlukları tahmin ediyorum, çeken bilir derler ya, çok geçmiş olsun. Benim oğlum da concerta kullanıyor ama sadece okula gittiği günlerde. Kesinlikle faydasını görüyor yalnız dikkatini artırıyor, kıpır kıpırlığını azaltıyor, davranış sorunları varsa ona etki etmiyor.
                      Yeni öğrendiğime göre bu ilaç herkeste faydalı bir tesir bırakmayabilirmiş ayrıca etki süresi prospektüsünde 12 saat yazdığı halde aslında 7-8 saat sürdüğü hatta kişiye göre bu sürenin 4-5 saate bile indiğini okumuştum.

Sen de kendini ve çocuğunu gözlemle ve bunu doktorunla paylaş.
                      Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Ben ve kardeşimde concerta kullanıyoruz. kardeşim 2 tane 36 mg alıyor ben 54 mg 2 tane alıyorum. Concerta iyi bir ilaç bence ben lys sınav hazırlık döneminde olduğum için kullanıyorum. Onun dışında çok sorunum yok dikkatim konusunda. Ama kardeşimin ilacı içmeyi unuttuğu günler şımarıklıkları saçmalıkları o kadar gözle görülür şekilde artıyor ki concerta'nın faydasız olduğunu düşünmek mümkün değil. Ancak bu ilacı almak da 1001 problem..
                        Psikiyatriye gidiyorsun reçete yazdırıyorsun sonra eczaneye gidiyorsun ve ilac 2 haftada bir falan gidiyor biz 2 kişiyiz birde süreleri de bazen tam denk gelmiyor tam işkence oluyor..
                        Without You I'm Nothing

K M
                        Aşk demek sen demek
                        Sen demek ben demek..

Yorum

bugün daha sakin hissediyorum kendimi ve daha organize.ama bu ilaç kullanmanın psikolojik etkiside olabilir.yani ben ilaç kullanıyorum o yüzden böyleyim yönlendirmesi de olabilir.kızımda ise davranış bozukları hala devam ediyor çok az farkla.mesela;yüksek sesle ve bağırarak konuşurdu,sesi kulaklarımızı tırmalardı.şimdi bu bayağı aza indi.dikkatini ise objektif olarak ölçemiyorum çünkü okullar kapandı.sanki biraz daha sakarlığı azaldı gibi geliyor.yalnız bana karşı bağımlılığı vardı şimdi aşırı bağımlı oldu.tek başına giyinmek bile istemiyor,suyunu bile ben getiriyorum.ve davranışları sanki ben onu ayda bir görüyorum yada her an terkedecekmişim gibi.takıntı halinde bana bağımlı öyle bunalıyorum ki bazen.dayanamıyorum ters sözler ediyorum yaralayıcı sözler.sonra oturup bunun için gözyaşı döküyorum.dilerim bu ilaç benim bu tutarsızlığıma çare olur.

Yorum

ben edronax prozac ve abilify kulllanıyorum.Ama ben de dikkat eksikliğinin yanında depresyon var.Edronax dikkat eksikliği için .İşe yarayıp yaramadığını hala anlayamadım.LYS geldi geçti. doğru düzgün çalışabildiğimi sanmıyorum.ilaçsız daha kötü olurdu herhalde.

Yorum

ritalinnn** ancak yinede bi doktora görünmenizde fayda var

Yorum

İşleniyor...
                              X