Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dikkat eksikliği için ilaç kullanan var mı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

bana da dikkat eksikliği için tofranil verdi doktor,,aslında dehb ilaç tedavisine küçüklükten itibaren başlanması gerektiğini bu yaşlarda(24) başlamadıklarını söyledi..küçükken tedaviye başlamayanlar için yapılacak bişi yok mu yani..
    " Önce hayaller ölür, sonra insanlar. "

- Shakespeare

Yorum

yetişkinler için ritalin ya da concerta verilebiliyor. Aslında daha fazla ilaç var ama gelişmemiş bir ülkede yaşadığımız için bunlarla yetinmeye çalışıyoruz. Ben dr.dan istedim de bana yok test yapmamız lazım da yok kırmızı reçete de bilmem ne.. bir sürü bahane uydurdu ben de vazgeçtim haliyle. Onun yerine nootropil diye bir ilaç verdi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sosyalfobik24
        ))) =============
        meditasyon yaparak ya da olumlu düşünerek bu sorun hallonulamıyor ne yazık ki.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sibel_87 View Post
          bana da dikkat eksikliği için tofranil verdi doktor,,aslında dehb ilaç tedavisine küçüklükten itibaren başlanması gerektiğini bu yaşlarda(24) başlamadıklarını söyledi..küçükken tedaviye başlamayanlar için yapılacak bişi yok mu yani..
          2 yıl önce gittiğim doktorun dikkat eksikliği için ilk yazdığı ilaç tofranildi, bir ay kullandım olmadı anafranile geçtim. Tabi burada dikkat eksikliğinin neden dolayı kaynaklandığı önemli benimki okbden dolayıydı ilaçları ona göre yazdı. Anafranile 25 mgden başladım 7-8 ay sonra 250 mgye çıkardım o zaman faydası olmaya başladı. Anafranil okbme iyi geldiği için istemsiz hayallere dalmıyordum ve farkındalık duygumu koruyabildiğim için dikkatsizliğim azalmıştı.
          Her şey güzel olacak...

Yorum

keşke benimki de okbden kaynaklansa ama öyle değil oldum olası var tofranil iyi gelir mi bilmiyorum:RpS_confused:

- Shakespeare

Yorum

Okb kişilik özelliğinin yatkın olmasından dolayı ortaya çıkan bir rahatsızlıktır, okb de doğuştan olabilir.
              Doktor "bu yaşlarda dehb tedavisi için yapılacak bir şey yok" dedi mi? Doktorlar dehb genellikle 7 yaşından önce ortaya çıkan bir durumdur der ama bu yaştan sonra yapılacak bir şey yok demezler herhalde.
              Her şey güzel olacak...

Yorum

bu yaştan sonra ilaç tedavisine başlamıyoruz,,sadece hiperaktiflik söz konusuysa ve bundan dolayı alkol bağımlılığı vs yaşayanlara başlıyoruz dedi,,başka doktora daha görünmek istiyorum o da aynı şeyi söylerse gerçekten yapacak bişi yok demekki:frustrating:

- Shakespeare

Yorum

Doktorlar dehb teşhisi koyuyorlar mı? Büyükler de ilaç kullanabilir zaten çocuk da olsan büyük de olsan dehbin tedavisi yok sadece ilaç kullandığın sürece dikkatini toplayabiliyorsun. Şöyle bir olumlu ihtimal var; psikolojik olsun nörolojik olsun, dahili olsun bir çok hastalık dikkat eksikliği yapabiliyor. Yani sendeki d.e. dehbden kaynaklanmıyor olabilir belki okbdir, belki depresyondur.
                  Her şey güzel olacak...

Yorum

bu ilaçlar gerçekten dikkat eksikliğinin şikayetlerini kaldırıyosa herzaman kullanmaya razıyım ..dediğim gibi okb veya depresyon ile ilgisi yok çünkü dehb harici sıkıntım yok..

- Shakespeare

Yorum

merhaba, ne gibi şikayetleriniz var küçüklükten beri mi bu hastalıktan muzdaripsiniz_?

- Shakespeare

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sibel_87 View Post
                        5 doktor değiştim hepsi de aynısını söyledi bu yaştan sonra bu ilaçlara başlanmaz diye yılmadım bir başka doktor denedim yaklaşık 1 saat soru cevap test ve görüşmelerle bu ilaçlara başladık .Bazı mankafa psikiyatristler 5 dakika da karşısına geçenin hayatını anlayıp direkt prozac ve cipralex yazıyor.Başka yaptıkları birşey yok .Önemli olan adam gibi psikiyatris olan bir doktor bulmak hem size güven verecek hem de tedavinizi planlı programlı götürtecek. Yurtdışında ki forumlara bakın adamlar 50-60 yaşında bu tedaviye başlıyorlar. Bizim çok bilmişlerde öyle birşey olmaz diye kestirip atıyorlar.

Yorum

bunu duyduğuma sevindim,,siz hangi şehirdensiniz ve yaş kaç öğrenebilirmiyim?

- Shakespeare

Yorum

bende bu DEHB'ten muzdaribim ama çok bilmiş psikolog 5dk olayı çözdü ve konsantrasyon toplamada çok etkili bir ilaç diye wellbutrin yazdı ama bu ilaçkoca bir hiç o kadar bilindik ilaç varken neden 2 senelik bir ilacı yazarlar... Anksiyetemi bile arka plana atıp dikkat eksiliğinin hayatımı ne kadar olumsuz etkilediğini işi bıraktığımı anlattım hadi kırmızı reçetelileri geçtim bari bir modiodal yazar insan resmen kobay olarak kullanıyorlar bizi bu ilaçın ne bir faydası ne de bir yanetkisi var etkisiz eleman aspirin kadar faydası olmayan ama fiyatı yaklaşık 45tl olan kocaman bir hayal kırıklığı
                            devlet hastanesi psikologlarının tek yaptığı şey 5dk teşhis yaygın anksiyete bozukluğu ve cipralex

Yorum

sorun halledildi.
                              Last edited by Fantastik; 06-04-2013, 10:52 AM.

Yorum

Merhaba, ben de yazın temmuz ayında dikkat eksikliği için psikiyatra gittim odaklanamıyorum falan diye açıkladım ama antidepresan yazacağını hiç düşünmemiştim eczaneye gidince öğrendim ilacı aldım ama hiç içmedim. Sonraki hafta başka bir doktora gittim bu sefer antidepresan istemediğimi söyledim nedenini sordu içmek istemiyorum dedim o da modiodal yazdı. Hemen kullanmaya başladım ve kullanırken soruyorlardı etkisini gördün mü diye bilmiyorum pek görmedim dedim ama ilaç bittikten yaklaşık iki hafta sonra eski halime döndüm hiç birşeye odaklanamama, konuşurken dikkatimin dağılması, ders çalışırken başka şeyler düşünme vs. Sonra bir daha doktora gitmeye bir türlü fırsat bulamadım ve eczacıya sordum o da bu tip ilaçların normalde 2 ay kullanılıp doktorun tavsiyesine göre ara verdirildiğini söyledi ben de alıp içmeye başladım ve birkaç gün içinde tekrar etkisini gördüm gerçekten çok işe yaradı. Ve sonra yine tekrar gitmeye fırsatım olmadı doktora. Ayrıca 2. doktora gittikten sonra başka bir doktora daha gitmiştim çünkü internette okuduğum kadarıyla birkaç doktora gidin falan yazmışlardı. Neyse doktor bunu öğrenince benim takıntılı olduğumu düşündü halbuki öyle değildi durum çünkü can sıkıntısından gidiyordum habire ciddi anlamda. Sonra asıl önemli nokta şu ki, bana, konuşurken ayrıntılara çok takılıyorsun çok fazla ayrıntı veriyorsun karşındaki kişiye anlatmak istediğini anlatamamaktan ya da eksik anlatmaktan korkuyorsun ve bu nedenle de asıl söylemek istediğin şeyi söyleyemiyorsun dedi ki bu da gerçekten tam yerinde bir tehşisti ve obsesif kompülsif bozukluk olduğunu söyledi. Bana antidepresan kullanmam gerektiğini önceki doktorun verdiğinin hafif olduğunu falan söyledi ben odadan ağlamaklı çıktığımı hatırlıyorum. Ama sonuç olarak onu da içmedim modiodala devam ettim ve çok memnundum. Mesela yarın sınavım olduğu için içtim ve şuan kendimi çok mutlu ve rahat hissediyorum. Ayrıca şunu da belirteyim, ilaca başladıktan sonra hiç kitap okumayan ben bir ayda 4 kitap okudum bu da aklıma gelen bir etkisi.

Yorum

İşleniyor...
                                X