Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dikkat Eksikliği, Unutkanlık, Kaygı, Sinir,Konusma Bozuklugu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Dikkat Eksikliği, Unutkanlık, Kaygı, Sinir,Konusma Bozuklugu

Lütfen Biri Bana Yardim Etsin Kafayı Yemek Uzereyim.8-9 Aydan Beri Aşırı Unutkanlık Dikkat eksikligim vardi simdi de basıma konusma bozuklugu''kekeleme gibi'' cıktı. birsey soylediklerinde anlamadan cevap verme gibi sorunlarım cıktı.

Fabrikaya Başladıgım İlk Zamanlar Unutkanlıgım Azdı Ondan Sonra Devamlı Unutmaya Basladım Bunu Kafama Cok Taktım Hergun Kendi Kendime Bugun Unutcammı Diye Diye Kafayı Yedim Toplumdan Uzaklastım İnsanlardan Sogudum Durup Dururken Aileme Sinirlenme Küfür Etme Sunu Suraya Koy Dediklerinde Bile Sinirleniyorum İşimde Dogru Calısamama Konsantre Olamama, Şaşırma ,Yanlış Yapma.Konusma Bozuklugum İse Azcık Kekeme Olan Bir Arkadasım vardı Onla Takıla Takıla Bendede Konusma Bozuklugu Oldu Bu Konusma Bozuklugunu Engelleyemıyorum
    Ayrıca Mağazalara Gittigimde veya Bir Alışveris Yaptıgımda Bile Cok Korkak Oluyorum Birisi Birsey Dicek Diye Ama Dese Saldırırım Oyle His Geliyor Bazi Tanıdıgım Abiler Yanımda Oturunca Vurma Hissi Geliyor Daha Yasım 19 Askerligimde Yaklastı Psikiyatriye mi Gideyim Yoksa Beynimdemi Birsey Var Acaba Bazen Basım Agrıyor Hafıften.Ayrıca Hastalık Hastası bir Tavrım Oluyor.Babam Bile Bana Gerizekalı Diyiyor Gucume Gidiyor İntihar Etme Seviyesine Yavas Yavas Geliyorum

bak burnunu düşünme dersem burnuna odaklanırsın.

senden unutmaktan ziyade aşırı bir hatırlamaya dayalı bir problemin varlığının olduğunu düşünüyorum.

yani sorunlara karşı fazla odaklanman yüzünden diğer konular hakkında fazla fikir üretemiyorsun.

aklın tüm enerjisini sorunlara harcadığı için diğer konulara harcayacak enerji bulamıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tuni
      .....Yasım 19 Askerligimde Yaklastı.......Babam Bile Bana Gerizekalı Diyiyor Gucume Gidiyor İntihar Etme Seviyesine Yavas Yavas Geliyorum
      Başlık dikkatimi çekti..Ayrıca ilk mesajım sana nasipmiş..
      Neden dikkatimi çekti?

Unutkanlık bende de başladı.Ama bendeki unutkanlık Pc başında olmaktan sanırım..Yani kafada birşeyler olunca yada bir şeyle devamlı meşgul ise sosyali unutuyorum..Yapılacak işlerimi vs..

Size yardımcı olurmu bilemiyorum ama unuttukların sana zarar veriyorsa önemse..Birde kendini sen gerizekalı hissetmiyorsan kimseyi dinleme..Ben bildiğimi işlerim..
      Çok sevdiğim bir söz..
      "Umutsuzluğa kapılma!Umudunu yitirdinmi herşeyini yitirirsin.Yeterki seni başarısızlığa götüren nedenleri bilesin,diğer yandan çevrendekilerin sözlerine de kulak ver..ama kendi seçimini kendin yap.."

Son bir şeydaha son cümlendeki (koyu işaretli)..Çok gençsin...

Saygılarımla..

Yorum

ben de unutkanım ve bunu unutmamam gerekenleri kağıda yazarak ya da not alarak yenmeye çalışıyorm
        No Sign!

Yorum

aynı sorunlar bendede var. unutkanlık, dikkat eksikliği, konuşma ve davranış bozukluğu... unutkanlık aşırı derecede var bende. doktora gittim ağır depresyon dedi. unutkanlık B12 vitamin eksikliğinden kaynaklanabiliyor. kan testi yaptırın mutlaka. bende sınırda çıktı. bazende depresyon nedeniyle insanın algısı zayıflıyormuş. dikkatinizi bir yere toplayamadığınız için beyin o anki olanları algılayamıyor algılasa bile hemen unutuyorsunuz. çünkü algılmanız çok fazla oluyor. bunun içinde doktora gitmeniz gerekiyor. ben gittim. 2 tane ilaç verdi. birini yaklaşık 2 aydır kullanıyorum diğerini ise dün başladım. ben iyi olacağıma inanıyorum. sizde inanın ve mutlaka doktora gidin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ;18034
            bak burnunu düşünme dersem burnuna odaklanırsın.

senden unutmaktan ziyade aşırı bir hatırlamaya dayalı bir problemin varlığının olduğunu düşünüyorum.

yani sorunlara karşı fazla odaklanman yüzünden diğer konular hakkında fazla fikir üretemiyorsun.

aklın tüm enerjisini sorunlara harcadığı için diğer konulara harcayacak enerji bulamıyor.
            bu anlattığınız biraz daha açıklar mısınız? sanırım benim yaşadığım unutkanlık problemi buna benzer bir şey. şu an üniversitede 7. yılım, bir yıl kadar bir işte çalıştım ama öncesinde üniversite bünyesinde öğrenci kulüplerinde de aktif bir şekilde çalıştım. unutkanlık hep yaşadığım bir sorun. normalde ortaokuldan bu yana yaşadığım ailevi problemlere bağlıyordum ama bu yazdığınız ilgimi çekti. çünkü özellikle işimde farkettiğim bir şey, ne kadar fazla işime adapte olduysam unutkanlıklarım da o kadar artıyordu. yani herhangi bir sorun çıktığında onu çözmeye yoğunlaştığımda, mevcut durumda önümdeki sorunlarla ilgili çok fazla şeyi atlıyor, gözden kaçırıyor ya da unutuyorum. o yüzden biraz daha genişleterek açıklar mısınız?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: chasepoint View Post
              bu anlattığınız biraz daha açıklar mısınız? sanırım benim yaşadığım unutkanlık problemi buna benzer bir şey. şu an üniversitede 7. yılım, bir yıl kadar bir işte çalıştım ama öncesinde üniversite bünyesinde öğrenci kulüplerinde de aktif bir şekilde çalıştım. unutkanlık hep yaşadığım bir sorun. normalde ortaokuldan bu yana yaşadığım ailevi problemlere bağlıyordum ama bu yazdığınız ilgimi çekti. çünkü özellikle işimde farkettiğim bir şey, ne kadar fazla işime adapte olduysam unutkanlıklarım da o kadar artıyordu. yani herhangi bir sorun çıktığında onu çözmeye yoğunlaştığımda, mevcut durumda önümdeki sorunlarla ilgili çok fazla şeyi atlıyor, gözden kaçırıyor ya da unutuyorum. o yüzden biraz daha genişleterek açıklar mısınız?
              istese de açıklayamaz, kaydını sildirmiş çünkü. Ben bi doktora görünmeni tavsiye ederim...

Yorum

Bende de aynı sorun var.Doktorun size önerdiği ilaçlar hangileri acaba?

Yorum

İşleniyor...
                X