Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Telefonda konusurken kekelemek takilmak..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Telefonda konusurken kekelemek takilmak..

    Merhaba Arkadaslar,

    Adim Ismail 26 yasindayim ve konu kategorisinden de anlayacaginiz gibi ben bir kekemeyim. Almanyada yasiyorum. Evliyim ve bir cocuk babasiyim.
    Benim kekeme oldugumu kimse anlamiyor herkes sende birsey yok gayet güzel konusuyorsun diyorlar. Esim bu konu da ki en büyük destekcim. Sizlere sormak istedigim telefonda konusurken heyecan ve stress yapiyorum sonrasinda inanilmaz kasilmalar ve nefes yetersizligi cekiyorum. Örnegin telefonda selam veriyorum fakat "nasilsiniz" diyemiyorum deli ediyor beni !!!

    Normal günlük hayatta da bazi kelimelerde zorluk cekiyorum ben o kelimenin yerine baska kelime aramak icin inanilmaz bir sekilde düsünüyorum ve beynim yoruluyor konusmaktan yorgun düsüyorum.

    Bu konuda önerilerde bulunmanizi rica ediyorum.

    Not: Sonradan kekeme oldum ailemde konusma bozuklugu ceken kimse yok.

  • #2
    konunun uzmanı bir doktora başvurmalısın.

    Yorum


    • #3
      karşı taraf beni görmediği için telde konuşurken kafama göre takılıyorum.yani görünmediğinizi düşünün ,bu sizi rahatlatacaktır.

      Yorum


      • #4
        the king's speech filmini izledin mi kekeme bir kral hakkında

        Yorum


        • #5
          Bol bol kitap okuyun hatta sesli okuyun

          Yorum


          • #6
            merhaba, günlük hayatta, sunumlarda ve telefonda çok iyi bir konuşmacı olmama rağmen, stresli ve heyecanlı olduğum zamanlarda, özellikle yapacağım konuşmayı önemsediğimde kaygılandığımda sorunlar yaşamaktayım. bunu aşmak için ne yaptığımı söyleyeyim, biraz garip. daha öncesinde düşünüp kabul ettiğim bir şeyi anımsamak için maymunların seslerini hayal ediyorum. daha önceden oturup düşündüğüm şey ise, konuşma denilen bir dizi seslerin aslında biz bu şekilde yapabiliyoruz diye tercih edilmiş bir iletişim biçimi olması. yani maymunlar da komik ama kendilerince anlamlı bir dille iletişim kurmayı tercih ediyorlar. konuşma esnasında, konunun içeriği ve öneminden çok, kendi sesimi dinleyip yaptığım hataları takip etmenin zihnimi oyalayıp daha çok heyecanlandıracağını biliyorum. aslında sesimizin de bir ehemmiyeti yok, sorun karşı taraftakinin sesimizdeki heyecanı anladığını veya korktuğumuzu hissettiğini düşünmek, utanmak... Bu tip şeyler reaksiyonu hızlandırıp daha kötü hissetttirip daha çok panikletir. Her panik sorunun altında, bir olay gerçekten cereyan etmeden, fazlasıyla hayal etmek yatar. Bu hayal o olaya olan beklentiyi yükseltip, daha sonra akıla gelen ya işler iyi gitmezse kaygısıyla bir o kadar çok kaybetme korkusu oluşturur. Yani konuşma yapacaksanız, yine kekeleyecem diye zerre düşünmeden o konuşmaya başlamalısınız. Çünkü muhtemelen o konuşmadan kaçışınız yok, bir saat sonra bir gün sonra bşr ay sonra o konuşma mutlaka yapılacaktır. Kendinizi iyice doldurmamak bakımından, düşünmeden konuşmayı yapın ve kurtulun. Konuşurken kendinizi dinlemeyin anlatacağınız şeyin detaylarını düşünün. Eğer kendniniz rezil olmuş hissederseniz maymunları düşünün Eğer daha da kötü hissederseniz, 'amaaan ölmüyorum ya, rezil oldum olacağım kadar anlatacağımı anlatayım bari' 'neyse karşıdaki de beni heycanlı veya kekeme biri bilsin, böyle insan çok, ayıp değil...' ' hem bugün kötü konuşmam hatırda kalırsa, ilerde düzgün konuşunca şaşırıp etkilenir' gibi motive edici şeyleri hızlıca düşüp konuşmanızın konusunu ve detaylarını düşünüp öneminizi buna verin...

            bir de, konuşmanın içeriğini avantaja çevirebilirsiniz. Örneğin iş veya başka bir şeyle alakalı konusu olan bir konuşma ise, sadece analatacaklarınızı, sırasını düşünün, nasılsa konuşacak gerekli cümleler vardır. Karşıdaki için de mühim olan sizden alacağı bilgilerdir, bu tip konuşmalarda çok fazla kendinizi dinlemeyin sesinizn nasıl çıktığı karşıdakinin umrunda olmaz, sadece anlatacaklarınıza odaklanın. Ama ahbablık yakınlık için yapılan konuşmalarda, kestirme sorularla konuşmadan kurtulabilirsiniz. Nasılsın, neler yapıyosun diyin ve karşıdakinin dinleyin konuşmasını, nasıl bir tonla, nasıl bir cevap veriyor, neler söylüyor. Öğrenin. İçerini de unutmayın, ordan birşeyi çekip daha çok soru çıkarıp sorabilir, konuşmayı karşıdakine bırakıp, konuşmaya ısınmanızı sağlayabilirsiniz. Çok konuşmasanızda konuşturmak en iyi yöntemdir, kişinin etrafına olan dikkati dağılır, verceği cevaplara anlatacaklarına odaklanır. Size sorunca, muhtemelen daha rahat olacaksınız, kendinizce cevap verin başka bir soru sorup, anlatmasını sağlayın, bu esnada kendinizi düşünmeyin, karşıdakini dinleyip nasıl cevap veriyor, hangi soruya ne cevapları veriyor anlayın, öğrenin. Çok tıkanırsanız paniklemeyin sessiz kalın, karşıdaki kişi de kendinde problem bilecektir rahat olun. Siz toparlayamazsanız sessiz kalın o toparlayacaktır. Unutmayın panik yok. Ve karşıdakini dinleye dinleye anlayarak kendinizde de gelişme olduğunu göreceksiniz.
            Last edited by Coelum; 22-10-2016, 12:37 PM.

            Yorum

            İşleniyor...
            X