Merhaba adım can 17 yaşında ege üniversitesi öğrencisi ve bipolar hastasıyım. Bende aşırı derecede ağız kuruluğu oluyor, konuşmama dolayısıyla sosyal hayatıma zarar veren bu durumu nasıl yenebilirim. Birçok doktara gittim yapabileceğimiz birşey yok ilaçının dozunu azaltmalı veya bırakmalısın diyorlar bildiğiniz gibi bu mümkün değil. ( bu arada sabah 2 akşam 2 lityum ve çeyrek ludiomil kullanıyorum ) Ayrıca tsh kan değerim yüksek çıktı . Görüşlerinizi bekliyorum...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Yan etki -
Collapse
X
-
Merhaba,
Ağız kuruluğunu gidermek için ''Yeşil Eczane'' adlı James A. Duke tarafından yazılan kitapta bazı öneriler var;
-Ekinezya, meyve suyuna bir damlalık dolusu ekinezya tentürü karıştırıp içebilirsiniz. Bitkinin tazesini bulursanız köklerini de çiğneyebilirsiniz.
-Eşekotu, kapsülünü kullanabilirsiniz.
-Gül, 250 ml kaynamış suya 2 ile 4 çay kaşığı kurutulmuş çiçek karıştırarak, çay formuna getirip için.
-Kırmızı acı biber, yemeklerinize katabileceğiniz gibi, meve suyunuzun ya da çayınızın içine de karıştırabilirsiniz.
-Bir de çok etkili olan başka bir bitki var; jaborandi. Fakat bu bitki sadece Brezilya'da bulunuyor ve ülke dışına çıkarılması ya da özütünün sentezlenmesi yasak...bişnev...
Yorum
Yorum