Duyuru

Collapse
No announcement yet.

manik atak geçiren arkdaşlar hangi ilaçları içiyosunuz

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• manik atak geçiren arkdaşlar hangi ilaçları içiyosunuz

arkadaşlar manik atak geçirenler kullandıkları ilaçları adetiyle beraber yazabilir mi ? Tabi farklı hastalıkları varsa onlarıda belirterek.ben manik atak geçirdim sosyal fobiyim ve sosyal fobiye eşlik eden depresyonum var.Günde 4 lithuril 2 depakin 2 dideral 1 abilify yarım akineton içiyorum.

manik atak denmez. kısaca mani denir. yoksa sen panik atak mı demek istedin?
    ama ilaçlara bakılırsa bipolarsın. ama bu kadar ilaç çok fazla ve bu ilaçların hiçbiri depresyon ve sosyal fobide etkili değil.
    tersine bu ilaçlar depresyon ve sosyal fobiyi azdırır.

Yorum

ben manik atak ile bipolar bozuklugun aynı şey diye biliyorum da neyse önemli değil.maniden bahsediyorum.ilaçların etkisi hakkında yorum yapmışsınız ama ilaçlar konuda bi eğitiminiz varmı?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Croquersf View Post
        arkadaşlar manik atak geçirenler kullandıkları ilaçları adetiyle beraber yazabilir mi ? Tabi farklı hastalıkları varsa onlarıda belirterek.ben manik atak geçirdim sosyal fobiyim ve sosyal fobiye eşlik eden depresyonum var.Günde 4 lithuril 2 depakin 2 dideral 1 abilify yarım akineton içiyorum.
        sen savaş falan mı çıkarmaya kalktın bu kadar ilaç verilmesi biraz garip açıkçası. 4 lithuril 2 depakin içiyor ve hala ayaktaysan bravo. ben ikisini de ayrı ayrı kullandım ve mide bulantısından ölüyordum. bu yüzden kestiler. günde sadece; 75mg efexor ve 200mg seroquel içiyorum.

Yorum

bilmediğim bir apartmanda kapıya dayandıgım falan oldu.ama benim sosyal fobim de var belki ondandır diye düşündüm hep.

Yorum

başka bipolar bozukluk yaşayan arkadaşlarda içtiği ilaçları söyleyebilir mi? doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum o yüzden sordum

Yorum

doktorunu cok degistirme
              psikolojik hastaliklarda deneme yanilma yoluyla veriyorlar ilaci tahlili yok tetkiki yok her doktorun hastasini tanima donemi bayagi uzun olabiliyor ne kadar ilac verecegini deneyerek buluyor her degistirdigin doktor yeni ilac denemelereidir bunu unutma
              kullandigin ilaclarin miligramlari dusukse adadtleri icin kafa yorma birde atagi yeni atlattiysan haliyle yuksek dozda verir ilaci doktor sonra sonra duzeldiginiz kadar azaltir miligramlari iciniz rahat olsun

Yorum

ben aynı zamanda sosyal fobiliyim ve içtiğim ilaçlar gittiğim terapiler hiç faydalı olmadı.artık doktorumu değiştirmek zorundayım çünkü çok zor geçiyo günler

Yorum

ne de çok ilaç içiyormuşsun :37: ağır gelmiyor mu ?

ben de kullandım abilify cipralex felan ama ilaçları bıraktıktan 1 sene sonra 1 tane abilify alayım dedim o bile aşırı halsizlik yaptı neredeyse bayılıyordum önceden nasıl kullanabiliyormuşum hayret artık bünyem kaldırmıyor herhalde

Yorum

Xanax 0.5, Paxil 20, Seroquel 25 verdi doktor, en az sekiz ay bu şekilde devam edeceğiz dedi. Yirminci günde bütün hislerim yokolmuş durumda. Herşey duruldu. Doktora gittiğimde çok kötüydüm, koyduğu teşhisi anlattı, onu bile doğru düzgün anlayamayacak kadar kafam gidip geliyordu. Heyecan ve mutlulukla depresyon, çöküş arası gidiş gelişler günler arasında seyrederken son dönemde saatlik değişimlere dönüşmüştü. Eşim ve çocuğumu perişan ettim bu dönemde. İnşallah bu ilaçlar iyi gelir.

Yorum

Merhaba geçmiş olsun. Bende de bipolar bozukluk var. Bugüne kadar genel olarak yüksek dozda toplamda 20-25 ilaç denedi doktorlar bende. Cidden abartmıyorum. Resmen kobay farelere döndüm. Şu an kullandığım ilaçlar Convulex 300 mg(Depakinin eşdeğeri) günde 4 tane ve Abilify 30 mg günde 1 tane. Şifa bulmanız ve bulmamız dileğiyle...

Yorum

Ankilozan spondilit için: Enbrel iğne
                        Antidepresan: Venlafaxin+mirtazapine
                        Anksiyolik: Ativan+Xanax

Ama ben şu an majör depresyon altındayım. Manik dönemde antidepresanlar azaltılıp antipsikotik ilaç veriyor doktorlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kerub View Post
                          Ankilozan spondilit için: Enbrel iğne
                          Antidepresan: Venlafaxin+mirtazapine
                          Anksiyolik: Ativan+Xanax

Ama ben şu an majör depresyon altındayım. Manik dönemde antidepresanlar azaltılıp antipsikotik ilaç veriyor doktorlar.
                          Mirtazapine iptal, yerine tolvon şu an.

Yorum

İşleniyor...
                          X