Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bipolar hastasıyım ve iyileşmek istemiyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Bipolar hastasıyım ve iyileşmek istemiyorum

    Bir kaç psikiyatr gezdikten sonra ortak kanı olarak bipolar bozukluk teşhisi konuldu.Ben bu halimden bilmiyorum nedense mutluyum alıştım ve hoşumada gidiyor açıkcası ama ailem zorla ilaç içirmeye ve tedavi etmeye çalışıyor beni.Bu da beni çıldırtıyor seroquel xr 200mg içiriyorlar genelde dilimin altına alıp yutmuş gibi yapıyorum sonra tükürüyorum ama dün akşam anladılar tükürdüğümü ve artık kontrol ediyorlar yuttummu yutmadım mı diye.İyileşmek istemiyorum çünkü dışarda arkadaşlarımla iken hiç depresif modda olmuyorum aksine çok esprili kendine güveni tavan yapmış biri oluyorum sadece yalnız kaldığımda depresif modda oluyorum genelde ama bunu anlamıyorlar bu halimden mutluyum ve değişmekte istemiyorum.Sizce nasıl ikna ederim ailemi bu halde yaşamaya.

  • #2
    Aileni ikna edemezsin sen kendi içinde başka ve mutlu bir hayat yaşıyorsun. Tedavi olmazsan ileride dahabüyük sorunlar çıkabilir.

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: kabiliyet View Post
      Aileni ikna edemezsin sen kendi içinde başka ve mutlu bir hayat yaşıyorsun. Tedavi olmazsan ileride dahabüyük sorunlar çıkabilir.
      evet haklısın o konuda.teşhis yeni konuldu bana ama ben bu hastalığın etkilerini yaklaşık 1 yıldır taşıyorum psikiyatr bana lustral yazana kadar çok büyük bir sıkıntım yoktu(bipolar teşhisinden önce) ve kendimi hiç olmadığım kadar iyi özgüvenli güçlü hissediyordum teşhisten sonrada daha daha iyi hissetmeye başladım intihar olayı geçirdim bir kere ve anladım nekadar salaklık yaptığımı ve şu an aklımın ucundan geçmiyor o düşünce nedense bilmiyorum bu hastalık bana bir hediye gibi görünmeye başladı 4-5 saat uykuyla dayanabiliyorum derslerime nerdeyse hiç çalışmadan rahat rahat geçebiliyorum zaten sosyal bir insanken şimdi 2-3 kat daha fazla sosyal oldum önceden çok aşk acısı çekerdim şimdi 9 aylık sevgilim beni terketti hafif bir boşluk dışında hiçbirşey yaşamadım seraquel içip salak salak uyumak ve bütün gün mal gibi dolaşmaktansa bu halimle kalırım daha iyi ve haklı olduğumu düşünüyorum

      Yorum


      • #4
        halinden memnunsan bipolar değilsin. teşhis yanlış.
        bipolar katlanılması imkansız olan ağır bir hastalıktır ve bipolar hastaları ilaçlarını ömür boyu seve seve kullanırlar.

        Yorum


        • #5
          intihar olayı yaşadım diyorsun bence önemli bir ipucu hastalığın için ! dikkat etmelisin. Ne gibi göstergeler varki sana bipolar teşhisi koyuyorlar ??

          Yorum


          • #6
            Hoşuna gidiyor olabilir ama aşırı özgüven durumu, duyguları aşırıda yaşama normal birşey değil..
            Bu durumu seviyorum demişsin çünkü bu duruma alışmışsın Allah korusun ya alıştığın bu durum ilerler de seni sıkıntıya sokarsa ?
            Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdur.
            Mustafa Kemal ATATÜRK
            Asperger bir kız arkadaşım olsun isterdim,
            kalk gidiyoruz dediğimde nereye diye sormayan,
            karavanımın hanımı olan




            01101110011110100111010000100000011110010110100101 1100100110110101101001011000100110010101110011

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: neyzenilhan48 View Post
              halinden memnunsan bipolar değilsin. teşhis yanlış.
              bipolar katlanılması imkansız olan ağır bir hastalıktır ve bipolar hastaları ilaçlarını ömür boyu seve seve kullanırlar.
              3 farklı psikiyatra gittim hepsi aynı kanıda yarında izmirde bir tane prof varmış ismini hatırlamıyorum şu an bipolar üstüne baya makale falan yazmış söyleyeceğim açık açık çünkü ruh hali değişimlerine alıştım depresif olduğum zamanlarda alkol alıp rahatlıyorum ve şu an halimden çok memnunum bilmiyorum başka bipolar hastası olan varmı benim gibi iyileşmek istemeyen o yüzden bu konuyu açtım forumda

              Yorum


              • #8
                senin anlattıgına göre benimde bipolar olmam lazım........

                Yorum


                • #9
                  bu aşırı güven, süper enerji, zıp zıp olma hali iyi de....

                  sağda solda önüne gelenle birlikte olmak ve bu yüzden hayatının tehlikeye girmesi, sınırını bilmeden para harcamak (misal ben... teşhis konulana kadar 80 bin lira harcadım - evet eski haliyle 80 milyar ), düşünmeden bir sürü karar vermek ve sonra bu kararların ne kadar çılgınca olduğunu anladığında dibe vurmak....

                  gibi sonuçlara katlanabileceksen.... ilaçlarını içmemeye devam et... katlanamazsan dibin sonu herkesçe malum...

                  Yorum


                  • #10
                    Belliki mani dönemini yaşıyorsunuz. şuan bunun size iyi gelmesi normal çünkü ruhen hastasınız ama etraftaki insanlar bu tavrınızın normal olmadığının farkındadır. bipolar hastası tedavi edilmediğinde hep bu süreçte gidiyor gibi gelmesin ileriki zamanlarda siz hala hastalığınızı kabul etmeyip halinizden memnunda olsanız çevrenize zarar verme yada intiharın eşiğine gelebilirsiniz. sakın olaki tedavinizi kesmeyin ilaçlarla iyileştikçede bu özgüveni yakalayabilirsiniz. ama insanlarla dialogunuzda rahatım daha iyim espiri yapıyorum diye bu hastalıkla yaşamak istiyorum demenize aklı başında hiç bir aile izin vermez. sizde durumu zorlaştırırsanız ilerki dönemlerde mutlak hastaneye yatmanız ön görülür. şuanki halinizi anlayabiliyorum benim annemde rahatsızlandığında psikiyatriste gitmeyi istemezdi ama iyileştikten sonrada o haline anlam veremezdi. şuan sizde onun bilincinde değilsiniz ailenizide yıpratmayın ilaçlarınızı için tedavinizi görün.
                    Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

                    Yorum


                    • #11
                      YANLIŞ ANLAMA YORUMLARINIZI OKUDUM BENDE BIPOLAR hastasıyım doktordan zor ogrendım arastırdım ılerde olme tehlıkesı var bende ıstemıyorum ama calısamıyorum raporda vermıyorlar devamlı uyuyorum ayakta bıle ben 1000mg gram kullanıyorum 2 adet sadece sabahları 2 adet ıcıyrum ama bırakdım şikayetlerım artı ben zapdedemıyorum duramıyorum 2 kısı yaraladım sınırden 9 ay hastanede yattım olmadı devamlı uyuttular yıne bırakdım bu sefer aılemle kavga edıyorum yıne kullanmadım bu seferde arkadaslarımla kız arkadasım bırakdı cocuk gıbı davranıyorsun dedı suan hıc arkadasım yok bende yalan atmak zorunda kalıyorum olmekden kormuyorum ama sıkayetlerım artı borcun ıcınde kaldım 2 mılyar borcum var 26 yasındayım 2 sene once farkettım hasta oldugumu tedavısı var ama ılerlemesın dıyorlar hala arastırıyorum bu sıteye bunları yazmak amacla uye oldum umarım kullanırsın bende kullanmak ıstemıyorum ama rapor alırsam delı raporu ozaman kullanıcam pra ıstıyorum cok pra

                      Yorum


                      • #12
                        bende ıstemıyorum ama sorunlarım buyuyor konusmak ıstersen msn verırsın konusuruz ozelden yazarsın

                        Yorum


                        • #13
                          Anlattıklarından anladığım kadarıyla Mani değilde daha çok hipomani yaşıyorsun..
                          Ve hipomanideyken tedaviyi reddetmen normal o ruh halin değişsin istemiyorsun.. Manide olsan buraya yazmazdın bile büyük ihtimalle. Yalnız bipoların şöyle bir durumu var ki şu an güzel gelen halin bir gün bir anda öyle bir değişecekki dibi boylayacaksın. O yalnız kadığında girdiğin depresif hal gibi olmayacak bu durum nefes alamadığın bir noktayada gelebilirsin. Yada maniye girersin ve çıktığında yaptıklarını gördüğün zaman doğal bir depresyona geçersin..
                          Şimdi gözünü boyuyor hipomani ama izin vermemelisin buna! Sonsuza dek sürmeyecek çünkü! İlle de ilaçlar kendimden geçiriyor istemiyorum diyorsan doktorunla görüş ve daha düşük dozlarda bir kombinasyon ayarlasın sana ya hep ya hiç diye birşey yok en azından. Doktoruna bunu açıklarsan eminim yardımcı olmaya çalışır..

                          Yorum


                          • #14
                            Bipoların böyle garip olayları vardır, yaşanmış öyküleri de vardır.
                            Bende bipolar olarak şunu söylüyorum ki,

                            Eski manik ve depresif dönemlerimden pek eser kalmadı. evet ara sıra yaşıyorum ama kontrol altına alabiliyorum artık , kendime zarar vermiyorum çevreme vermiyorum.
                            Ama ne yalan söyleyeyim depresif dönemimi özledim çünkü depresif dönemdeyken dahi zevk alıyordum.

                            En kötüsüde bu ya, acıdan zevk aldığından itibaren bu acı sana ve çevrene yönlenmeye başlıyor ki , Yeni haberci geliyor sana : Anti-sosyal kişilik bozukluğu

                            Bu saatten sonra sana acil şifalar dilerim kardeşim benim.

                            ama şuda var bipolarlığın ömrün boyunca geçmeyecek devam edecek ama tedavi olursan sadece seviyesi azalacak . merak etme ...

                            Tedavine devam et

                            Yorum


                            • #15
                              şuanda mantıklı olamıyorsun. kendin mantıklı olabilsen zaten doktora ihtiyacın olmazdı. kendin hallederdin. o yüzden doktorunu dinle. dediğini yap ilaç iç.

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X