Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yardım istiyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• yardım istiyorum

21 yaşındaki oglum depresyon tedavisindeyken 1 ay önce intihar etmeye teşebbüs etti sonrasında bi polar teşhisi kondu.lithuril ve seragual kullanıyor.son tedavisinde rispertal 2mg da ilave edildi ancak rispertal içmek istemiyor.İnternetten sakıncalarını ve kullanıcı yorumlarını okumuş.Tedavisi ege üniv.ruh ve snr has.affektif hastalıklar biriminde yatmadan tedavi görüyor.kanda lityum seviyesi 0.8 ile 1.0 arasında oynuyor..Heyet raporu ile okuluna ara verdik.Alkol takıntısı var Rahatlattığını iddia ediyo Sınır koy diyoruz uymuyor, hastaneye yatmak istemiyor,Psikiyatr a gitmek isteiyor.2 gündür ilaçlarını hiç almıyor baskı yapmıyoruz ne yapacagımı bilmez durumdayım . yardım arıyoruz

Aynı yaştayız oğlunuzla ve şöyle söyleyebilirim ki ergen , ergenliği çok sert geçiriyor.. O kaçacak siz kovalayacaksınız siz ne derseniz deyin onun iyiliği için söylendiğine inanmak istemeyecek o yüzden onun güvendiği sözüne değer verdiği birisiyle konuşmasını sağlayabilirsiniz. Bu süreçte sizlere sabır dileyebilirim, geçmiş olsun

Yorum

tşk ederim dileklerin için

Yorum

tabiki ilaçlar tek başına çare degil olamazda sürekli konuşmayı deniyoruz babası ben kardeşi onun bizim için ne kadar degerli oldugunu direk degil dolaylı anlatmaya calışıyoruz. bu durumlara gelmesine yine bir prof neden oldu oglumdaki değişimi fark edip dr götürdük ist da lustural verdi kötü oldugunu solediğinde ilacın dozunu arttırdı sonuç nerdeyse oglumu kaybediyordum...spora gitmesini birlikte yürüyüşe gitmeyi sürekli teklif ediyorum h.sonu antalyaya gidelim dedik hayır diyor sürekli pc nin basında odasında ....cok zor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Bozbulanık
          insan duygularını en yakınından genelde saklayamaz belli ki yanlızlaşmaya çalışıyor arkadaşları varsa onlarla görüşmesini isteyebilirsiniz kafasını dağıtsın bakın emin olun ben uzun zamandır ilaç kullanıyorum ama şunu anladım hiçbirşeye çare değil sadece rahatlatıyor. pisikoterapiye götürebilirsiniz psikiyatriler insanlarla fazla ilgilenmiyor ilaç verip kesip atıyorlar en azından psikoterapide sıkıntılarını paylaşır ve rahatlar
          evet haklısın bende psikoterapi arastırması yapmaktayım 2 gündür en azından kendisinin tek olmadıgını anlar türkiyede psikoterapi o kadar azki .psikiyatrislere güvenmiyorum sanki bogazım agrıyo diyorsun 45 dk dinliyor yaz antideprasan gonder.Arkadaşlarının cogu sehir dışında okuyorlar burda olanlarda pek hayır gelecek tipler degil.yanıtların için gercekten tşk ederim neler yaşadıgınızı anlamak için kitaplar aldım okuyucam

Yorum

Bu kardeşimize psikoterapi hiçbir fayda sağlamaz. Benim kafadan sanki,ben de 21 yaşındayım ve benim de bipolarım var,psikolog ismini duymaktan bile nefret eder oldum,çünkü bi halt yaptıkları yok. Siz bence onu hastanede yatmaya ikna edin,orada iyileşecektir bence...İlaçlar ve sadece hastalığa odaklanma,dünya işlerinden,öğrencilikten ve sınavdan uzak durma onu iyileştirecektir naçizane görüşüm...
            Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim.

Yorum

Ahh n oluyror bu genclere anlamıyorum ki her sey ellerinin altında huzur yok, ruh aç. Bence ergenlik dönemi geçmiş çoktan. Ablacım oğlun namaz kııyor mu? Dini hassasiyeti ne kadar evladına verebildin?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ebkem View Post
                Ahh n oluyror bu genclere anlamıyorum ki her sey ellerinin altında huzur yok, ruh aç. Bence ergenlik dönemi geçmiş çoktan. Ablacım oğlun namaz kııyor mu? Dini hassasiyeti ne kadar evladına verebildin?
                namaz kılarak beynindeki lityum seviyesi kaç olur sence yukseltirmi konuyu hiç anlamadan yanıt yazmayın türkiyede yaşayan bipolar hastalarının işi gercekten zor ben..zihniyete bak ya

Yorum

Orjinal yazı sahibi: deep emotion
                  sizin yerinize sitemizde oğlunuz da dertlerini paylaşsaydı daha çok yardımcı olabilirdik.ilaç içmesi için elinizden geleni yapın yoksa ilaçsız düzelmeyeceğine ikna edin.gerekirse doktora kendiniz götürün.
                  elimizden geleni yaptık inan devam ettiğimiz dr var oldukçada iyi bir dr ...daha çok yeni oldugundan kabul edemiyor hastalığı yaş olarak reşit oldugundan elimiz kolumuz bağlantı sürekli sıkmadan konuşmaya calışıyorum siteye üye olmuş ama işine gelenleri dinliyor laç almıyan ilaçlar insana sunu yapıyor vs yazanlara inanmış son gunlerde hiç girmiyor

Yorum

Allah sabır versin. Ne yaparsanız yapın onun durumunu siz değiştiremezsiniz. Ne kadar üzülsenizde fayda etmez. Yapabilecegiz tek şey onun ilaçlara devam etmesini sağlamak. Bipolar tedavisi olan bir rahatsizlik degil. Bu yüzden lityum icerikli ilaclari kullanmak istemeyecektir oglunuz ve kendini yavaslattigindan sikinti verdiginden sikayet edecektir. O sebeple en azindan seroquel 100-200 mg artik doktoru ne verdiyse ona devam etmesini saglamaniz olgusal anlamda ona saglayabileceginiz tek faydanizdir. Unutmayin siz onun icin endişelenirken o kimbilir sizden kac kat daha hizli dusunerek kimbilir nelerden endiseleniyor. Kimi zaman toz pembe olan hayat kimi zaman kararip onun ustune çöküyor. Olaylari ve dünyayi oğlunuz sizden çok farkli degerlendiriyor. Son olarak intihar girisimi olduysa dikkat edin ve onu bir sekilde sevginizle sevkatinizle yada baska herhangi bir bag ile tek ayaginin bu tarafta kalmasini saglayiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayça09 View Post
                      namaz kılarak beynindeki lityum seviyesi kaç olur sence yukseltirmi konuyu hiç anlamadan yanıt yazmayın türkiyede yaşayan bipolar hastalarının işi gercekten zor ben..zihniyete bak ya

Namaz kılınca size tıbbi anlamda bir faydası olmaz belki ama şu pis-kologlar ne iş yapıyor afedersin de? Ya da yogacılar? Kelimeyle insan mı iyileşirmiş? Namaz bir pis-kologtan çok daha öte yardımcı. İnsana huzur veriyor,rahatlatıyor insanı. Onun haricinde tabi ki psikiyatriste gidin,Allah maddi manevi her türlü yardımı kullanmamız gerektiğini söylüyor. AMA ŞİFA YİNE ONUN ELİNDE!
                      Beni bir gün unutacaksan, bir gün bırakıp gideceksen, boşuna yorma derdi; boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım. Tasımı tarağımı topladım geldim. Neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim.

Yorum

İnsan bazen sadece yalnız kalmak istiyor...
                        Hastalığı kabullenmesi için biraz zaman verin ve onun yanında olduğunuzu hissettirin. Kişisel bir eksiklik olmadığını, kendi elinde olmadığını ona aktarın. Rahat bırakın bu süreçte biraz, istediği gibi takılsın.. İlaçları kullanmak istememesi doğal yalnız bipolarda şu var ki ilaçları kullanmazsan durum her zaman dahada sarpa sarıyor çoğunlukla. Zamanla anlayacaktır. Ve şuna inanınki eğer tedaviyi kendisi de isterse tedavi sonuç verecektir yoksa her şey boşa.

Yorum

Anladığım kadarıyla oğlunuz bipolar rahatsızlığını psikotik düzeyde geçiriyor, ve bu düzeyde geçirmeside hastalığını yenmesine engel oluyor çünkü psikotik geçirilen bir bipolar durumunda birey yaşadığı depresif dönemlerden hem acı duyar bu acı bir süre sonra haz'a dönüşmeye başlar ve her acı çektiği zaman acısından zevk almaya başlar.
                          Buda bir süre sonra bireyde alışkanlık yapar.
                          Oğlunuzun öncelikle hafif bir psikoterapi görmesine ihtiyacı vardır, çünkü acıdan zevk ve haz alma bipolar rahatsızlığından sonra Anti-sosyal kişilik bozukluğuna çevirecektir.

Tedaviden hiçbir şekilde bahsetmeyin, sadece psikoloğa götürün, o gerekeni yapacaktır.

Yorum

İşleniyor...
                          X