Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bana geçirdiğiniz bir atak anınızı anlatabilir misiniz?Bipolar nasıl birşey?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bana geçirdiğiniz bir atak anınızı anlatabilir misiniz?Bipolar nasıl birşey?

Bir Mani Atağı Anınızı Anlatabilir Misiniz Bana?

21 yaşımdayım.5 yıl önce bipolar teşhisim konuldu.Hasta olmadığıma adım kadar eminim.Hatta hatta bipolar bozukluğun gerçek olduğuna bile inanmıyorum ben.Klinikte kaldığımda hastabakıcı ve hastalarla kavga ettim.Daha doğrusu ben etmedim resmen çullandılar üzerime.Neyse doktora beni hastaneden çıkarması için yalvarırken daha 5 dakika sürmeden doktor direkt 'ben senin için uğraşamam' dedi savdı başından.Ertesi gün ailem geldi sordu hastamızın neyi var diye.Bipolarmışım güya.Sen kesin orada mani atağı geçirdin o yüzden doktor sana bu teşhisi koydu diyecekler yazmasın.Neyse etrafımdaki mahlukatların baskısıyla 5 yıldır ilaç kullandım ara vererek.İlaçların bana verdiği tek etki zarar!

Şimdi soruma gelirsek; mani yada hipomani atağı geçirdiğinizde neler hissediyorsunuz, neler söylüyorsunuz, neler yapıyorsunuz bunları detaylı bir şekilde öğrenmek istiyorum.Yani birgün bir kalktım o kadar mutluydum ki resmen havada uçuyordum yada ne bileyim düşünceler o kadar hızlı ki felan gibi olmasın gerçekten birşey anlamıyorum.Evet internette mani hakkında tonlarca yazı var ama hepsi birbirine benzer insana hiçbirşey ifade etmiyor.Bir günü diğerini tutmayan karakterden çok insan tanıdım.Duygudeğişimlerinde deli gibi mi yoksa bambaşka karakterden birisi gibi mi davranıyorsunuz?En önemlisi maddi durumu iyi, çevresi geniş ve sosyal aktif bir insan mısınız yoksa tersi mi?

ben mani olunca etrafımdakilerle kavga ediyorum saldırgan oluyorum
    bi keresindede ayakta durup oturamıyodum oturmak istiyorum ama ayakta duruyodum oturamıyodum
    makyaj yapmalar bakımlı olmalar full alış veriş tabi normalde almayacağın şeyler alıyosun
    yani normalde yapmayacağın bi şeyi yapıyosun ve farkında olmuyosun iyileşince anlıyosun ve o hareketleri normalde yapmıyosun
    Last edited by masalsı; 01-10-2013, 02:01 PM.

Yorum

bir keresinde nehir boyunda bonzai içtim,
      yanımdan şıkır şıkır şıkır sürekli su sesleri vardı hiç durmuyodu kafayı yiyecekmiş gibi oldum suratım birden bembeyaz oldu
      bi korku bastı ve delirecekmiş gibi oldum başladım köprü başında yürümeye su sesi hiç durmuyor sürekli şıkır şıkır şıkır
      kalbim 1 saniyede 5 kez falan atıyodu taktaktaktaktakkk diye

Yorum

Shaokahn bu bir mani atağı mı?

Yorum

Bu bonzaii kafası :

Yorum

Ben 2009'da bir kere mani atağı geçirdim ama sağlam bir mani atağı idi. En dikkat ettiğim ve aslında hoşumada giden şey beynim acayip hızlı çalışıyordu. Çok kısa sürede birden fazla konuya yetişebiliyordum. 2-3 saat uyuyordum günde ama inanılmaz enerjiktim. Herşeyi yapabileceğime inanıyordum, özgüven top noktada idi. Ankilozan spondilitten dolayı yoğun ağrılar çeken ben mani dönemimde ağrı kesici ilaç bile kullanmamama rağmen en ufak bir ağrı hissetmiyordum. İnsanların ne yapacağını, beyninden geçenleri hissediyordum. Ya da bana öyle geliyordu Bazen hayat dolu, mutlu oluyordum bazende agresif. Ama genelde mutlu ve yardımsever oluyordum. Yine bazen iç dünyamda, takip edileceğimi, önemli bir kişi olduğum için beni içeri atacaklarını hatta haşa peygamber bile olabileceğimi düşündüğüm delice gelecek sanrılar bile yaşadım. Genel itibari ile iyi birşey değil mani anlayacağınız. Depresyon desen o da ondan beter...
            Last edited by kerub; 03-03-2014, 09:57 PM.

Yorum

manik ataklarda boktan püsürden hiç iğrenmiyordum saatlerce konuşup hakaret etsem kimsenin susturmaya gücü yetmiyordu bide her yer ışıl ışıldı

Yorum

İşleniyor...
              X