Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Manik Atak Yaşandığında Neler Yapılmalı ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Manik Atak Yaşandığında Neler Yapılmalı ?

Ben bir bipolar yakınıyım , hastamız 1-2 ay civarı hastanede tedavi gördükten sonra eve yollandı ilaçlarını kullanmakta. İlaçlarını kullandığı halde manik atak yaşanır mı? ve manik atak yaşandığı zaman tekrar hastaneye mi yatırmak gereklidir yoksa bunu başka şekilde manik ataktan kurtarabilirmiyiz manik atak yaşandığı zaman ilaçlarını tekrar mı vermek gereklidir?

Şimdiden teşekkürler

Baştan Çıkarma Sanatı - Alfa Erkek Locası

http://www.psikoloji.gen.tr/group.php?groupid=62

Ilaclarini mutlaka duzenli ve saatinde vermelisiniz.Ben ataklarim sirasinda suurumu kaybettigim icin ailemin destegi sayesinde ilaclarimi duzenli kullanarak hastaligimi kisa surede ailemin kontrolu altinda kisa surede atlattim.Bu ataklarda lutfen hastaniza sabrinizi ve sefkatinizi esirgemeyiniz.Size ve cevresine karsi butun direncleri ya da kotu davranislari kendi kontrolu disinda olmaktadir.Ilaclarini duzenli kullandigi sure boyunca belli bir sure sonra zaten farkindaligi artaracak ve iyilesmeye karsi olan direnci (size gore tabi)kirilacak ve normal seviyeye gelecektir.Size dusen oldukca sabirli ve sefkatli yardim surecidir.Her an kontrol altinda tutmalisiniz.
    :25:Melekler uçabilirler.Çünkü onlar kendilerini hafife alırlar.
    Meleklerin kanatlarını ağırlaştırmayın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gulensurat View Post
      Ben bir bipolar yakınıyım , hastamız 1-2 ay civarı hastanede tedavi gördükten sonra eve yollandı ilaçlarını kullanmakta. İlaçlarını kullandığı halde manik atak yaşanır mı? ve manik atak yaşandığı zaman tekrar hastaneye mi yatırmak gereklidir yoksa bunu başka şekilde manik ataktan kurtarabilirmiyiz manik atak yaşandığı zaman ilaçlarını tekrar mı vermek gereklidir?

Şimdiden teşekkürler
      İlaçlarını düzenli kullanması gerekiyor. Ama ilaçlara rağmen tekrar atak geçirebilir. Bu durumda doktarına tekrar başvurmak veya acilden hastaneye başvurmak gerekiyor. Doktor akut dönemde kullandığı ilaçlar ve dozları farklı olacaktır. Gerekirse hastaneye tekrar yatıralabilinir. Olay yatıştıktan sonra doktor tedavisini buna göre düzenleyecektir. Kronik bir hastalık bir ömür boyu hastalığa yakalanma riski var. Tabi eğer şanslı ise bir daha atak geçirmeyebilir hatta doktor kararı ile ilaçsız olarak hayatına devam edebilir. Zor bir hastalık allah sabır versin.

Yorum

Cok tesekkur ederım degerlı bılgılerınız ıcın.

Baştan Çıkarma Sanatı - Alfa Erkek Locası

http://www.psikoloji.gen.tr/group.php?groupid=62

Yorum

Oncelikle gecmis olsun.
          Ingiliz oyuncu ve komedyen Stephen Fry konuyla ilgili belgesel hazirlamisti, atagin geldigini hissettigi anda kendini odasina kapatiyor birkac gunlugune tabii ki yaniz kalmiyor bu surecte kizkardesi yaninda oluyor hem islerini duzene koyuyor hemde ilaclarini veriyor. Youtube da konuyla ilgili kisa filmleri var, turkceye cevrildi mi bilmiyorum fakat ingilizce biliyorsaniz zaten sorun yok, izlemenizi oneririm.

Yorum

İlaçlarını düzenli kullandığı sürece büyük oranda birşey olmaz. Ancak belirli zamanlarda kandaki değerlerin ölçülmesi lazım, uygun aralıkta olduğunun tespiti için. Değilse ilaçta ona göre ayarlama yapılır. İlaç kullanmazsa tekrar mani atağı görünme riski oldukça yüksektir.

Yorum

İşleniyor...
            X