Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeniden ...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Yeniden ...

    Kabullenmemek için çok direndim ama artık kabul ediyorum.Ben bir bipolarım.2012 kasımından 2013 haziranına kadar düzenli bipolar tedavisi gördüm.(daha önce de bipolar denmişti ama dr değştirmiştim,ve bu tedavi başlayana kadar başka bir dr tarafından anksiyete ve depresyon tedavisi görüyordum)Eşim emekli olacağı ve farklı bir şehire yerleşeceğimiz için ,çocukların da okulları kapanınca ,sağda solda kalmaya başladık,ev aramaya vs koyulduk.Bu sırada benim tedavi sekteye uğradı, ben ilaçları bıraktım,temmuz sonunda kendimi çok çok iyi hissediyordum.Hatta o kadar iyi hissediyordum ki,adeta kuşlar kelebekler içinde bir oraya bir buraya koşuyordum.Bunun garip olduğunu anladım anlamasına ve yerleşir yerleşmez bir psikiyatriste gittim.O lityum vs başlamak yerine abilify başladı.Tabi benim işime geliyor ya,bile bile lades...Aralıkta bomba patladı ve eşimle boşandık.Çocukları aldı.Şimdi hiçbir sosyal güvencem yok ocaktan beri tedavi görmüyorum.Gereken her yere başvuruda bulundum ama süreç uzadıkça uzuyor.Ben de karma dönemdeyim.Vaziyet kötü.Şimdi ilaçları kafama göre alsam bir sürü test vs. gerek.Öyle kafaya göre alınacak ilaçlar da değiller. Ne yapıcam bilmiyorum.Kısaca anlatmaya çalıştım,paylaşmak istedim sadece.Umarım yeterince anlatabilmişimdir. Bu arada soran olursa diye;tedaviyi bırakmadan önce 1500 mg/gün lithuril,abilify 15 mg/gün,seroquel 25mg/gün,lamictal 100mg/gün kullanıyordum. of Allahım off ne bırakırsın tedaviyi çok pişmanım çok.

  • #2
    neden boşandıniz bu hastalık sebebiyle mi yoksa başka sorunlar lar. tam olarak sosyal güvenceniz neden yok yeşil kart vermeleri gerekmez mi? belirli gelir tespitleri yaptırdiktan sonra verirler diye düşünüyorum.
    "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

    Yorum


    • #3
      [QUOTE=.::yabancı::.;514317]neden boşandıniz bu hastalık sebebiyle mi yoksa başka sorunlar lar. tam olarak sosyal güvenceniz neden yok yeşil kart vermeleri gerekmez mi? belirli gelir tespitleri yaptırdiktan sonra verirler diye düşünüyorum.[/QUO

      Çalışamıyorum.Sık kontrol olması gerekiyor.Hızlı döngülüyüm ve karma dönemlerim uzun sürüyor.Şutlanıyorum dolayısıyla.Boşandıktan sonra gelr tespiti yaptırmam gerektiğini bilmiyordum.Sgk ya yetim aylığı için başvurdum (annemden) orada da sordum bağlanana kadar ne yapmam gerek diye.Beklemen gerek dediler o kadar.Şimdi yaptırdım gelir testini cvp bekliyorum,maaş deseniz bağlanmadı ocak ayında başvurdum,hala bekliyorum.Sgk ile bolca yazışıp duruyoruz.Evliliğimde zaten sorunlarım vardı.Hastalığımı en çok tetikleyen şey bu evlilikti.Ancak iki negatif,kötü evlilk ve hastalık birleşince,ihale bana kaldı.

      Yorum


      • #4
        olsun güçlü bir karakter izlenimi verdiniz bana göre bunların üstesinden de gelirsiniz, borç unuz var mi gss prim sorgulama sayfasın da bakabilir siniz. 2 bin tl gibi birşey olmuşsa sigorta sıkıntı yaratıyor. diğer her konu da biz destekçiniz burda ki herkesin, rahatlamak için istediğinizi yazın olur mu
        "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

        Yorum


        • #5
          Ne kadar iyisiniz teşekkür ederim desteğiniz için.Yarın sabah sosyal dayanışma vakfına gitmem gerekiyormuş,aradılar biraz evvel.Ben şimdi bir de dediğiniz siteye bakayım.

          Yorum


          • #6
            Bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığına giderek bir sosyal güvence formu doldurun ve tedavinize en yakın zamanda devam edin. İlaçlar konusunda tecrübeli olduğunuzu düşünüyorum o yüzden kendi başınıza kullanmamanız gerektiğini biliyorsunuzdur.

            Yorum


            • #7
              burada bir havuz oluşturulur ve sizin hakkınız olan maddi destek devletçe sağlanıncaya kadar oluşturulan havuza kararımca katkıda bulunmak isterim. para küçüktür. birleşince çoğalır.

              Yorum


              • #8
                Arkadaşlar destekleriniz için teşekkür ederim.Sosyal dayanışma ikinci kez borç çıkardı önüme,tekrar itiraz dilekçesi verdim bugün.Kaymakamlık aklıma gelmemişti doğrusu.Pazartesi araya da giderim.İş başvuruları da yaptım bu arada geri dönecekler gibi durmuyor maalesef.
                @ cins, Size de ayrıca teşekkür ederim düşünmeniz bile yeter.Ancak bir şekilde kalıcı bir çözüm üretmek zorundayım.Yine de tekrar tekrar teşekkürler

                Yorum


                • #9
                  işte en büyük hatamız bu kendimizi biraz iyi hissedince ilaçları kesiyoruz hem de kendi başımıza. benim de yapmadığım şey değil zamanında. ama etkili bir sonuç alabilmek istiyorsak dr. kontrolünde ilaçları almalı ve bırakmalıyz. burada en önemli faktör hastaya düşüyor. iyi bir uzmana da denk gelirseniz hastalığınız geçmese bile kontrol altına alınabiliyor. sizin gibi bu hastalıktan düzeni bozulmuş o kadar kişiler var ki.. ne diyelim umarım bundan sonrası sizin ve aileniz için hayırlı olur.

                  Yorum


                  • #10
                    Orjinal yazı sahibi: hira_01 View Post
                    işte en büyük hatamız bu kendimizi biraz iyi hissedince ilaçları kesiyoruz hem de kendi başımıza. benim de yapmadığım şey değil zamanında. ama etkili bir sonuç alabilmek istiyorsak dr. kontrolünde ilaçları almalı ve bırakmalıyz.
                    Bir bipolar hastasının bu hastalıktan tamamen kurtulacağını ben pek sanmıyorum. O nedenle ömür boyu bize iyi gelen bu ilaçları kullanacağız bir zahmet arkadaşlar. Benim ayrıca yıllardır çektiğim ankilozan spondilit-halk arasında iltihaplı eklem romatizması- diye bilinen bir hastalığım daha var. Bütün eklem yerlerimi adeta kaskatı yapıyor, hareket dahi edemiyordum, neyseki Enbrel isimli bir iğnesi var, haftada bir yapıyorum, iyi geliyor. Olası yan etkilerini okusanız, kullanmaya çekinirsiniz, ben dahil üç kişi forma imza atıyor da öyle veriyorlar iğneyi, çok da pahalı kutuda iki tane var 1000 TL üstünde. Buda ömür boyu sürecek bir hastalık. Napalım, beterin beteri var, neyseki bu hastalıkların geçicide olsa şifası var.

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X