Orjinal yazı sahibi: Zeynhasim
View Post
hastalığın biyolojik hem de sosyolojik nedenleri var.tıp beyin konusunda çok geride.doktorlar bile kesin cvp veremiyor ama genelde genetik olduğunu söylüyorlar.benim büyüdüğüm ortamı düşününce ruhi hastalık geçirmemem mucize olurdu herhalde.yine de bendekinin genetik olduğunu düşünüyorum.4 kardeşiz ama abim ve ben bipolarız.piyango bize vurdu yani

genetik bi durum yoksa belki tıp ilerde bi cvp bulabilecek.yani sosyal hayattaki bazı sıkıntıların da etkisi var ama boşver 'neden'ini tıp düşünsün.
ben kendimi çok yordum.şimdi çok rahat bi şekilde 'kader' diyorum.Allah bana bu imtihanı vermiş.inançlı biriyseniz beni anlarsınız.değilseniz katlanabilmek için hemen iman edin

değilseniz bu sorunun size hiçbir faydası olmayacağını bilin.
ben üniversiteye kadar 1.likle geçirdim eğitim hayatımı.burslu kazandığım dershaneye bile gidemedim bu hastalık yüzünden.burslu matematik öğrt.menliğini 2.sınıfta bıraktım.eve kapandım aylarca.bi de abimin manik ataklarına seyirci oldum.bende bi terslik olduğunu tahmin ediyordum zaten.5 gün uyuyamayınca ve acayip şeyler görünce dr. kendim gittim.dışarı yansıtmadığım için biraz şanslıyım ama eğitim hayatımla ilgili yaptıklarıma bakınca herkes kafayı sıyırdığımı anlamıştır heralde

işte bununla ilgili soru sorulunca nasip değilse olmazmış diyorum.
bu arada abilify i bırakacak olmanıza çok sevindim.bence antipsikotikler bi süre sonra kesilmeli.ben antipsikotik kullanmıyorum.abim maalesef yıllardır kullanıyor ve yan etkisi daha çok.ben çaktırsaydım bana da antipsikotik verirlerdi ordan yırttım

damdan düşeni damdan düşen anlar.bunları yaşamayan birine bunlardan bahsetmeseniz daha iyi olur.hem bi yararı dokunamaz belki daha sonra zararı bile dokunur.ben tecrübelerimi paylaşmak istiyorum çünkü insan sudan çıkmış balık gibi oluyor.tekrardan ikinci bi hayata doğuyor ve bu sefer bize rehber olabilecek ebeveynlerimiz de olmuyor ama burada birbirimize rehber olma imkanımız var.
tekrar geçmiş olsun
Yorum