Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bipolarmıyım?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bipolarmıyım?

Arkadaşlar ben bazen kendimi çok süper hissediyorum böyle coşkulu neşeli keyifli çok mutlu hissediyorum bide çok konuşuyorum çok espri yapıyorum insanları güldürüyorum falan. hatta bi ara okadar komik hissediyodum ki kendimi baya yüksek gördüm Cem Yılmaz dan bile daha komiğim o kimmiş falan demeye başladım böyle bi benliğimde kabarma oldu kendimi en iyi en yüksek görmüştüm. 2 sene önce oldu bu. bide bazen çok kötü oluyorum mutsuz keyifsiz hüzünlü kederli biri oluyorum hiç bişeyden keyif alamıyorum içime kapanık suskun durgun biri oluyoum. Arkadaşlarım diyo sen çok değişiksin bi öyle oluyosun bi böyle oluyosun bazen çok espri eğlenceli konuşkan oluyosun bazende çok kötü gözüküyosun suskunlaşıyosun böyle bi mutsuz görünüyosun diyolar. Bu iyi hal ve kötü hal değişimleri gün içinde dalgalanmalar gösterebiliyo mesela sabah iyiyim öğleden sonra kötü halime geçebiliyorum. bunlar hep durup duruken oluyo yani bi olaya bağlı bişey değil. bide aşk acısı çekmeye başladım bu kötü halimdeki mutsuzluğa birde aşk acısı eklenince dahada kötü olmaya başladım artık kötü halimdeyken ölmek istiyorum Allaha yalvarıyorum canımı al diye ama bi süre sonra iyi halime geçince bişeyim yok iyiyim yaşamak hayatın keyfini çıkarmak istiyorum diyorum falan. sizce bipolar olabilirmiyim nedir bu? birde şu videoyu izlerseniz sevinirim çünkü tam beni anlatıyo: http://www.uzmantv.com/konu/manik-de...polar-bozukluk

Orjinal yazı sahibi: Sakir View Post
    Arkadaşlar ben bazen kendimi çok süper hissediyorum böyle coşkulu neşeli keyifli çok mutlu hissediyorum bide çok konuşuyorum çok espri yapıyorum insanları güldürüyorum falan. hatta bi ara okadar komik hissediyodum ki kendimi baya yüksek gördüm Cem Yılmaz dan bile daha komiğim o kimmiş falan demeye başladım böyle bi benliğimde kabarma oldu kendimi en iyi en yüksek görmüştüm. 2 sene önce oldu bu. bide bazen çok kötü oluyorum mutsuz keyifsiz hüzünlü kederli biri oluyorum hiç bişeyden keyif alamıyorum içime kapanık suskun durgun biri oluyoum. Arkadaşlarım diyo sen çok değişiksin bi öyle oluyosun bi böyle oluyosun bazen çok espri eğlenceli konuşkan oluyosun bazende çok kötü gözüküyosun suskunlaşıyosun böyle bi mutsuz görünüyosun diyolar. Bu iyi hal ve kötü hal değişimleri gün içinde dalgalanmalar gösterebiliyo mesela sabah iyiyim öğleden sonra kötü halime geçebiliyorum. bunlar hep durup duruken oluyo yani bi olaya bağlı bişey değil. bide aşk acısı çekmeye başladım bu kötü halimdeki mutsuzluğa birde aşk acısı eklenince dahada kötü olmaya başladım artık kötü halimdeyken ölmek istiyorum Allaha yalvarıyorum canımı al diye ama bi süre sonra iyi halime geçince bişeyim yok iyiyim yaşamak hayatın keyfini çıkarmak istiyorum diyorum falan. sizce bipolar olabilirmiyim nedir bu? birde şu videoyu izlerseniz sevinirim çünkü tam beni anlatıyo: http://www.uzmantv.com/konu/manik-de...polar-bozukluk
    Bipolara benziyor ,depresyon dönemi uzun sürerse mutlaka doktora görün.Mani hakkindada bilgilen...

Yorum

bende de aynı sorun var,tam 10 yıldır bipolarmıyım değilmiyim fıkraya döndü bunu ben söylemiyorum dr. lar gidiyorum sen bipolarsın geliyorum değilsin,sonuçta o cem yılmaz modları senin normal iyilik hallerinde olabilir,ama yazdıklarına göre bipolara yatkınsın.antidepresan kullanıyormusun.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: maverick7881 View Post
        bende de aynı sorun var,tam 10 yıldır bipolarmıyım değilmiyim fıkraya döndü bunu ben söylemiyorum dr. lar gidiyorum sen bipolarsın geliyorum değilsin,sonuçta o cem yılmaz modları senin normal iyilik hallerinde olabilir,ama yazdıklarına göre bipolara yatkınsın.antidepresan kullanıyormusun.
        Evet 1 aydır antidepresan kullanıyorum. Doktora gitmedim ama 1 ay önce hayattan okadar bıkmıştımki ölmek istiyodum ve gittim antidepresan aldım kullanıyorum. Bu arada karabüklüyüm

Yorum

neyse bipolar bir hemşeri bulduk gittim antidepresan aldım dedin ya bipolar olma ihtimalin yüksek gibi,antidepresan kullanırken dikkatli ol,fikir uçuşmaları kargaşa heyecalanma gibi şeyler başlarsa kes,hani mani yaşama ihtimalin varsa büyük sıkıntı yaşarsın.ve de en önemlisi dr a git.

Yorum

Yıllardır depresyonda olduğumu düşünüyorum, düzenli bir tedavi sürecim olmadı diyebilirim. Yıllar geçtikçe yorgunluğum umutsuzluğum artmakta. 20 gün önce yeni bir yer keşfettim ve randevu alıp gittim. Burdaki doktor bana sen bipolar 2 sin dedi, kadının açıklamaları mantıklı gelmişti ama eve döndükten sonra kadının özgeçmişine tekrar baktım ve özel ilgi alanının bipolar olduğunu gördüm daha doğrusu çalışma alanının. Böyle olunca güvenim sarsıldı. Bir doktor ne üzerinde kendini geliştirdi ve çalıştıysa her gelene o hastalığı yapıştırıyor gibi bi düşünce gelişti bende. Boşuna mı vesvese yapıyorum acaba . Cipralex, seroquel ve lamictal verdi bana. 20 gündür düzenli kullanıyorum lamictal hariç. Çünkü lamictal gözümü yüzümü şişirdi bu halde işe gidemeyeceğim için bıraktım zaten doktor yan etki yaparsa bırak demişti. Ben kendimi biliyorum benim hastalığım depresyon hem de kronik. Acaba doktorun dediği doğru olabilir mi, bipolar 2 miyim, bu ilaçları kullananlar varmı. Ben şimdiye kadar gittiğim doktorlardan hep prozac, efexor verilmişti.
            <div>kimse anlamaz biliyorum;canımı yaksa da hayat g&uuml;l&uuml;yorum</div><br />

Yorum

lamictal depresyonun tekrarını önlüyor. 3 yıl kullandım lamictali bir hafta çeyrek kullanıp yarıma sonra tama çıkıyorsun. cipralex de iyi bi ilaç ama cinselliği iptal eder. yıllardır depresyondayım en son 10 mg zyprexa, lamictal ve 150 mg efexor ile ilk kez son 6 aydır iyi hissediyorum. fakat bunda bazı özel aile sorunlarının kısmen çözümlenmesi rol oynadı aynı zamanda. depresyonum yaşam koşullarıyla bağlantılı direk tamamen biyolojik değil. gerçi herkes için yaşam koşulları ruhsal sorunlarda genetik etkenlerden daha yıkıcıdır.

Yorum

Bugün 2. Seansıma gittim. Lamictal içince yüzüm gözümün şişmiş halini fotoğraflamıştım, doktora gösterdim kullanma madem onu dedi. Seroquel xr 100 mg idi, 200 mg a çıkardı. Cipralex 10 mg idi, 20 mg a çıkardı. Bilişsel çarpıtmalarım üzerine konuştuk. Depresyonun biraz düzelsin, bilişsel terapi çalışalım, sen bilişsel terapi için uygun bir hastasın sonuç alabiliriz dedi. Bende herzaman şöyle bişey oluyor. Ya doktor benim ağır olduğumu anlamaz beni hafifserse diye bir kaygı oluyor. 3 hafta önce gittiğimde canımdan bezmiş haldeyim ve 3 haftadır ilaçları düzenli içmeme rağmen bi gelişme olmadı. 2 gündür azcık bi kıpırdanma oldu içimde karamsarlığımın azalması yönünde. Bugün gittiğimde yüzün gülüyor dedi, halbuki daha 2 gün öncesine kadar mal mal bakıyordum etrafıma. Ben de dedim 2 gündür böyleyim, çok geç gösterdi ilaçalr dedim tabi bunda yaşadığım şeylerin de etkisi var dedim, iş arkadaşımla bozuşmam , düzelmemi yavaşlattı. Gerçekten her ne kadar biyolojik de olsa depresyon yaşantılardan çok etkileniyor. Benim annem de yıllardır depresyon yaşıyor, ondan genetik bir etki var ama şu geçen birkaç haftada işyerinde yaşadığım bir sıkıntının müdür tarafından anlaşılıp çözüm üretilmesi bende aşırı bir antidepresan etkisi yarattı. Günlük hayatta yaşadığım şeylerden çok etkişeniyorum. 3 hafta sonra tekrar görüşeim dedi bakalım. Artık yıllardır böyle olduğum için sanki değişmeyecekmişim gibi.
                <div>kimse anlamaz biliyorum;canımı yaksa da hayat g&uuml;l&uuml;yorum</div><br />

Yorum

İşleniyor...
                X