Duyuru

Collapse
No announcement yet.

eskisi gibi değil

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

merhaba ben bipolar hastası değilim ama konu üzerine biraz araştırma yapmıştım ve bilgilendirmek istedim. bipolar hastalarının depresif dönemlerinde beyinlerinin daha düşük performansta çalıştıkları kabul edilebilir birşey ama bu hastalığı yaşayan insanların genel olarak salaklaştığını hissetmesi, hafızanın kötüleşmesi , iq da azalma tarzı durumlarıda yaşadıkları da bir gerçek sadece depersif dönemlerinde değil kalıcı bir performans düşmesi . bunun sebebi ise bipolar bozuklukların depresyonun ve travmaların beyin de farkedilir küçülmeye (cerebral atrophy) sebep olabiliyor olmasıdır. normalde beyin küçülmesi Alzheimer hastalarının başına gelen birşeydir gençlerde neredeyse hiç görülmez alzeimer. merak etmeyin alzeimer deilsiniz ama beyninizdeki bu değişmeyi tersine çevirmek mümkün bu da bedensel ve zihinsel egzersizle olur. yurt dışında konu üzerine farklı araştırmalar mevcut. lityum tedavisinin bu küçülmeyi terine çevirdiği görülmüş; http://www.psycheducation.org/mechan...Reversible.htm hastalıgınızın yarattığı bu etkiyi tersine çevirmek istiyorsanız beyninizin sınırlarını zorlayın egzersizler yapın (satranç oynamak ,bulmaca çözmek gibi)

Yorum

İşleniyor...
    X