Bugün ilaç takibine gittiğimde doktora son zamanlarda artan semptomları anlattım ve nörolojiden film istedi. Kağıda depersonalizasyon ve derealizasyon yazmış. Ayrıca bipolar bozukluğu olan hastam derken bipolsr bozukluğa soru işareti koymuş. Konuşurken kağıda bakmayı unuttum kendisine sormadım o yüzden. Büyük ihtimalle nörolog filme gerek gormeyebilir ama yine de git, film olmazsa bişeyler düşünürüz vs. şeyler söyledi. Bilgisii olan biri buna açıklık getirebilir mi? Şimdi bu hastalığın sebebi nörolojik mi yani? Ve koyduğu teşhisi tam olarak açıklamadı.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Derealizasyon ve Depersonalizasyon
Collapse
X
-
sizin dr ilginç geldi bana...
düşmanlarınız için dileyebileceğiniz en ideal bedduadır. insanın aynaya bile bakamaması, kendi eline koluna bacağına anlam verememe, insanları saçma birer et yığını olarak görme, kendi sesinin sanki teypten çıkıyor gibi olması," ben kimim, niye varım, bu benim adım mı, benim adım ne demek vs." gibi sorular, kendini başkasının hayatını izler gibi izleme ve bu durumu yalnız kendinin yaşadığını düşünme... depersonalizasyon korkunçtur. ama iyi haber: geçer.
-
Bugün nörologla görüştüm. Daha önceden bacağimdaki uyuşma sebebiyle kan testi istemişti ama sonuçları gosterememistim. Hem bunu hem de testi gösterdim. MS şüphesiyle MR istedi. Hangisi daha kötü karar veremiyorum MS mi bu kombin psikolojik bunalım mı. Aynen anlattıklarinizi yaşıyorum.
Yorum
Yorum