Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bipolar affektif bozukluk/veya Hipomani

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bipolar affektif bozukluk/veya Hipomani

Merhaba arkadaşlar... benim bi yakınıma bundan 1 sene önce hipomani teşhisi konuldu. yine 1 senelik ilac tedavisi yapıldı doktoru tarafından. ve ilacı kesildi... bu vesile ile tedavi sonuçlanmış... doktoru ile görüştüğümde bu onun kişiliği karakteri olduğunu söylendi... ama yakınımda gariplikler görmeye başladım... kendine aşırı güven. karşısındakini küçük görme aşağılama... büyüklük hezeyanları... hiç birşeyi ciddiye almama,takmama... yalan söyleme iknar kararsızlık karmaşa beyin yorgunlu vb...
    Normalde yakınım ilaç kullandığı süreç boyunca bu tip belirtileri görmedim kendisinde. ama ilaç kesildikten 2 ay sonra bunları fark ettim...
    Sizce bunlar normal mi yoksa bu onun karakterimi? doktorun dediği gibi??? cevaplarınızı bekliyorum

Ben de aynı tanıyla, 4 yıldır düzenli tedavi oluyorum. Daha önce çok kereler "iyileştim" diyerek ilaçlarımı bırakmasaydım, tedavimin olumlu sürece girip, güzel sonuçlanmasına şahit olabilecektim. Bu son 4 sene boyunca yılmadan, bıkmadan ve inatla "ilaçlara devam" dedim. Bıraktığım dönemlerde ben de maalesef hezeyanlar yaşadım; karakterimle bağdaşmayacak olaylara dahil olarak. Pişmanlıklar ve keşkelere gark oldum ama insanız, muzdaribiz ve kurtulmak için çözüm arıyoruz. Ben bipolar affektif bozuklukla başetmenin yolunu, en azından atakları hafif geçirmenin yöntemini, düzenli doktor kontrolu ve kesintisiz ilaç tedavisine devam etmekte buldum. Sabır ve anlayış da, hem hasta hem yakınları için gerekli iki temel unsur.
    "Hatasız kul olmaz,
    Hatamla sev beni!"

Yorum

İşleniyor...
    X