ee adam benim üstüme tezini hazırlıyo vercek tabi telefonunu Kobay oldum valla
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
yardımm istiyorumm..!?
Collapse
X
-
6 yıl bipolar tedavisi gördüm. ilk depresyon belirtilerim 2003 senesinde üniversiteyi kazandıktan 3 ay sonra başladı. o dönem aynı zamanda panik nöbetlerimde oluyordu.3 hafta kadar cipram sonra onu bırakıp 3 ay kadar lustural ve insidon kullandım. sonrasında 6 ay kadar prozac kullandım. sonrasında ise efexor,depakin,risperdal ve nevrium kullandım. bunlarında dozajları 5 sene boyunca değişerek devam etti. manik dönemlerimde tek gecelik ve birden fazla kişiyle aynı anda flört etme,alkol kullanımı, aşırı derecede gece hayatı,kleptomani dürtüleri oldu. içimdeki o enerjiyi hissediyordum. bacağımı sallama başlama,parmaklarımı sallama,yerimde oturmamaya başlama ve en sonunda dersten çıkma yaşıyordum yada o an neredeysem bulunduğum ortamı terk edip bir yerlere kendimi atıyordum. depresyonum ise diyelim ki hayatımda her şey iyi gidiyor. ama ben çok kötüyüm. canım hiç bir şey yapmak istemiyor. uyuyamıyorum,yiyemiyorum ve habire ağlıyorum. ve en son gittiğim doktorumla fark ettik ki ben her yıl ekim ayında depresyona giriyorum ve mayısta çıkıyorum. mevsimsel depresyondan öte manik belirtilerim de olduğu için bipolar demişti. ancak bu sene başında ocak gibi bir psikoloğa gittim kendisi Prof.olmuş bir üniversitenin de bölüm başkanı. hayatımı değiştirdi. neler yaşadığımı fark etmemi sağladı. duygularımla baş etmeyi öğrendim. ve artık ne ilaç nede yaşadığım belirtiler artık hiç biri yok tamamen iyileştim çünkü nasıl baş edeceğimi öğrendim. önceden hastalığımla nasıl yaşayacağımı öğrenmiştim sonrasında ise duygularımla ve yaşadıklarımla nasıl baş edeceğimi öğrenmiş oldumBahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: madamsurgun View Post6 yıl bipolar tedavisi gördüm. ilk depresyon belirtilerim 2003 senesinde üniversiteyi kazandıktan 3 ay sonra başladı. o dönem aynı zamanda panik nöbetlerimde oluyordu.3 hafta kadar cipram sonra onu bırakıp 3 ay kadar lustural ve insidon kullandım. sonrasında 6 ay kadar prozac kullandım. sonrasında ise efexor,depakin,risperdal ve nevrium kullandım. bunlarında dozajları 5 sene boyunca değişerek devam etti. manik dönemlerimde tek gecelik ve birden fazla kişiyle aynı anda flört etme,alkol kullanımı, aşırı derecede gece hayatı,kleptomani dürtüleri oldu. içimdeki o enerjiyi hissediyordum. bacağımı sallama başlama,parmaklarımı sallama,yerimde oturmamaya başlama ve en sonunda dersten çıkma yaşıyordum yada o an neredeysem bulunduğum ortamı terk edip bir yerlere kendimi atıyordum. depresyonum ise diyelim ki hayatımda her şey iyi gidiyor. ama ben çok kötüyüm. canım hiç bir şey yapmak istemiyor. uyuyamıyorum,yiyemiyorum ve habire ağlıyorum. ve en son gittiğim doktorumla fark ettik ki ben her yıl ekim ayında depresyona giriyorum ve mayısta çıkıyorum. mevsimsel depresyondan öte manik belirtilerim de olduğu için bipolar demişti. ancak bu sene başında ocak gibi bir psikoloğa gittim kendisi Prof.olmuş bir üniversitenin de bölüm başkanı. hayatımı değiştirdi. neler yaşadığımı fark etmemi sağladı. duygularımla baş etmeyi öğrendim. ve artık ne ilaç nede yaşadığım belirtiler artık hiç biri yok tamamen iyileştim çünkü nasıl baş edeceğimi öğrendim. önceden hastalığımla nasıl yaşayacağımı öğrenmiştim sonrasında ise duygularımla ve yaşadıklarımla nasıl baş edeceğimi öğrenmiş oldum
peki duygularında çok hızlı değişmeler oluyor muydu?mutluysan biranda depresif hissedebiliyor muydun?
bendede yerinde duramama,bacak sallama,bi hareketlilik var..doktorum ilacının yan etkisi olabilir dedi ve nerviumun dozunu arttırdı..
bir günüm bir günüme uymuyor.çok dengesizim.bana kesin bir teşhis konmadı daha.yada konduda dr bana söylemiyor,bilemiyorum.
dengesizliğimin yanısıra birde öfke patlamaları yaşıyorum..sendede oluyor muydu?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: BipolarHamster View PostCeyda sen de alamadın ilacını bi türlü
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: madamsurgun View Post6 yıl bipolar tedavisi gördüm. ilk depresyon belirtilerim 2003 senesinde üniversiteyi kazandıktan 3 ay sonra başladı. o dönem aynı zamanda panik nöbetlerimde oluyordu.3 hafta kadar cipram sonra onu bırakıp 3 ay kadar lustural ve insidon kullandım. sonrasında 6 ay kadar prozac kullandım. sonrasında ise efexor,depakin,risperdal ve nevrium kullandım. bunlarında dozajları 5 sene boyunca değişerek devam etti. manik dönemlerimde tek gecelik ve birden fazla kişiyle aynı anda flört etme,alkol kullanımı, aşırı derecede gece hayatı,kleptomani dürtüleri oldu. içimdeki o enerjiyi hissediyordum. bacağımı sallama başlama,parmaklarımı sallama,yerimde oturmamaya başlama ve en sonunda dersten çıkma yaşıyordum yada o an neredeysem bulunduğum ortamı terk edip bir yerlere kendimi atıyordum. depresyonum ise diyelim ki hayatımda her şey iyi gidiyor. ama ben çok kötüyüm. canım hiç bir şey yapmak istemiyor. uyuyamıyorum,yiyemiyorum ve habire ağlıyorum. ve en son gittiğim doktorumla fark ettik ki ben her yıl ekim ayında depresyona giriyorum ve mayısta çıkıyorum. mevsimsel depresyondan öte manik belirtilerim de olduğu için bipolar demişti. ancak bu sene başında ocak gibi bir psikoloğa gittim kendisi Prof.olmuş bir üniversitenin de bölüm başkanı. hayatımı değiştirdi. neler yaşadığımı fark etmemi sağladı. duygularımla baş etmeyi öğrendim. ve artık ne ilaç nede yaşadığım belirtiler artık hiç biri yok tamamen iyileştim çünkü nasıl baş edeceğimi öğrendim. önceden hastalığımla nasıl yaşayacağımı öğrenmiştim sonrasında ise duygularımla ve yaşadıklarımla nasıl baş edeceğimi öğrenmiş oldum
herkese merhaba öncelikle....foruma yeni katıldım..yaklaşık bir yıldır bipolar tedavisi görüyorum..ve bendeki belırtıler de madamsurgun'le hemen hemen aynıydı...fakat ben onun kadar çeşitli ilaç kullanmadım..bu ara sadece tegretol alıyorum ki doktorum bunu bırakmamam gerektıgını söylemişti..zaman zaman onun yanında doktorumun kontrolünde xetanor,lustral ve seroquel aldım...fakat bu ara çok sıkıntıda hissediyorum çünkü dokturum gitmiş zonguldak ereğlide yaşıyorum ve burda psikiyatrist ve psikolog sıkıntısı çekiyorum..site kurucusunun burda yaşadığını öğrendim ona ulaşıp görüşmeye çalışıcam yoksa deliricem...benim merak ettiğim şey ve artık anladığım şey bu hastalıkta ilaç tedavisinin yanında terapinin de gerekli olduğu bendeki eksiklik burda başlıyo....
bir de madamsurgun ben de senin gibi hastalıkla yaşamaya alıştım sayılır..ve senin gibi baş etmeye başlamak istiyorum bir an önce...ama sanırım bu zaman gerektiren bi şey...bu hastalığı sadece yaşayan bilir gerçekten çok zor bi hastalık...ve ben beynimi sürekli ilaçlarla
uyutmak ta istemiyorum seroquelin özellikle çok yan etkisini gördüm..ve şu an yeni ve terapi yapacak bi doktora ihtiyacım var en son üzüntüden ağlamaktan ellerim uyuşmaya bile başladı ve korkutucu bişi bu...
Bir de siz de "bu neden benim başıma geldi" diyomusunuz...çogunlukla dayanıyorum ama bazen gücüm kalmıyo....
Yorum
Yorum