Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bir şey soracaktım

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bir şey soracaktım

bipolar bozukluk illa ki genetik olmak zorunda mıdır?

Bugün doktorumla görüştüm ve psikotik depresyonumun bipolara doğru gittiğini söyledi. Sonra da ama baba tarafında hiç bipolar yok bildiğim kadarıyla dedi. Oysa sonradan hatırladım ki anne tarafımda hastalık geçirmiş ama zamanında tespit edilmemiş tedavi edilemiş biri var anneannemin annesi o zamanlar böyle tedaviler hastaneler anladığım kadarıyla yoktu ama psikoz geçirmiş bana büyü yaptılar öldürecekler falan dermiş

Ancak wiki'den bipolar bozukluğu okudum ve ataktaki belirtiler benim ilk atağımla tıpatıp
    "Geceleri karanlık diye Günü suçlama, kötülükler var diye hayata kan kusma" :: just be -----

Okuduğum makalelere göre bu rahatsızlık genetik olmak zorunda değil. sadece genlerde bu şekilde bir rahatsızlık varsa(depresyon,psikoz vb) o zaman bu rahatsızlığı geçirme olasılığı artıyor şöyle ki diyelim bizim genlerimizde böle bir rahatsızlık yok o zaman bizim bu rahatsızlığı geçirme olasılığımız %1-2 civarında özellikle kadınsak bu durum daha da artıyor. şayet genlerimizde bu rahatsızlık varsa bu yüzdelik oranı yanlış hatırlamıyorsam % 7-8 civarına kadar çıkabiliyor.umarım yazdıklarım yararlı olmuştur.
    Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

Yorum

çok teşekkür ederim -
      "Geceleri karanlık diye Günü suçlama, kötülükler var diye hayata kan kusma" :: just be -----

Yorum

İşleniyor...
      X