Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ailelerimizin bizi anlamaması

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • #31
    ......................
    Last edited by hale46; 04-07-2015, 06:21 AM.

    Yorum


    • #32
      anlamak istemeye gayretli olunmadığından, anlaşılmamayı önemsemiyorum -beklentim olmadığı için yüksek ihtimal-
      karışılmamasını, davranışlara müdahil olunmamasını bekliyorum, bunu çok önemsiyorum..
      öz fikirlerini söyleyip karar verebilme alanı bırakabilsinleri bekliyorum, -belki de yer edicek kadar karşılaşmadığım için çok önemsiyor olabilirim,, insanlık hallerinden olan olmayanı istemek hali gibi de gözüküyor-..

      evlat , ebeveyn sevgisi kuru yerleşik inanç gibi geliyor bazen bana.. hislerimizi düşüncelerimizi mecburi istikametlemişler, aksi maazallah toplum dışı ediliyor... hata yapma payı bırakılmayabırakılmaya ödümüz kopuyor yanlış yapıyor olmaktan.. hata yapabilmeye, yapmaya pratikleşemiyor alışamıyoruz, ürkek çekingen kaygılı yetişiyoruz.. ürkek çekingen kaygılı oluyoruz.. yerinde karar verebilmemizi engelleyebiliyor yaşamdan kaçırıyor adeta.. hatta kaçırıyor, bireyleşemiyor bireycikleştiriliyoruz.. destek almak için hekim yardımı almak istediğimizde neyin var senin gül gibi bakıyorum, neyin eksikmiş psikolokmuş diyorlar..

      davranışların temelinde ise yüksek bencilik olduğunu düşünüyorum..
      kendilerine hissettikleri sevgiyi zedelememek için -hata yapmak sevgiyi kırar inancı ile belki de-
      hata yaptıklarını kabul etmekten kaçan ebeveynler evlatlarına da alan vermiyorlar,, izin veremiyorlar
      evlatları için değil,, yine kendileri için bence.. benim evladım şuşuşu hatayı yapmaz, kim napıyorsa yapsın diye boşuna demiyorlar..
      ama çünkü ebeveynler de kapalı kapılarda baskı ile beslenerek anne baba olmuşlar,,
      şiddet yaşayan ebeveyn şiddete eğilimli oluyor.. aldığı modeli habire motifliyor.. durmak bilmeyi neden bilmiyor ben de bilmiyorum ama böyle şeyler oluyor bence..

      Yorum


      • #33
        slm arkadasslar ben yeni üye oldum ve depresyon hastasiyim benim ailemde beni anlamiyor sen k istedikoinat yapiyosun tembelsin hep sorun cikariyosun bencilsin istesen ii olursun diyorlar benimde intihari düsündügüm oldu ama bu cok sacma cünkü ölsem bile ufacik seyleri büyüttü ortada bisey yokken intihar etti diye alglicaklar bisey deismicek canimdan olucam önceden daha sabirliydim artik dayanamiyorum biktim ben bu halimle empati kurabiliyorum ve anne baba olmanin zor oldugunu biliyorum onlari anliyorum ama onlar hic bir sekilde beni anlamiyo sen delisin dedikleri bile oluyo artik sinir krizleri geciriyorum ama biktim heleki anlamiyolar lafina tahamülüm bile yok onlarda empati kurabilir madem onlar normal bunu yapabilirler anlamaya cabalamiyolar bile bana bencil diyolar asil bencil olan onlar bencil olmasalar böle olmazdi ve yaren25 arkadasimizin dedigi gibi asil onlar psikiyatriste gitmeli biz hap kullaniyoruz cabaliyoruz ama olmuyo bu cok büyük bi cahillik biz hastayiz ya hani ama onlardan akilliyiz bu durumda bunun anliyoruz onlar cok saglikli beyinleriyle empati yetenegine bile sahip deiller o kadar bencillerki anlamaya calismiyoklar bile sadece yargiliyorlar bizler böyle olmaktan memnunmusuz gibi davraniyolar bide arkadaslar kimse alinmasin ama su kendiniz cabalayin onlarida anlayin lafi beni deli ediyoooo gelecegim bitmis durumda kimin umrunda bi anne babanin görevi cocuklarini hayata kazandirmak ama anlayan nerdeeee arkadaslar Allah yardimcimiz olsun

        Yorum


        • #34
          mor-krizantem yeni gördüm son söylediklerine tamamen katiliyorum

          Yorum


          • #35
            birde arkadaslar bakin ben iilesmeden asla evlenmeyi düsünmüyorum ama cogu aile bencil bi sekilde kendileri sorunluyken evlenip sorunlu cocuklar dünyaya getiriyo ben böle olmak istemiyorum

            Yorum

            İşleniyor...
            X