Duyuru

Collapse
No announcement yet.

S.o.s

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• S.o.s

yaklaşık 6 senedir bipolar hastalığım var aslında son 2 senede koyuldu bipolar bozukluk teşhisi....nerden başlayacağımı bilmiorum aslında bu 6 sene benim hayatımı yok etti diyebilirim bütün arkadaşlarımdan dostlarımdan okulumdan koptum hayatım bir kabusa dönüştü 27 yaşındayım artık düşüncelerimi konturol altına alamamaya başladım baktığım yeri görmüorum bile bazen konsantrasyonum gidio,bi müzik sesinin netaraftan geldiğini anlayamıorum konsantrasyon diye birşey kalmadı loş ışıkta hiçbirşey göremiorum en ufak birşeyi kafama takar hale geldim herşey beni üzüor ve altından kalkamıorum ve düşünmeye başladığım zaman düşüncelerimi kontro alştına alamıorum kendi kafamda insanlarla dialoglara girmeye başladım ve artık düşündüğüm zaman önümü bile göremiorum cokmu ardı ardına bahsettim bilmioırum ama kendimi cok çaresizmiş gibi hissediorum artık klendimi eve kapattım ve hiç dışarıya cıkmıorum bu hastalığa yakalanmadan önce toplumdan hiç kopmayan bi insandım çook sosyaldim.çook iyi bir ailem var bana destek olan ama kendimi cok çaresiz ve kapana kısılmış gibi hissediorum.artık kendimi toparlayıp hayatıma geri dönmek istiorum kendimi ölmüş gibi hissediorum benimle aynı şeyleri yaşayan veyahut bu illetten kutuşmuş birileri varsa bilgilerini paylaşmak isterim.yardımlarınızı bekliorum

yazdıklarnızı okudum.Bipolar bozukluk yaşamış birisi değilim fakat tedavi süreci için bir kaç bişey yazabililirim.bu tur rahatsızlıgın tedavısınde kişiyi degerlendirrirken detaylı bir psikiyatrik öykü ve aile öyküsü şarttır.Duygu durum duzenleyicisi kullanılmadılır serotonın hormonunu dengede tutabilmek için.Ekt bipolar için oldukça etkilidir.içgörüyü artırmaya ve manık atakların sonuçları ile baş etmeye yönelik terapi cok yardımcı olabilir.Aile ve evlilik terapiside etkilenen aile bireylerinin anlayışını ve toleransını arttırmaya yardımıcı olabilir.Bu duygu durumu hakkında bilgilerim bunlar umarım azda olsa size yardımıcı olur cok geçmiş olsun iyi gecler....

Yorum

Kuzey23, merhaba hoş geldin. Üyelerimizin arasında çok fazla bipolar hastalığını çeken var, yalnız değilsin. Çok geçmiş olsun.
      Sana tedavini hiç aksatmamanı öneririm. Eğer ilaçlarını düzenli olarak alırsan, dozlarını kendi kendine değiştirmezsen, her zaman doktordan ve psikologtan destek alırsan bu işin üstesinden gelirsin. Ailenin sana destek olması da büyük bir şanstır. Çok geçmiş olsun.
      Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

beyzazeynep84 yardımcı olmaya calıştığınız için tşk ederim..sizin sölediğiniz herşeyi yaptım aslında öykü aile öyküsü aile öyküsünde hçbir psoblem yok neyse.yanlız tek takıldığım nokta EKT di tam hatıurlamıorum 8 9 seansa gittim ve bende aşırı unutkanlığa sebep oldu tam ters etksi oldu bunun nedenini birtürlü anlayamadım araştırdım çözemedim ve bırakmak zorunda kaldım bunun hakkında bir biliniz varsa sölerseniz sevinirim tşkler

Yorum

iyimser ilaclarımı düzenli alıorum tedaviyide aksatmıorum isallah biran önce atlatırız iyi dileklerin için tşk ederim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kuzey23 View Post
            beyzazeynep84 yardımcı olmaya calıştığınız için tşk ederim..sizin sölediğiniz herşeyi yaptım aslında öykü aile öyküsü aile öyküsünde hçbir psoblem yok neyse.yanlız tek takıldığım nokta EKT di tam hatıurlamıorum 8 9 seansa gittim ve bende aşırı unutkanlığa sebep oldu tam ters etksi oldu bunun nedenini birtürlü anlayamadım araştırdım çözemedim ve bırakmak zorunda kaldım bunun hakkında bir biliniz varsa sölerseniz sevinirim tşkler
            Ekt sorasında yaşanan unutkanlık sorunu bir yıl içinde ortadan kalkmaktadır.Geçmeyen bu sıkıntı biraz yaşlılık birazda ilaç yan etikisiyle ilgilidir.ilk aylarda tel numarısını hatırlmada zorluk, adreslerı şaşırma, tarihleri unutma...vb.Bazı olayları anımsamakta ciddi anlamda zorluk çekmektedir birey.Fakat bu süreç zamanla düzelme eğilimi göstermektedir.EKTnin etkisi unutkanlik yaşanmasından bağımsızdır.EKT bir hafıza silme yok etme tekniği değildir.Elbetteki her bireyde aynı olumlu sonucları görmekde mümkün değildir.Ekt adına benimde bilgim sınırlı bu konuda uzmanınzdan bir yardım alabilir detayları onunla görüşebilirsiniz.Tekrar geçmiş olsun.....

Yorum

Allah şifa versin .

Zor bir hastalık , fiziksel yanı ağır basıyor yani ilaçlar tedavinin bel kemiği.

Yorum

tşkler amin ve allah bütün hastalara şifa versin..

Yorum

birşey daha sorucam paxil ve ZYPREXA kullanak arkadaşlar varsa düşüncelerini söleyebilirlermi.paxili belli bir süredir kullanıorum ama ilk kullandıüım zaman etkisi iyi oluo ancak aradan 6 7 dün gectiği zaman tekrar eski haline dönüor hastalık.İlacın mg arttırldığı zamanda aynı şey başlangıc iyi sonra tekrar eskie dönüor bunlar neden kaynaklanıor başına gelen varmı?
                  Last edited by Kuzey23; 03-02-2010, 05:25 PM.

Yorum

tek tedavi ölüm

Yorum

İşleniyor...
                    X