Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lithuril ilacının kullanımı

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • #16
    Orjinal yazı sahibi: koc_burcu
    lityum vucuttan atılmıyormuş....
    Kaynak nedir?

    Yorum


    • #17
      Lityum vücuttan atılır arkadaşlar. Yani komik olmayın, vücuda giren bir madde sindirime uğrar ve sonunda dışarı çıkar. Lityum böbreklerce süzülür ve idrar yoluyla vücuttan atılır.

      1,5 sene lityum kullandım ve farklı bir ilaca geçtim...

      Lityum konsantrasyonu bozuyor, evet. Algılamada güçlük çıkartıyor ve unutkanlığa sebep oluyor. Bunun yanı sıra kan şekerinin düşmesine sebep oluyor. Babam da lityum kullanıcısı olduğu için biliyorum. Stres ya da hafif bir sinirlenme sonrasında, ayrıca karmaşık düşünceler sonucu oluşan çıkmazda kan şekeri düşüyor. Deneme-yanılmayla sabittir.

      Bir arkadaşımın babası, doktor tavsiyesi üzerine günde 7 tane lityum aldı ve bir hafta sonunda böbrekler iflas etti. 4 gün komada kaldı ve sizlere ömür...

      Bu sebepten diyorum, kan testlerinizi düzenli yaptırın. Lityum şakaya gelecek bir ilaç değil. Kafanıza göre oynama yapmayın dozajında ve şunu da söylüyorum; isterse dünyanın en iyi doktoru olsun, kimse günde 4 taneden fazla lityum yazamaz. Yazsa dahi kullanmayın. Böbreklerinize zarar çünkü.

      Lityum, tabiri caizse "stablizer" görevi gören bir ilaçtır. Yani dibe de vurdurmaz, tavan da yaptırmaz. Dengede tutar sizi. Ama insan doğası bu, aykırı durumlar halinde lityum dozu artırılmaz. Tekrar diyorum MAXIMUM 4 tane alınır günde. Ataklarda da ilave olarak ilaçlar eklenir antidepresant, antipsikotik, vs.

      Mesela ben lityumun yanı sıra olanzapin(rexapin,oferta,zyprexa) de kullandım, akineton da kullandım, lustral da kullandım. Ama lityum sabit 4 idi. böylece devam ettim.

      Yorum

      İşleniyor...
      X