Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. Öncelikle yaklaşık 1 yıldır aşırı derecede unutkanlık ve konuşmada zorluk problemim vardı Bu sorun sene başında işe (2008 )girmemden sonra nüksetti diyebilirim. Gel gelelim bu sorun için biraz araştırdım ve nöroloji gitmeye karar verdim. Kan tahlili yaptı ve sonucunda b12 vitamin eksikliğim çıktı. Şu an iğne ile ilaç tedavisi görüyorum bakalım bir müddettir kullanıyorum doktorda büyük bir ihtimal bundan kaynaklandığını söyledi. Açıkcası psikolojik sorunlarımda vardı hayattan zevk almama takıntılar sosyal fobi vb. bu nedenler içinde beni psikiyatriye yönlendirildim. Bi kaç küçük testden sonra sanırım adı psikogram olan yanlış hatırlamıyorsam 566 soruluk bir testi tamamladım. Ve sonuçlarınıda aşağıya yazıyorum. Ayrıca losiram 10 mg antidepresan ilacı yazdı ve 1 haftadır kullanıyorum. Ayrıca aşağıdaki belge bana kapalı olarak psikolog tarafından verilerek ilk gitmiş olduğum nöroloji uzmanınıa verilmem istendi. Ki bende öle yaptım bir takım sorular sorduktan sonra bu analizi bana geri verdi bende harfiyen aşağıda size yazıyorum. Açıkcası hepsi şu an beni belirtiyo gerçi 1 haftadır ilacı kullandığımdan beri artık aklımdan manasız gereksiz düşünceler geçmemesine rağmen gerçekden ruh halim bu 1 yıl içerisinde hiçde iyi değildi. Açıkcası nasıl düzelteceğimide bilmiyorm. En çok yakındığımda bu durumda yakın bir arkadaşımın olmaması .
Teşekkürler

Code:
Nöropsikolojik değerlendirme sonucunda dikkat ve dikkati sürdürme işlevlerinde güçlükler gözlemlenmiştir. Yapılan değerlendirmenin tamamında psikiyatirik bulgu gösteren hastaya MMPİ uygulanmış ve klinik açıdan anlamlı depresyon saptanmıştır. Kişi küçük şeyler karşısında endişe duyma eğilimindedir. Gergin depresif öfkeli görünür. Kendini suçlama ve aşağılama eğilimindedir. Aşırı kontrollü duygu ifadesi yetersiz ve genellikle sosyal açıdan izole bir tablo oluşturur. Profilin tamamı değerlendirildiğinde klinik depresyonun yanısıra şizoid kişilik bozukluğuda değerlendirilebilir
Yorum