Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Depresyonu atlattim.. Depresyonu yenenler.. Ama..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Depresyonu atlattim.. Depresyonu yenenler.. Ama..

    S.a. Arkadaşlar öncelikle yazi biraz uzayabilir ve sizi sikabilir. Ama ilk başta bendeki belirtileri yazacam ayni belirtiler sizde de varsa okumaya ve yardimlaşmaya devam..

    Not: Ortalama 5 yil önce çok kötü bir depresyon atlattim ama bu ara tekrarladi ve baya zorluyor..

    Bendeki belirtiler:

    1- dünya hiç bir anlam vermiyor ve bunun sadece bende olduğunu ve başkasinin beni anlayamayacağini düşünüyorum.

    2- hiç bir şeyden tad almiyorum hiç bir şey yapmak istemiyorum her şey çok anlamsiz..

    3- aniden ölüm korkusu geliyor o an ölecekmişim gibi hissediyorum ve çok korkuyorum..

    4- sürekli vücudumu dinliyorum ve bir çok hastaliğim olduğunu zannediyorum..

    5- yeni bir iş yapmak bir yere gitmek düşüncesi bile bende ani bir ürküntü oluşturuyor ve yapmak veya gitmekten korkuyorum aniden..

    6- bu sikintilarin hiç bir zaman geçmeyeceğini ve tedavi edilemeyeceğini düşünüyorum..

    7- midem sürekli bulaniyor hiç iştahim yok(bazilarinda tersi oluyormuş)

    8- inancim gereği intahar etmekten korkuyorum..

    9- herkesten nefret ediyorum kimseyle konuşmak istemiyorum çünkü anlamayacaklarini düşünüyorum.. Ailem bile anlamsiz geliyor..

    10- bunlar ve buna benzer düşünceleri ne yaptimsa aklimdan atamiyorum yataktan çikmaktan korkuyorum gitmediğim doktor kalmadi ama anladimki ben depresyona girmişim..



    Evet arkadaşlar bu ve benzeri belirtiler varsa altta yazacakalrimi okuyun mutlaka ben size belkide siz bana yardimci olursunuz..

    Bundan yaklaşik 6-7 yil önce çok ani bir şekilde rahatsizlandim gitmediğim doktor kalmadi meğerse gitmem gereken tek yer psikologmuş.. Depresyonda olduğumu anlamiyordum ve hep ölecek gibi bekliyordum çok kötüydüm çok çok bunu anlatamam yataktan veya evden çikamiyordum..

    Peki nasil yendim:

    Bir gün babam zorla beni evden çikardi ve bir daha eve kapanma dedi.. Hiç çikmak istememme rağmen zorla çikiyordum insanlarin içine girmek o kadar kötü yapiyorduki beni ama yinede direniyordum.. Insanlarla çevremle konuşuyordum ama aklim hep depresif durumumdaydi baksana diyordum karşimdakinin keyfi yerinde bide bana bak.. Zamanla evden çikmaya aliştim buda bir adimdi ama her şey hala çok zordu..

    Depresyon ilaçlari: Ilk verildiğin 3 - 5 gün kullandim biraktim.. Faydasinin olmayacağini düşünüyordum.. Ki herkeste farklidir kimine çok çok iyi gelir.. Ve etkilemesi uzun sürer.. Ben ilaçtan çok kendi çabamla atlattim..

    Ilaçla değil çabamla atlattim peki nasil: Dediğim gibi insanlarin içine girdim insanlarla konuştum hiç istemediğim şeyler yaptim parka gittim, dağlara çikip gezdim, ava gittim, baliğa gittim.. Gittim diyorum ama gitmek o kadar kolay değildi hiç tad vermiyordu hiç aklimdan atamiyordum.. Ama bunlarida yapiyordum.. Zamanla ne oldu unutmaya başladim..

    Bir süre sonra ilaç: Depresif durumum çok kötü durum bilinçsizliğimden de kaynakli 1 yil kadar devam etti sonra hafiflemeye başladi hafiflediği siralar bir akraba doktor tavsiyesi ile bir ilaç kullandim hafif bir depresyon ilaci ama 2-3 gibi hatirladiğim kadariyla sonra biraktim onuda ve hayati akişina biraktim..

    Alttaki kisim inanci gereği müslüman olan kardeşlerimize:

    (benim ileşmemin en büyük etkeni: Herkeste farkli inanç vardir buna inanmak zorunda değilsiniz.. Ama ben müslümanim.. Bir cuma günü namaza başladim ve o zamandan beri hiç birakmadim sürekli dua ettim.. Her yatsi namazindan sonra amene resulu duasi okudum. Ayetel kursi okudum ve çok faydasi oldu..

    Arkadaşlar depresyondayken dinin ve inancinda bir anlami yoktu ama islamin emir ve yasaklarini yerine getirdikçe dua ettikçe bir anlam kazanmaya ve bana iyi gelmeye başladi.. çok çok iyi geldi.)

    neyse arkadaşlar dediğim gibi hayata ve çevreye hiç tad almasaniz bile tutunarak ve hiç bir şeye üzülmemeye bir şeylere sevinmeye kendinizi şartlayarak çikip gezerek eve kapanmayarak insanlarla konuşarak vu dua ederek bunu yenebilirsiniz. Ben yendim..

    5 yil önce yendim..
    Ortalma iki hafta önce tekrar başladi kişin etkisi oldğunu düşünüyorum çünkü kiş aylari depresyonun en çok yaşandiği aylardir. çok kötü oluyorum bazen ama daha önce yendim tekrar yenerim deyip ayağa kalkiyrum iyi geliyor..

    Ayaği kalkin yorgana yatağa eve sarilmayin hiç bir anlami olmasa kizil ötesi düşüncelerede dalsaniz kimse beni anlamaz deseniz bile anlayan biri muhakkak vardir bu hastalik size özel değil..

    Anlatmak istediğiniz konuşmak istediğiniz bir şey olursa dinlerim..

    Ayaği kalkin ve direnin nasil olsa ölene kadar bu hastalik sürer düşüncesini atin ve sonu ölüm değilmi yaşamaya ve her gün yaptiklarini tekrar yapmaya devam edin zamanla kesin geçecektir..

    Depreyon %90 oraninda kendi haline birakildiğinda geçen bir hastaliktir..

    %10 ise o hastalikla yaşamaya alişir. Ve oda ayni şey sayilir..

    Yüce rabbi bu hastaliği kimseye yaşatmasin yaşayan bizlerede sabir güç ve şifa nasip etsin inşallah selam ve dua ile..

    Kalkin ve silkinin yenebilirsiniz.. hemen ileşmeyi beklemeyin biraz zaman alır
    Last edited by bingollu; 08-02-2013, 11:25 AM.

  • #2
    senin adına sevindim keşke bende öyle olabilsem benim derdim işe gitmemek annemle evde oturmak çünkü bundan yaklaşık 6-7 ay önce ufak kardeşim trafik kazası geçirdi ve şimdi başlarına kötü bişey gelecekmiş gibi oluyor kendimi geçtim ben kendimi hiç düşünmüyorum saldım çayıra mevlam kayıra demişim ama ailem için öyle diyemiyorum he ben varkende olacağı varsa olur ama nebileyim ya kafam çok karışık kardeşimin kazasından sonra ölüm denildimi tüylerim kalkıyor gözlerim doluyo bide 2-3 ay önce annemin babaannesi öldü bende seviyordum onu çok üzüldüm o ölünce

    Yorum


    • #3
      sizin de olayınız bana ne kadar çok benziyor,ben o kadar dine yönelmedim ama şansıma elimden tutan 1-2 kişi oldu,doktora bilerek gitmedim kendim yeneceğim dedim ve yendim,eğer sorun beyinden gelen hormonlarda değilse gerçekten o ilaçlar hikaye

      Yorum


      • #4
        aynen öyle bazı insanlar hırslıdır inadına yapar ama benim hırsım yok yani çabam yok bişeyi yapmak için çaba gösteremiyorum

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: mutsuz34 View Post
          aynen öyle bazı insanlar hırslıdır inadına yapar ama benim hırsım yok yani çabam yok bişeyi yapmak için çaba gösteremiyorum
          normalde ben de hırslı sayılmam ama bu rahatsızlıklar bir yerden sonra insanın canını sıkmaya başlıyor ve inancın gereği öldüremiyorsan da kendini bir yerlerden başlamak gerek diyorsun,umarım siz de o yeri bulur ve başlarsınız

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: kriminalist95 View Post
            normalde ben de hırslı sayılmam ama bu rahatsızlıklar bir yerden sonra insanın canını sıkmaya başlıyor ve inancın gereği öldüremiyorsan da kendini bir yerlerden başlamak gerek diyorsun,umarım siz de o yeri bulur ve başlarsınız
            inşallah bakalım nezaman

            Yorum


            • #7
              kardeşim öncelikle başın sağolsun ALLAH rahmet eylesin ve sizlerede bol sabır ihsan etsin inş. benim söylediklerimin ölüme yada sana ne kadar faydası var tabiki çok az ama bir umut ki sana faydası olabilir diye söylüyorum kardeşim.. ölüm nasıl olsa gelecek sen evde de dursan iştede olsan dışarda da olsan farketmeyecek.. öncelikle bunu bir şekilde aklında zihninde canlı tutmaya çalış yani ölümün her zaman gelecek olacağını.. eğer işe gitmezsen bir şeyler yapmazsan hayatı akışına bırakmazsan bu daha büyük bir takıntı olur ve seni çok daha kötü yapabilir.. dediğim kalk ve silkin hayatı akışına bırak geçecektir bu düşünceler.. bu arada bende anneannemi kaybettim bir ay kadar önce bende çok üzüldüm ve hatta hala inanamıyorum ama.. O'ndan geldik ve dönüş yine O'na olacaktır güzel kardeşim..

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: kriminalist95 View Post
                sizin de olayınız bana ne kadar çok benziyor,ben o kadar dine yönelmedim ama şansıma elimden tutan 1-2 kişi oldu,doktora bilerek gitmedim kendim yeneceğim dedim ve yendim,eğer sorun beyinden gelen hormonlarda değilse gerçekten o ilaçlar hikaye
                kardeşim sana da çok geçmiş olsun sende atlatmışsın sanırım.. ben çok zor atlattım ama dedğim gibi bu ara tekrarlıyor böyle konuşunca biraz iyi geliyor sende tecrübelerini paylaşırsan arkadaşlara bizlere faydası olur muhakkak..

                Yorum


                • #9
                  Depresyonu atlattıktan sonra hayat nasıl geldi dünyaya normal gözle bakmawyi. Çok özledim nasıl bi duygu olduğunu unuttumm çok şey değişti mi ne hissediyorsun..?

                  Yorum


                  • #10
                    Orjinal yazı sahibi: dr.psychopath View Post
                    Depresyonu atlattıktan sonra hayat nasıl geldi dünyaya normal gözle bakmawyi. Çok özledim nasıl bi duygu olduğunu unuttumm çok şey değişti mi ne hissediyorsun..?
                    arkadaşım walla çok kolay değişmiyor hayata bakışın baya bi zaman alıyor yani bi anda sabah uyanınca iyi olacam diye hiç beklemesin kimse.. ha özledim diyorsunda aynı özlemi bende çok duydum ama yazımda da belirttiğim gibi hayata yeniden başlayarak yani hiç tad almasanda zorlayarak zaman içinde kayboluyor depresyon denen ağır hastalık inş..
                    ne mi hissediyorum: walla geçtiğinde çok iyi oluyorsun ama hep bir daha gelecek korkusuda oluyor olmuyor değil.. senin geçecek ve hissedeceksin her şeyi inş.. ben anlatsamda fazla farketmeyecek senin için..

                    Yorum


                    • #11
                      Orjinal yazı sahibi: bingollu View Post
                      kardeşim öncelikle başın sağolsun ALLAH rahmet eylesin ve sizlerede bol sabır ihsan etsin inş. benim söylediklerimin ölüme yada sana ne kadar faydası var tabiki çok az ama bir umut ki sana faydası olabilir diye söylüyorum kardeşim.. ölüm nasıl olsa gelecek sen evde de dursan iştede olsan dışarda da olsan farketmeyecek.. öncelikle bunu bir şekilde aklında zihninde canlı tutmaya çalış yani ölümün her zaman gelecek olacağını.. eğer işe gitmezsen bir şeyler yapmazsan hayatı akışına bırakmazsan bu daha büyük bir takıntı olur ve seni çok daha kötü yapabilir.. dediğim kalk ve silkin hayatı akışına bırak geçecektir bu düşünceler.. bu arada bende anneannemi kaybettim bir ay kadar önce bende çok üzüldüm ve hatta hala inanamıyorum ama.. O'ndan geldik ve dönüş yine O'na olacaktır güzel kardeşim..
                      seninde başın sağolsun abicim biliyorum ölüm heryerde gelecek ama ne bileyim yanlarında olmak istiyorum işteyken onlaarı çok özlüyorum düşünüyorum engel olamıyorum kendime be abi

                      Yorum


                      • #12
                        Orjinal yazı sahibi: mutsuz34 View Post
                        seninde başın sağolsun abicim biliyorum ölüm heryerde gelecek ama ne bileyim yanlarında olmak istiyorum işteyken onlaarı çok özlüyorum düşünüyorum engel olamıyorum kendime be abi
                        hemen bizi abede yaptın belki ben kardeş olanım gerçi ben önce seni kardeş yaptım.. neyse senin bu halin inan benim çok hoşuma gidiyor çünkü ben yapamıyorum özleyemiyorum hatta eve gideceğim aklıma gelince bir ürlküntü sarıyor beni .. herkesin derdi farklı işte akışına bırakalım inşAllah düzelir.. bu bir sınav belki bizim için ALLAH sabredenlerle beraberdir.. selam ve dua ile..

                        Yorum


                        • #13
                          Orjinal yazı sahibi: bingollu View Post
                          hemen bizi abede yaptın belki ben kardeş olanım gerçi ben önce seni kardeş yaptım.. neyse senin bu halin inan benim çok hoşuma gidiyor çünkü ben yapamıyorum özleyemiyorum hatta eve gideceğim aklıma gelince bir ürlküntü sarıyor beni .. herkesin derdi farklı işte akışına bırakalım inşAllah düzelir.. bu bir sınav belki bizim için ALLAH sabredenlerle beraberdir.. selam ve dua ile..
                          inşallah tek derdim şu hastalıktan kurtulmak ama nezeman

                          Yorum

                          İşleniyor...
                          X