Sinifi geçtim sadece geometri zayif yilsonu ortalamam 57,64 yemin ederim 10.sinifa geçtim allahim sana şükürler olsun.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İntihara Karar Verdim
Collapse
X
-
Sakın ha canım yavrum. Yavrum dediğim için kızma yaşca deden yaşında olabilirim.
Sıkma kendini her şeyin bir çaresi var. Yeterki inan inanmakişin başlangıcıdır. hepimizin çıkmazları oldu. Oldu ve geçti anı olarak kaldı.
Kafandan başarısızlığı çıkar. Başaracağına inan.
Dersi derste kavramaya çalış.
Olmadı tekrar sor anlayana kadar. Konsantre ol.
Evde tekrar et. Bilgisayarın var internetten araştır.
Unutma benim bir sözüm var. "Azimle sıçan beton deler" Tamammı.
Lütfen kendine dikkat et. Annen ve Baban seni çok ama çok seviyorlar. Hayat senin.
-
Sevgili Küçük Kardeş...
bize soruyorsun... biz de söyleyelim:
bu hayatta sınıfta kalan tek kişi sen değilsin ki.. binlerce öğrenci sınıfta kalıyor(hani böyle durumlarda insan tek kendisi sanır ya, öyle değildir aslında)
sen annene-babana "yük" değilsin. sen öyle sansan bile onlar asla öyle düşünmüyorlar, sen öyle sanıyorsun...
sen şimdi, bırak bu saçma düşünceyi de derslerine yoğunlaş, kalan kısa sürede elinden gelini yap...
çok çalış, bu işin daha bütünlemeleri var, zorlarsan ve çok çalışırsan sınıfını geçersin..
geçemezsen bile, hayatta yapılacak o kadar çok iş var ki...
herkes okuyacak diye bi şart yok.. toplumdaki insanların çoğu ilköğretim mezunudur...
düşündüğün konular doğru değil.. gözünde büyütme... moralini bozma, ümidini hiç kaybetme...
her şeye yeniden başlayabilirsin.. bi format at kendine...
bir de "kim ne derse desin" aldırma, sen önüne bak ve yapacaklarına odaklan...
sen ne yaparsan onlar zaten söyleyecek bir şeyler bulurlar... takma onları...
hadi, şimdi, kendini toparla, çalışmayı, çabalamayı kafana koy ve hemen başla
göreceksin çok şey değişmeye başlayacak))
Mutluluk;paylaşmaktır...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: EndOfTheLine View Postmerhaba arkadaşlar ben 15 yaşında bir erkeğim.intihar sebebim şu babam berber yani tek koltuklu bi dükkanı var durumumuz pek fazla iyi değil ben evin tek çocuğum abim ablam veya kardeşim yok birde evde babaannem ve büyükbabam bizimle kalıyorlar büyükbabam yatalak gibi biraz.babam onlarada bakıyor.neyse ben geçen sene 9.sınıf ta sınıfta kaldım ve bu sene yaparım deyip yine tekrar başladım ama 2.dönem olmasına rağmen hala 5 zayıfım var nasıl düzeltirim babama ne derim ben diye düşünüyorum hep babamın çalışarak bana verdiği belki okurum diye verdiği onca para emek falan boşa gidecek diye düşüne düşüne artık yemekten falan kesildim doğru dürüst ders falan dinleyemiyorum aklımda hep nerede intihar etsem nasıl etsem diye sorular var ne yapacağımı bilmiyorum annem babam hepsi gariban insanlar onlar yemediler içmediler beni büyüttüler ama ben onların emeklerini boşa çıkarttım şimdi ne yapacağım ben en iyisi intihar etmek mi acaba ? ama içimden kendi kendime diyorum intihar edersem ahirette bu sefer çok büyük cezalar var hem korkuyorum hem çekiniyorum kimseye söyliyemiyorum bu senede kalırsam eşşek mal öküz gibi laf atan insanların etrafında kalacağım şimdi gidipte hocalara söylemeye kalkışsam üzerime gülecekler.
sizce ne yapmalıyım arkadaşlar ?Düşüncelisin, ailenin emeğini bolşa çıkarttığın için üzgünsün ve Allah korkusundan da bahsediyorsun. Senden büyük adam olacak emin ol. Şimdi belki zaman alıyor ama üstünde iyice durdun mu kesinlikle başaracaksın. Şimdi o intihar fikrini kafandan sil ve bir güvendiğin hocaya gidip "hocam ben başarılı bir öğrenci olmak istiyorum bana yardım edin" de.
İnşaAllah arkadaşlar teşekkür takdir aldım diye buraya mesaj yazacaksın sana inanıyorumKalk bir silkelen hele.
Yorum
-
Abicim eğer intihar edersen annen baban çok çok üzülür. Bir tek çocuğumuz vardı biz yaşlanınca bizi ele muhtaç etmeyecek bize bakacak karnımızı doyuracak şimdi o yok bizim geleceğimizi düşünmeden intihar etti gitti demezler mi? Ayrıca bundan önce sen onların biricik oğlusun senin hayatta olman onlar için büyük mutluluktur, yokluğun ise büyük bir ümitsizliktir evlat acısı en büyük acılardan biridir ailene bu acıyı yaşatmamalısın. Annene babana öğretmenlerine içini dökebilirsin emin ol hiç biri alay etmez küçümsemezler, içinji dökmen sana derslerine çalışma konusunda sana azim de verecektir emin olabilirsin.Her şey güzel olacak...
Yorum
-
Akademik başarı, senin başarılı olup olmadığının göstergesi değildir evlat. Hayatta çok alan var. Bu alanlardan kiminde başarılı olursun kiminde olmazsın. Akademik başarısı yüksek olupta senin yaptığın şeyleri yapamayan insanlarda mevcut inan bana.
Bu dünyada önemli olan, hayatı kaliteli yaşama düzeyine kendini çıkarmandır. Nice zenginler var üniversite okumamış ama zengin olmuş. nice üniversite okuyanlar onların emrinin altında çalışıyorlar.
Bak evlat iyi dinle beni. Bu dünyada senin de yapabileceğin, başarılı olduğun bir alan illaki var. Kendine bir bak. neyi daha iyi yapıyosun fark et. Bedensel işlerde mi iyisin, resimde mi iyisin, dil öğrenme de mi iyisin. illaki bir iyisin. Alanını bul o alanın üstüne git.
Birde başarı senin değerini belirlemez evlat, hatta okul başarısı hiç belirlemez. değer doğuştan gelir. insanlar işe yaradığını 30 yaşından sonra hissediyor. daha sen meyve verecek yaşa gelmedin bile. 30 una geldiğinde anlayacaksın ki senin de dünyada bir yerin, bir görevin var.... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....
Yorum
-
"Başlığında çaresizlikten çok küstahlık var."İntihara karar verdim" diyorsun.İntihar eğilimindeyim yada intihara sürükleniyorum değil.Git intihar et o zaman.Kararını vermişsin sen.Orjinal yazı sahibi: EndOfTheLine View Postmerhaba arkadaşlar ben 15 yaşında bir erkeğim.intihar sebebim şu babam berber yani tek koltuklu bi dükkanı var durumumuz pek fazla iyi değil ben evin tek çocuğum abim ablam veya kardeşim yok birde evde babaannem ve büyükbabam bizimle kalıyorlar büyükbabam yatalak gibi biraz.babam onlarada bakıyor.neyse ben geçen sene 9.sınıf ta sınıfta kaldım ve bu sene yaparım deyip yine tekrar başladım ama 2.dönem olmasına rağmen hala 5 zayıfım var nasıl düzeltirim babama ne derim ben diye düşünüyorum hep babamın çalışarak bana verdiği belki okurum diye verdiği onca para emek falan boşa gidecek diye düşüne düşüne artık yemekten falan kesildim doğru dürüst ders falan dinleyemiyorum aklımda hep nerede intihar etsem nasıl etsem diye sorular var ne yapacağımı bilmiyorum annem babam hepsi gariban insanlar onlar yemediler içmediler beni büyüttüler ama ben onların emeklerini boşa çıkarttım şimdi ne yapacağım ben en iyisi intihar etmek mi acaba ? ama içimden kendi kendime diyorum intihar edersem ahirette bu sefer çok büyük cezalar var hem korkuyorum hem çekiniyorum kimseye söyliyemiyorum bu senede kalırsam eşşek mal öküz gibi laf atan insanların etrafında kalacağım şimdi gidipte hocalara söylemeye kalkışsam üzerime gülecekler.
sizce ne yapmalıyım arkadaşlar ?
Yorum
-
bu intihar başlıklarını açanları anlamıyorum intihar ediceksin madem neden yazma gereği duyuyosun anlaşılıyoki yardım istiyosun ama bunu intihar diye adlandırıyosun yanlış bu ilk yardım istediğini kabul et sonra intihardan vazgeçHayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!
Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .
Yorum
Yorum