Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Baba depresyondamı sizce?Ne dersiniz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Baba depresyondamı sizce?Ne dersiniz?

    Arkadaşlar merhabalar benim bir problemim var yardımcı olursanız sevinirim...
    Aile dostumuz olan ipek ablamın babasından bazı problemler olduğunu düşünüyoruz ve elimizden geldiğince birşeyler yapmak istiyoruz..
    Baba 65 yaşından Anne 55 yaşında
    problemler şunlar
    1)6 Sene önce başkalarını sözlerine kanarak eşini boşadı(ANNE VE BABA AYNI APARTMANDA OTURUYOR 3 KAT DA BİR KIZININ YANINDA ANNE OTURUYOR 2.KATTA BİR KIZIN YANINDA BABA OTURUYOR)
    2)Eşinin becerikli oması,elinden her iş gelmesi,tuttuğunu koparması amca tarafından hazmedilmiyor
    3)Takıntıları var...örnek;Çocukları eşi ile barışmasını istiyorlar baba takıntılarına yenik düşüyor(biz bir arada olamayız,annen huyundan suyundan vazgeçmez gibi şeyler)
    4)Aşırı kıskançlık var özellikle anneyi kıskanıyor...
    5)Aşırı şekilde inat ve gurulu ama adamı bıktıracak derecede
    6)Altın arama,hazine arama,gömü işlerine meraklı
    7)vücudunda isilik gibi belirtiler var kaşıntı,alerjik gibi
    8)Çok duş alıyor
    9)vehimli

    ACABA ARKADAŞLAR SORUN NEREDE?NE YAPMAMIZ GEREKİYOR?TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ BİR DOKTOR VARMI?
    BU KONUDA NELER DİYECEKSİNİZ?

  • #2
    Orjinal yazı sahibi: bonnie
    bu baba depresyonda falan değil. yaşından kaynaklanan doğal davranışlar bunlar. hepimiz o yaşa geldiğimizde böyle olacağınız. daha doğrusu aynen babada olduğu gibi varolan huylarımız, kaprislerimiz o yaşa gelince daha da artacak. sanırım bu konuda yapılacak birşey yok gibi. takıntı dediğiniz şeyler tamamen inat. bu yaşından bile değil karakterinden kaynaklanıyordur. anneye sorun muhtemelen evlilik hayatları boyunca bu adam böyleydi. cilt problemleri için doktora götürmelisiniz tabi ki. çok duş alıyor derken, somut bir veri gösterirseniz iyi olur. mesela 2 günde 1 duş almak normaldır. aslında hergün almak da normal, sadece türklere özgü bir davranış değil temizlik takıntısı varsa sadece duşla belli olmaz bu, başka belirtileri de olmalı.
    Arkadaşım gerçekçi bir yaklaşımda bulunmuşsun çok teşekkür ederm ama sanki ipek ablam mı yanlış anlattı yada eksik anlattı ama onlar psikolojik hasta olduğunu ailece söylüyorlar...

    Yorum


    • #3
      eve bir psikyatrist getirin çaktırmadan

      Yorum


      • #4
        Başka tavsiyesi olan yokmu arkadaşlar...

        Yorum


        • #5
          Yaşlı insanlar her zaman huysuz olur.Ama bir doktora görünse fena olmaz hani.Davranışları depresyonda fazla OKBye işaret ediyor.Görmeden bilemem.Bütün ailesini rahatsız ediyorsa doktora görülmeli.Alerjik sorunlar stresle alakalı olabiliyor.Annemden biliyorum.Hergün balkon yıkıyor.

          Yorum


          • #6
            Merhabalar,

            Ailesi tarafından ilgi görmediğini düşünüyor ya da bu konuda boşluk hissediyor olabilir. Özellikle de tüm aile böyle düşünüyor ise, kendisini yalnız hissediyor ve bu hususta stres yapıyor olabilir. Kaşıntı, döküntü, allerjik vs. gibi bir sebepten kaynaklanmıyor ise, strese bağlı olabilir.

            Eskiden olan otoritesinde bir değişiklik oldu ise ve varılan noktada, aile babası olarak, artık ona ihtiyaç duyulmadığı hissine kapılıyor ise, bunu içine atıp sıkıntı yaşıyor olabilir. Çeşitli meşgalelerle de kendini oyalamaya çalışması, bir dışa yönelme eğilimi ve stres atma isteği şeklinde de algılanabilir. Bu nedenle, tek tarafta toplanıp, bir kişinin hastalığı üzerinde durulması yerine, aile bir bütün olarak değerlendirilip daha sağlıklı bir yaklaşımda bulunmak daha doğru olacaktır.

            Sonuçta olup biten şey bir ayrılık ve karşı taraf kızları ile birlikte, karşı cinsi oluşturuyor. Baba bu anlamda bir yalnızlık hissediyor olabilir. Bakımlı olmaya çalışması da, kabul görmediğini düşünmesinden kaynaklanabilir. Bu konuda kendilerini biraz babalarının yerine koyup, onun açısından da bakabilmeleri lazım. Asıl hedeflerinin onu dışlamak ya da sorunlu göstermek değil, herşeyin yoluna girmesi olduğunu belli edebilmeleri gerekir.

            Ve yaş itibariyle de, hassas olunabilecek yaşlar. Tüm bunların hesaba katılması gerekir.


            Sevgiler.

            Yorum

            İşleniyor...
            X