Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Normal Değilim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Normal Değilim

    Herkese merhabalar ve hepimize geçmiş olsun.
    Bende iki buçuk yıldır depresyondayım ve 18 yaşındayım.
    Sizlere hem içimdekileri anlatmak istiyorum hemde birbirimize yardımcı olmamızı istiyorum.
    Hikayemi anlatmaya başlıyorum: Üşenmeden okursanız çok sevinirim.
    Tam 2,5 yıl önce herşey güzel ve normal giderken çok sevdiğim kız arkadaşım benden durduk yere bi anda ayrıldı.Herşey bi anda değişti. Sabah uyandığımda dükkana gittim ve beynimde bir durgunluk vardı 1,5 tl para üstünü bile hesaplayıp veremiyordum. Bana ne oldu böyle değildim düzelmem lazım diye, kendimi toplamaya çalıştım ama tabi böyle ciddi birşey olduğunun farkında değilim, aradan haftalar geçti halen aynıyım.O sırada okullar başladı sınıfımız değişmişti yabancılık çekmeye başladım sınıf o kadar farklı geliyodu ki ben hiç onlardan değilmişim gibiydim. Onlara benzemek için uğraşıyordum ama olmuyordu. Aşırı derecede değersizlik hissi yaşıyordum. Öz güvenimi o kadar çok kaybetmiştim ki, hep başkaları gibi olmaya çalışıyordum. Ahmet nasıl davranıyor nasıl böyle, herkesle iyi geçiniyor benimde öyle olmam lazım diyordum ki zaten orada film tamamen koptu. Sürekli kafamın arkasında baş ağrısı, yorgunluk, günde 16 saat uyku, değersizlik hissi, unutkanlık , bazen film izliyormuş gibi hisler, sürekli çökkün ruh hali yaşıyordum. Artık nörologa gitmeye karar verdim aileme söyledim ve gittik. Kesin beynimde tümör var diye düşünüyordum çünkü hiç bir normal insan böyle olamaz ama hiç birşey çıkmadı doktorda bana CİTOLES ve bir kaç ilaç daha verdi(vitamin,ağrı kesici). İlaçları kullanmaya başlayınca düzeldim. Ama ben hala depresyonda olduğumu bilmiyorum çünkü o citolesin antidepresan olduğunu bile bilmiyordum. İyileşince vitamin eksikliğinden böyle olduğunu ve artık iyileştiğimi düşünüp tüm ilaçları kestim. Tabiki herşey tekrar başladı. Ama ben çekindiğim için aileme anlatamadım kendim üstesinden gelmeye çalıştım ama olmadı. Aylarca çektim depresyonu. Hergün ha bugün ha yarın düzelecem diye diye aradan 2,5 yıl geçti. En sonunda artık aileme başım ağrıyor dedim yeniden. Yine doktora gittik doktor bu çocuk depresyonda dedi ve psikiyatriste gönderdi. Artık düzelecektim herşeyi onlarda biliyordu artık bende içim rahattı. Gittik psikiyatriste önce PROZAC verdi 1,5 ay kullandım işe yaramadı, ARİPA verdi yan etki yaptı. CİTOLES verdi oda bir işe yaramadı ve şuan WELLBUTRİN verdi.
    Herşey düzelecek diye düşünürken bu seferde ilaçlar etki göstermemeye başladı. Doktor İYİ HİSSETMEK adlı kitabı önerdi okudum. Yazılan herşey doğru ve beni anlatıyor ama üstesinden gelemiyorum. Son 1 yıldır biraz daha iyiyim ama sadece biraz daha iyiyim işte o kadar.
    Dün bi tanıdığımız hastalandı durumu kötüydü herkes ağlıyor üzülüyor ben üzülemiyorum bile onların nasıl üzüldüklerini düşünüyorum bende üzülmek istiyorum normal bir insan olup ağlamak istiyorum ama olmuyor içimdeki kötü ses sürekli konuşup duruo milletin kılığına kıyafetine dikkat ediyorum, etrafa bakıyorum falan

    Kendimden iğrenmeye başladım artık iyice

    Hiçbirşey yapasım gelmiyor, kumandayı alıp yerine koyunca bile yoruluyorum. Tüm yaşıtlarım araba sürmek için can atarken benim hiç içimden gelmiyor canım hiçbirşey yapmak istemiyor.

    Lise sonum iyi bir lisede okuyorum şuana kadar hep taktir belgesi almıştım ama artık sınıfı zor geçiyorum. Ygsden çok düşük puan aldım Gelecekle ilgili hiçbir hayal kuramıyorum. Hiçbir beklentim yok gelecekle ilgili. Ne yapacağımı bilmiyorum.
    Lütfen yardımcı olun bana :RpS_crying:

    Durumumun daha iyi anlaşılması için bir örnek vermek istiyorum:
    Dersteyiz hoca "bağ çapalarken" diye bir cümle kullandı aklıma anında sanki bağ çapalamak çok ilkel birşey ben öyle birşey görmedim öyle bir ortamda yetişmedim gibi düşünceler geliyor. Çok rahatsız oluyorum normal olmak istiyorum.

    ve daha yazmayı unuttuğum BİR ÇOK BİRŞEYLERr...

    edit:Herkesten herşeyden çekinmeye başladım. Sosyal hayatım bitti. Sürekli yanlış yapacakmışım gibi oluyor herkes bana bakıyormuş gibi hissediyorum herşeyi üstüme alınıyorum bazen suçluluk hissediyorum

    edit2: Aceleci davranıyorum her konuda biryere gitmek için acele ediyorum gidincede gelmek için.
    karar veremiyorum. 100 kerede düşünsem karar veremiyorum versemde hep pişman oluyorum
    Last edited by kurtulmakicin; 01-05-2014, 11:28 PM.

  • #2
    Yazdıklarını okudum.Hayatını birçok yönünü depresyon etkilemiş.Yani onu yok etmen lazımki senin adına iyi olsun.İlaç desem bir sürü ilaç kullanmışsın.Senin durumunu yaşayanlar sana iyi çözümler söyler umarım.Onun dışında anlamadığım birşey var.Son cümlende belirtmişsin ama olur olmaz şeyleri mi takıyorsun veya düşünüyorsun?

    Yorum


    • #3
      Evet mükemmelliyetçilikte başladı herşeyi takmaya başladım çok takıntılı oldum ama hiçbiri elimde değil. Normalde hiç böyle biri değildim.

      Yorum


      • #4
        Herkesten herşeyden çekinmeye başladım. Sosyal hayatım bitti. Sürekli yanlış yapacakmışım gibi oluyor herkes bana bakıyormuş gibi hissediyorum herşeyi üstüme alınıyorum bazen suçluluk hissediyorum

        Yorum


        • #5
          Aklına gelen saçma sapan düşünceleri dışarıya yüksek sesle haykırmadan içinde tutabiliyorsan ve sadece zihninde seni rahatsız etmekle kalıyorsa ne mutlu. eğer dışarıya da sesli olarak saçmalarsan, sosyal statünü ve saygınlığını da kaybedersin.

          Yorum


          • #6
            Keşke içimdekileri doya doya haykıra bilsem . Ama inanın haykıramıyorum bile sadece susuyorum. Konuşmaya halim yok

            Yorum


            • #7
              Öfke patlaması yaşamalısın. Bir aracın içine gir camları kapalıyken bağırabildiğin kadar bağır, yastıkları yumrukla, bir topa tüm gücünle vur, uzun yürüyüşlere çık dağ tepe, yokuş. Ruhundaki öfkeyi, bedenini yorarak, bedenini acıtarak at. Halsizlik varsa kalorili beslen. Yeniden ayağa kalk, yere serilme, pes etme. Söylemesi kolay diyorsun ama ne yapabilirim. Söyel yapabileceğim birşey varsa yapayım.
              Orjinal yazı sahibi: kurtulmakicin View Post
              Keşke içimdekileri doya doya haykıra bilsem . Ama inanın haykıramıyorum bile sadece susuyorum. Konuşmaya halim yok

              Yorum


              • #8
                İlaclarin faydasi olmasi lazim.Olmadi doktorunu degistir.Vakit kaybetme.Kendi kendine gecmesini beklersen cok beklersin.Daha yolun basindasin.

                Yorum


                • #9
                  Tek psikiyatriye gitmeyin bir kaç tanesine gidin mümkünse sorunlarınızı yazılı ifade edin süre az olduğu için hepsini anlatamıyorsun doktorun bakması daha iyi olur bende depresyon geçirdim 2 yıl ve kurtulmak zor hayat anlamsız geliyor bazen ama yine yaşamaya değer kendine hayat amacı hayatını anlamlı kılan şeyler bulmalısın
                  Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
                  sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

                  Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

                  Yorum


                  • #10
                    Evet burada yazdıklarımı daha detaylı bir şekilde yazıp başka bir psikiyatriste vereceğim umarım bu sefer çözüme kavuşuruz. Zaten İlaçtan `herşeyi beklemiyorum sadece üzerimdeki bu depresyonun etkilerini atsın yeter bende elimden geleni fazlasıyla yapacağım. Mesela şimdi hiçbirşey yapmıyorum(teknolojik cihaz almak vs.) zaten zevk almıyorum ve iyileştiğimde fikirlerim değişirse eğer diye. Sizce bunları yapmalımıyım moral vermesi açısından yoksa herşeyi iyileştiğim zamanamı saklamalıyım ?

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X