Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bi bakarmisiniz

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bi bakarmisiniz

arkadaslar bende panik atak ve depresyon var ilk basladigim ilac effexordu 75 lik sora bu bana sikinti nefes darligi kalp sikismasi falan yapti degistirdik 20 mg baska ilac verdi doktor 1 ii geldi ve 1 ay sonra ayni sorunlar basladi kolumunda oynamasi var bide icime sikinti basmasi sora yeni bir ilac denedik 10mg cok iyiydim cok super hatta ama gene 1 ay sora ayni sorunlar basladi baska ilac denedim gene 1 ay sonra ayni neden boyle oluyor 1 ay iyi gelip sonra bozuyor sizce nedeni ne olabilir yardim edermisiniz tesekkurler

Re: bi bakarmisiniz

Orjinal yazı sahibi: senol_fr
    arkadaslar bende panik atak ve depresyon var ilk basladigim ilac effexordu 75 lik sora bu bana sikinti nefes darligi kalp sikismasi falan yapti degistirdik 20 mg baska ilac verdi doktor 1 ii geldi ve 1 ay sonra ayni sorunlar basladi kolumunda oynamasi var bide icime sikinti basmasi sora yeni bir ilac denedik 10mg cok iyiydim cok super hatta ama gene 1 ay sora ayni sorunlar basladi baska ilac denedim gene 1 ay sonra ayni neden boyle oluyor 1 ay iyi gelip sonra bozuyor sizce nedeni ne olabilir yardim edermisiniz tesekkurler
    ilaçlar tamamen sıkıntıları azaltmaz yada yok etmez ,sadece halının altına süpürür sonra en ufak üzüntü yada sıkıntıda ortaya çıkar.ilaçların yan etkilerini bazıları çok hisseder bazıları çok az.genelde yeni başladığıda daha fazla olur sonra etkisi azalır.

Yorum

kendi kendime dusunuyorum ne sikintim var ama allaha sukur sikintim yok hicbise kafama takmiyorum ben ama doktor diyor beynin takiyo kafayi yicem artik cok sagol arkadasim yorumun icin

Yorum

kendi kendime dusunuyorum ne sikintim var ama allaha sukur sikintim yok hicbise kafama takmiyorum ben ama doktor diyor beynin takiyo kafayi yicem artik cok sagol arkadasim yorumun icin
        bende aynı şeyi söylüyorum beynime ama bunlar ruhun hasta olduğunun sinyalleriymiş geçmişimizde yaşadığımız sıkıntılar veya farkında olmadan bizi etkileyen şeylerin tepkisi :roll: ilaçlar zamanla sıkıntılarını hafifletecek ,kendini fazla dinleme ,meşguliyet bulmaya çalış.arkadaşlrı varsa daha çok onlarla vakit geçir.

Yorum

ne yapsam gecmiyo yurtdisindayim ve burda yapcak biseeee yokkkk oyuzden sikiliyorum daha once calisiyordum simdi kriz is yok sikiliyorum ne yapcagimizi sasiriyorum

Yorum

Yabancı ülkedeki depresyon nedenleri ve çaresi

ne yapsam gecmiyo yurtdisindayim ve burda yapcak biseeee yokkkk oyuzden sikiliyorum daha once calisiyordum simdi kriz is yok sikiliyorum ne yapcagimizi sasiriyorum
            Sevgili Senol_fr,

İşinizi kaybettiğiniz, yapacak bir şey bulamadığınız bir ortamda oluşunuzun doğurduğu stres ruh sağlığınızı devamlı etkilemektedir.
            Bu etki devam ettiği müddetçe ilaç tedevisinin yetersiz kalabileceğini düşünmekteyim.

Bence bir ilacın (eğer antidepressan ise) size bir ay süreyle iyi gelmesinin nedeni düşüncelerinizi o ilacın size iyi geleceğine yoğunlaştırarak içinde bulunduğunuz ortamın tesirlerinden bir süre uzaklaştırması (plesebo etkisi) yüzündendir.

Her nekadar birçok antidepressanın prospektüslerinde bilhassa SSRI grubundakilerde 4-6 hafta içinde iyileştiri tesirlerini göstereceği yazılmaktaysada, çoğu kimsede daha uzun zaman gerektirmektedir. Doktorunuzun yan tesirlerinden şikayetçi olmadan ayda bir yeni bir antidepressan denemeye girişmesini aceleci bir davranış olarak görmekteyim.

Size önerebileceğim şey eğer imkanınız ve kalacak yeriniz varsa ilaçlarınızla birlikte bir süre için Türkiye’ye gelip dinlenmenizdir. Zira mekan değiştirmekte keramet vardır diye bir söz var ve ben buna (zamanında kendime uguladığımdan) inanmaktayım.

Geçmiş olsun, U34
            Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

İşleniyor...
            X