Duyuru

Collapse
No announcement yet.

YARDIM EDER MİSİNİZ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• YARDIM EDER MİSİNİZ?

Selamlar, bu yazıyı yazarken bile aslında birşey hissedemiyorum...Duygularım öldü galiba ya da onun gibi birşey...yaşamayı çok seven biriydim ama ne olduysa 16 şubatta oldu, bir delirme korkusu ve daha sonra bu durumum...
    hayatı arkadan izliyorum, bazen ağlıyorum bazen ağlamak bile anlamsız geliyor. Depersonalizasyon denen bir illet bu, kendimi hissedemiyorum. Yaşadığım şeylerden zevk alamıyorum.Beni çok seven annem, abim ve sevgilim var. Neden herşey böyle oldu, ben suç falan mı işledim?Şu an ezan okunuyor, eskiden ezanı duygu dolu bir şekilde dinlediğim günleri hatırlıyorum. Şimdi ise Din ile ilgili konuşmaktan bile çekiniyorum. Arkadaşım kendini peygamber ilan etmişti, bu olaydan sonra başladı zaten ben de bu delirme korkusu...
    Ben dışarda annemle beraber dondurma yediğim günleri özledim, ama yanımda olsalardı bile yapmak istemezdim, Çünkü ben yapıyormuş gibi hissetmiyorum ki. Annemi, abimi, sevgilimi o kadar özledim ki, ama biliyorum gidip görünce de bu özlem geçmeyecek. Onları gerçekten hissedemeyeceğim ki...Kendimi öldürmeyi düşündüm ama cesaretim yok.Psikiyatriste gittim iki ay önce, prozac verdi...Kullanıyorum ama bir işe yaramadı. bu gün normalden bir kaşık daha fazla içtim belki daha iyi hissederim diye ama ne yazıkki birşey etkilemedi.
    Sizce ben depresyonda mıyım, ya da bunun adı nedir? Boşluk, anlamsızlık kendime ve herşeye yabancılaşma, kendi sesimin bile bana yabancı gelmesi...
    Ben hep böyle mi kalacağım? Annemi düşünüyorum bazen, benim ölüm haberimi alırsa ne olur? abim ne yapar. ya sevgilim, ben Onu haketmiyorum. Üzülür belki başlarda, ama daha sonra sağlıklı birini bulur, hayatında üzücü bir anı olarak kalırım olur biter...
    Eskisi gibi hissetsem, ne olur. Çok mu fazla birşey istiyorum, sadece hissetmek istiyorum.
    Sadece 1 gün yaşasam sevdiklerimle eskisi gibi, canımı alsınlar razıyım. 1 gün, 1 gün...
    Sizce geçecek mi? ben neyim arkadaşlar, ne bu durum, ne bu hal, bi isim koyun, bir çare verin
    geçecek mi, ben böyle mi kalacağım, geçecek mi? geçecek mi?

Kaç yaşında olduğunuzu belirtmemişsiniz ama bir uzmandan yardım almanız büyük bir isabet olmuş.Siz,zaten iyileşmek için gidilmesi gereken yolda ilk adımı atmışsınız,bu ilk adımdan sonrasının da gelmesi gerekiyor,yani tedaviyi doktor tavsiyesine göre devam ettireceksiniz,etkisi olmuyor diye tedaviyi ya da ilaç kullanımını bırakmayı sakın aklınızdan bile geçirmeyin,şikayetlerinizi doktorunuzla paylaşın,o sizin için gerekli olan ilçlarla tedaviye devam edecektir.

Dünyada insanlar yaratılmadan önce ruhlar yaratılmıştı,acılar yaratılmadan önce de çareleri...Allah hiçbir sıkıntıyı çaresiz yaratmamıştır,elbette ki iyileşeceksin elbette ki eskisinden çok daha sıhhatli olacaksın Allahın izniyle.Eski günlerinden çok daha güzelini yaşıyacaksın ama biraz sabır....Sabır acıdır meyvesi tatlıdır derler ya,metanetinizi iyi koruyun.Size düşen tedaviye başlamaktı başlamışsnız,bundan sonra doktorunuzun tedavi şeklini uygulamanız ve gerisi için Allaha tevekkül etmeniz gerekir zira elimizden gelen hiçbir şey olmayacaktır,şifanı veren Allah olacaktır doktorlar , ilaçlar , diğer tüm yöntemler araçtır...

Olumsuz düşüncelerden sıyrılın ve olabildiğince pozitif düşünmeye çalışın.Ve bu süre zarfında Allaha sığının,her derdin getirdiği bir manevi hazine vardır ama sabredene ve hayır ve şerrin Allahtan geldiğine inanana.Allah yar ve yardımcınız olsun..

Tez zamanda çok iyi haberlerinizi alacağız Allahın izniyle,sevgiyle kalın.
    Olmadığın insan olarak sevilmektense, olduğun insan olarak nefret edilmek iyidir.

Yorum

delirme korkusu var demişsin..... asıl problem bunun üzerinde dönüyor sanırım.... arkadaşın kendinipeygamber ilan edince aynışeyleri bende yapabilirim.... onun gibi olabilirim korkusu var.....

probleminin kaynağı korku temelli..... okb ile birlikte depresyonda var sanırım..... bu sorunu aşmak için ilk önce delirmek nasıl olur bunu iyi anlaman gerekir..... delirmek kavramı artık psikoloji alanında kullanılmayan bir alan.... bunun yerine anormal davranışların sınıflandırırlması var ve bunları deli gözüyle de bakılmıyor.....

psikolojik hastalıklar iki türlüdür.... biri psikotik diğeri ise nevrotiktir..... psikotik tarzı hastalıklar beyinde oluşan hasarla meydana çıkar.... nevrotik hastalıkların temelini yoğun kaygı ve korkular oluşturur.....

şizofren türü hastalıklar psikotiktir..... ne yaptığını bilemezsin..... şizofren olman içinde beynin loblarında hasar meydane gelmesi gerekir..... sende var mı baktır bir doktora.... ama biliyorum ki yok.... çünkü sen kaygı ve korku temelli bir sorun içindesin.....

onun yaşadığı şeyi bende yaşayabilir miyim korkusu bir okb türü vakadır.... bunun çok örneğini rastlarız.....

hastalık hastaları vardır.... bacağı ağrır acaba kangiren mi olcam der..... burnu kanar beynimde sorun mu var.... der.....

kimiside senin gibi bakar bir arkadaşı sizofrenik bir hal almıştır acaba bende sizofren olur muyum der..... bir başkasının arkadaşı eşcinsel olmuştur..... acaba bende olur muyum der.....

senin sorunun obsesyonik bir sorun..... obsesyon istemsiz takıntılı düşünceler demektir..... aklına gelmesini istemediğin ama gelmesinide bir türlü engelleyemediğin bir vakadır......

bu sorundan kurtulmanın ilk yolu tıbbi bir araştırma yapmaktır..... nerolağa git beyninde hasar ver mı yok mu bir araştır.... kesinlikle yok ama daha emin olman için bunu yap..... sonra delirmek nasıl mümkün olur bunu araştır..... istesende delirebilirmisin yada asla yapamaz mısın bunuda öğren..... bu bilgiler takıntılarının hafiflemesinde sana çok yardımcı olacak........

psikiyatr ve terapist gözetiminde teha kapsamlı tedavi olabilirsin.... sadece psikiyatr bu rahatsızlıkta yetersizdir..... ama ilk gözükmen gereken kişi de odur.... terapi desteği ile sağlıklı benlik algına kavuşabilirsin......

Depersonalizasyon dediğin illetin kaynağı bu sanıyorum.... korkularından kurtulmak için kendine yabancılaşmışsın...... kaygılar yoğunlaşınca bu tarz durumlar oluşabilir....

Yorum

bana kalırsa doktor seni iyi anlamamış.diğer ihtimal ayrıntıları anlatamamışsın.
        psikolojik sorunlarda en ufak ayrıntı çok önemlidir.belli ki verdiği ilaç yanlış.bide şu her dara düştüğümüzde ölümü düşünmeyi bırakmalıyız.
        buraya katılman iyi olmuş.sana yardımcı olmaya çalışırız merak etme.
        Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

Re: YARDIM EDER MİSİNİZ?

Orjinal yazı sahibi: cagatayd
          Sizce geçecek mi? ben neyim arkadaşlar, ne bu durum, ne bu hal, bi isim koyun, bir çare verin
          geçecek mi, ben böyle mi kalacağım, geçecek mi? geçecek mi?
          geçecek...geçecek

insanların beyninde serotonin diye bir şey var...mutlukluk maddesi diyelim...bu serotonin...milli piyango sana çıkarsa mesela dolup taşar beynin(bana göre tabii)...veya mesela 45 dakka durmadan koşarsan...beyin vücudu ödüllendirir bu serotoninle...çukulatada varmış bu...eğer serotonin az olursa mutsuz olursun...eğer serotonin çok olursa şiddet eğilimi artar

sen istiyorsunki senin içtiğin ilaç hemen seni mutlu etsin ...halbuki içtiğin ilaç sadece serotonini dengeliyor...yani serotoninin oluştuğu yerde etki yapıyor...o yüzden sen şimdi bir etki görmediğini düşünüyorsun ...halbuki onlar başladı çalışmaya...anca yasalara aykırı maddelerin böyle bir etki yapma imkanı var...ama onların tehlikeside...o serotoninin ürettiği yeri bozması...bir süre sonra nasıl olsa serotonin dışardan geliyor diye beyin bunları üretmiyor.

onun için sabırlı olman şart...doktoruna gidip anlat ...o ona göre ilaç tedavisini sürdürecek...belki verdigi ilac sana faydası yok...biz burdan bilemeyiz...kendi kendine deneylere kalkışma.

sen yine iyisin...bak ağlıyabiliyorum diyorsun...ben ilk zamanlar ağlamayı bırak herşeye gülüyordum...önce bir neye ağlanır neye gülünür onu öğrenmem gerekti.

bak ne güzel annen, abin, sevgilin bunlar çok güzel şeyler...sanırım sen yurtta kalıyorsun...travmanı yaşadığın yerde...bu yüzden sürekli hatırlıyorsun olan biteni...ailendende uzaksın...bunlarda belki seni üzüyor...ama aşıyorsun...ben aşamıyacam dedim ama aşılıyor...sonrada cok daha güclü oluyorsun...bak ben şimdi hastaneye gidecem...dün arkadaşımın beyin ameliyatı vardı...beyninde baloncuk oluşmuş...çok üzülmüstüm çocuğu var...size emanet artık dedi ameliyata girmeden...ben bittim...çok sükür başarılı geçmiş

yukardaki arkadaş bak ne güzel demiş
          Dünyada insanlar yaratılmadan önce ruhlar yaratılmıştı,acılar yaratılmadan önce de çareleri...Allah hıçbir sıkıntıyı çaresiz yaratmamıştır
          sende başaracaksın...

Yorum

başka bir doktora gitsen?? doktorun seni pek anlayamamış gibi geldi bana. arkadaşın nedeniyle yaşadığın travmaya yönelik bir tedavi ve terapi görmen sanki daha yararlı olurmuş gibi.

Yorum

SEVGİLİ KARDEŞİM BU YAZINI OKUYUNCA BİR SENE ÖNCEKİ HALİM AKLIMA GELDİ İNAN DUYGULANDIM BAK SORUNUN NE OLURSA OLSUN ÖLMEK KURTULUŞ GİBİ GÖRÜNSEDE KURTULUŞMU HAYIR PEKİ BU ŞEKİLDE BİR YAŞAMI HAKETMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜRKEN İNTİHAR EDEREK HAYATINI SONLANDIRMAYA BU ŞEKİLDE ÖLMEYE LAYIK YADA DEĞERMİSİN TABİKİ HAYIR BAK İÇMİŞ OLDUĞUN İLACA BİRAZ DAHA DEVAM ETMELİSİN DOKTORUNA SIKINTILARINI YENİDEN ANLAT + Bİ İLAÇ DAHA EKLEYEBİLİR SABIR DİYCEM ARKADAŞIM DEMESİ KOLAY DEME SAKIN ÇEKTİĞİN SIKINTININ AYNININ YAŞADIM VE ZAMAN ZAMAN YAŞIYORUM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN :cry:

Yorum

Yani bu durumdan tamamen kurtulan yok mu, eski çağatay öldü mü yani, ne olur bana yardım edin...

Yorum

Yani bu durumdan tamamen kurtulan yok mu, eski çağatay öldü mü yani, ne olur bana yardım edin...
                  sen anlatılan yorumlardan bunu mu anladın.... tamamen kurtulan olmaz mı var elvet......

Yorum

bazı yazılar görüyorum, yıllardır bu sorunu yaşayanlar...

Yorum

bazı yazılar görüyorum, yıllardır bu sorunu yaşayanlar...
                      her rahatsızlıkta buna benzer örnekler var.... bu az olan örneklere bir örnekte senin olman çok düşük bir ihtimal..... onların rahatsızlıklarının oluşma nedenleri daha bir farklı... inan bana..... yaşadıkları tranva daha şiddetlidi.... kimler kurtuldu sen mi kurtulamıyacan arkadaşım..... herkese ilk başta kurtulamyacakmış gibi gelir bu tarz sorunlar....

kurtulunca kurtulabilindiğini bizzat kendi üzerinde görür......

Yorum

arkadaşım vakit kaybetmeden gidebileceğin iyi bir doktor bul. sorun sadece depresyon kaynaklı değil, bu yüzden sana şimdilik kendin de dahil birçok insan yardım edemez. önce sorun saptanmalı, tedavi yöntemi belirlenmeli. eğer maddi durumun kuvvetliyse hastanelerden bağımsız özel bir doktor; değilse özel hastanelere yönel. bulunduğun şehire göre biraz araştır. ilk doktorun seni yanıltmasın; yıldırmasın. uzman desteği alman gerekli.

Yorum

herşeyin birden başlaması çok anlamsız, o kadar umutsuzum ki...

Yorum

herşeyin birden başlaması çok anlamsız, o kadar umutsuzum ki...
                            neden anlamsız olsun ki.... zaten bu şekilde oluyor..... birden ortaya çıkıyor ve zaman içinde çabalarla yenmeye çalışıyoruz.... tetikleyici olay yaşadıktan sonra birden ve yoğun bir şekilde ortaya çıkması normaldir..... bu tür vakaların başlaması hep bu şekilde olur....

Yorum

depresifsancı, sizin sorununuz neydi
                              atlatabildiniz mi?

Yorum

İşleniyor...
                              X