Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sizce Bende Ne Olabilir?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sizce Bende Ne Olabilir?

Merhabalar sitenize daha yeni üye oldum,inşallah başıma gelenlere bir yorum yapabilirsiniz.
    Ben yaklaşık 3 senedir depresyon tedavisi görmekteyim,bulunduğum dersanedeki rehberlik hocasının dikkat bozukluğumu fark etmesiyle doktora başvurdum.2 seneye yakın manic depresif tedavisi gördüm herhangi bir değişme olmayınca sayın Arif Verimli'ye gitme kararı verdim.İlk muayenedemde sen manic değilsin her hastalığı bir bütün olarak alamayız,ayrı ayrı halledeceğiz dedi.Birkaç sorunum var kendisine nasıl anlatırım?

-Gerçekleşmesini dört gözle beklediğim şeyleri düşünürken birkaç saniyeliğine(yaklaşık 10 saniye)düş kurarmış gibi kendimi kaybedip fiziksel olarak tepki veriyor,bazen gülüyorum

-Kara Sevda denilecek cinsten tam olarak geçen yıl aşık olup reddedildiğim kızı hava her gün düşünüyorum.

-Gergin olduğum,sinirlendiğim zaman alnımda bir uyuşma oluyor,sanki bir tabaka oluşuyor.

-Takıntılarım ve azda olsa paranoyakım.Ölüm korkusu yada takip edilme korksusu var onun dışında gündelik şeyler

-Sanki eski hatıralarımı kaybetmiş gibiyim.Çocukluğum,ortaokul hatta lise hayatımın bir kısmını kötü anılar hariç hatırlamıyorum.Gündelik hayatta hatırlamam gereken şeyleri zorda olsa aklımda tutuyorum.

-Bazen yüzüm taş gibi kesiliyor.Mimiklerim oynamıyor robot gibi oluyorum.

-Az da olsa sürekli sabit duran bir heyecan hissi var,olaylara göre artıyor ama hiç yok olmuyor.

Yorumlarınızı Bekliyorum

Daha önce gittiğim doktor bana bu teşhisi koydu.Yalnış tşhisi koyunca tedavide imkansız hale geldi.Daha sonra Prof.Dr. Arif Verimli'ye gitmeye başladım.Beni şüphelendiren hayaller görmem tabi ardından duyulan hüzün.Sanırım hatırlamama durumu çoğu depresyon hastasında var sanırım

Yorum

hala depresyonda olduğun belli... manik cinsinden mi onu bilemen.... kıza aşık olman bir nevi obsesyonların sende oluşmasına neden oluyor.... saplantılı aşk ise bu..... depresyonda da obsesif düşünceler vardır....

kurgusal düşünceler ne kadr şizofrenin bir belirtisi olsada bazı hastalıkların majör boyutlarında yaşanabiliyor.... depresyonda da yaşanabiliyor......

beyinde oluşan kalkan da depresyonun bir özelliğidir.... nedeni kortizol hormonunun fazla salgılanması.....

insanlarla ilişkilerin nasıl.... korku ve kaygıları hangi durumlarda yaşıyorsun onuda söyler misin.....

saygılarımla therapy....

Yorum

İnsanlarla ilişkilerim normal düzeyde,konuşurken saçmalamıyor,normal davranışlar sergiliyorum.Fakat konuşmak içimden gelmiyor.

Paranoyaklık konusuna gelirsem biri bana birşey söylediği zaman acaba bu böyle ya öyle değilse.Arkadaşlarımla görüşemediğim zaman galiba buluştular benide çağırmadılar gibi düşünceler geçiyor.Takip edilme,kaza korkum yok.Gecenin bir vakti kalkar dışarıda çıkarım.

Korku ve kaygıları kendimi çok üzgün ve sıkıntılı hissetiğim zaman başlıyor.Yolda geçen çocuktan bile tırsar hale geliyorum,laf atar mı diye?

Kontrol edemediğim bir davranışım ise farkında olmadan donuk bir şekilde insanların yüzüne bakıyorum,doğal olarak anormal karşılanıyorum.Birileri bana bakarken asla onun yüzüne bakamıyorum mesela.

Tabiki kimler vardı,öğretmenlerim kimdi,sınıfım nasıldı hatırlıyorum.Ama geçen onca sene içerisinde neler oldu,hangi ders konularını işledik mesela hatırlamıyorum.Aradan kısa bir süre geçmesinden dolayı lise'de yaşadıklarımı azda olsa hatırlıyorum.Hatırladıklarım sadece başıma gelen kötü olaylar.Bu hatırlamama durumu gündelik hayattada var.Okuduğum kitap,izlediğim film.. gibi durumlarda var.Mesela daha önce izlediğim filmi hiç hatırlayamadım.Ailem bunu beraber 2 kere seyrettik,nasıl hatırlamazsın dedi.

Aşk Durumunu da Doktora Anlattım,normal dedi ama ben pek inanmıyorum nasıl tam açıklarım,çok etkilenmişsin dedi.

Sizcen ricam bunları doktora tek seferde nasıl anlatırım?

Yorum

İnsanların yüzüne bakarken aklımdan birşey geçmiyor sadece bakıyorum sanki birşey arıyormuş gibi hissediyorum.Çok kötü hissediyor insan kontrol edemeyince.Garip bir durum

Yorum

sana cevap olarak özel mesaj attım belki farketmezsin diye yazıyorum buraya sakinçocuk okurmusun.
            hassas ruhlar terazisi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sakincocuk
              İnsanların yüzüne bakarken aklımdan birşey geçmiyor sadece bakıyorum sanki birşey arıyormuş gibi hissediyorum.Çok kötü hissediyor insan kontrol edemeyince.Garip bir durum
              bunu bende çok yaşıyorum..gerçekten ne bu acaba :roll: ben hiç dikkate alıp doktorla paylaşmadım bunu..gidince sormak lazım..böyle tutulup kalıyorsun karşındaki de farkediyor ve afallıyorsun..yani bende böyle seyrediyor

Yorum

İşleniyor...
              X