Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anafranil' e tekrardan başlamalıyım mı ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Anafranil' e tekrardan başlamalıyım mı ?

Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar,

Yaklaşık 2 sene çok ağır depresyon geçirdim. Doktorum anafranil verdi 5 ay kadar kullandım sonra dozunu azaltarak bıraktım. Bana zihinsel OKB teşhisi koymuştu. Kafam gereksiz şeylere çalışıyormuş. Sürekli olarak bir düşünceye takılıp devam ediyormuş. Neyse ilacı bırakalı yaklaşık 7-8 ay oluyor nerdeyse tamamen geçmişti. hayatımın hiç bir döneminde zihinsel olarak kendimi hiç bu kadar aktif hissetmemiştim. Fakat bende eski belirtiler tekrar baş göstermeye başladı özellikle önüne geçilemez bir iç sıkıntı, hayattan bezmişlik hali kısaca tekrar herşeyi salmış haldeyim. Doktora şu anda mali nedenlerden dolayı gidemem. O yüzden eczaneye uğradım ve anafranil aldım tekrardan azar azar almayı planlıyorum ne dersiniz ? Sizce bünyede daha fazla zarara yol açar mıyım ?

Arkadaşlar yardım edecek biri yok mu ?

Yorum

dr un sana ne diyor

Yorum

şu anda gidemiyorum

Yorum

neden gidemiyorsun yoksa sende benim gibi dr unlA tartıştınmı

Yorum

arki maddi imkanlardan dolayımı gidemiyorsun

Yorum

bir kere kullanmışsın ve iyi gelmiş. ben olsam tekrar başlarım.
              fakat ne berbat bir ilaç o ya zangır zangır titreme kalp çarpıntısı yapıyor. nası kullanabildin valla helal olsun.sağlam bünyelere hayranım.

Yorum

bendede risperdal kalp çarpıntısı yapmıştı nefes alamıyordum resmen

Yorum

çok yan etkisi vardı, maddi nedenlerden dolayı şu anda gidemiyorum. dün gece 75 mgr ın çeyreği ile başladım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dertlidana
                    çok yan etkisi vardı, maddi nedenlerden dolayı şu anda gidemiyorum. dün gece 75 mgr ın çeyreği ile başladım.
                    ilaçlarda pahalı ama yapacak bişey yok mecbur kullanıcaksın.

Yorum

Durumun nedeniyle Anafranil’i tekrar denemekte haklısın

Merhaba Dertlidana,

Bende senin durumunda olsam aynı ilacı denerdim. Anafranil'e 75 mg'ın çeyreği ile başlamana memnun oldum. Bu suretle başlangıçtaki yan tesirlerini azaltmış olmaktasın. Ne kadar az dozla başlanırsa okadar az yantesiri olacağı inananlar arasındayım.

Bu arada doktorunun ilaca hangi dozla başlattığını hangi sürelerde doz arttırımına gittiğini ve nihayi dozun ne olduğunu hatırlamaya çalış.Eğer hangi sürelerde ilacın dozunu arttırdığını hatırlamıyor fakat nihayi dozu hatırlamaktaysan nihayi doza erişene kadar senin yerinde olsam en azından haftada veya 10 günde bir, bir çeyrek daha ilave ederek devam ettirirdim. Doktora danışmadan bu nihayi dozun üstüne katiyen çıkma.

Ayrıca baktın ilaç eskisinde olduğu gibi ve sürede (bu süre ilacı tekrar kullanmada biraz uzayabilir) sende faydalı etkisini göstermiyor, yan etkileri uzun süre seni fazlasıyle rahatsız ediyor, o zaman ne yapıp edip tercihan eski doktoruna veya bir yenisine mutlaka gözük.

Özel çalışan doktorlara mali durum dolayısıyle gidemiyeceksen, kadrosunda psikiyatr veya nerolojist bulunan devlet kuruluşu hastane veya sağlık ocağına gidebilirsin.

Geçmiş olsun, U34
                      Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Teşekkür ederim umut34. Nickin gibi sende güzel bir insansın.

Dediğin gibi psikriyatristimin verdiği kağıdı atmamıştım aynı o dozda başladım. Geçen kullandığımda hemen ilk günden kendimde değişiklik hissetmeye başlamıştım. Yan etkisi olarak çok sık esnetiyor ama doğal bir esneyiş değil gibi çene kaslarım ağrıyor adeta. Tuvalet ihtiyacımı çok zor karşılıyorum. Özellikle küçük abdestim için 10-15 dk beklediğim oluyordu.
                        Ayrıca pek yan etki denmez ama iştahımı kesiyor aslında normale döndürüyor çünkü aşırı fazla yemeye başlamıştım. Daha sayamadığım daha birçok yan etkisi var ama bunada şükür daha ilk günümden nerdeyse işyerimdeki biriken 1 haftalık işimi yaptım.

Neyse arkadaşlar ben yapamıyorum ama siz yapın kafaya hiç bir şey takmayın. Çünkü dikkat ettim hep benim gibi insanların hepsi kafaya bişeyleri takıyor. Sonra benim düştüğüm hale geliyor. Bugün eve yürürken gördüm bir fakir fukara bir adamcağız vücudunun heryeri yanmış o bile yaşıyor dedim ve kendimin ne kadar şımarık olduğunu düşündüm. Neyse ilgilenen herkes için çok teşekkürler.

Yorum

İşleniyor...
                        X