Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tuvalet eğitimi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • tuvalet eğitimi

    2.5 yaşındaki oğluma tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum.fakat çok zorlanıyorum.altını bağlamsam bulunduğu yere yapıor.herkes tam alışkanlık kazanması için bezi tamamen terk etmemi sölüyor fakat o da olmyor ..ona baskı yapmak ta istemiyorum sürekli konuşuyorum..her seferinde tamam dior fakat sonuç hüsran nasıl bir tutum sergilemem gerekli bilemiyorum..psikolojisini bozmakda istemiyorum.
    sweet dreams

  • #2
    Şu an ki durumu çok normal bence. Genelde 3 yaşından sonra çocuklar tam anlamıyla tuvalet eğitimini almış oluyorlar. Şu an bezine yapması, yada üstüne yapması henüz olayı kavrayamamış olması çok normal. Üstüne bu konuda fazla düşmeyin sakın, altına çişini yaptıkça bağırmayın, azarlamayın. Şuan içinde bezi tamamen çıkartıp atmayın daha küçük, muhtemelen üstüne çok yapacaktır, bekleyin, zamanla dahada rayına oturacaktır. Biraz sabretmeniz gerekecektir.
    Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

    Yorum


    • #3
      ben biraz sinili bir insanım ..ve o altına yaptıkça kendime engel olmadaım çok bağırdım sonrada suçluluk duydum.fakat 2 gündür düzenli kendi isteğiyle gitmeye başladı tabi arada kaçırıyor.
      sweet dreams

      Yorum


      • #4
        Tuvalet eğitimi, çocuğun sosyal gelişiminde önemli bir basamaktır. Her çocuğun tuvalet eğitimine hazır olma yaşı farklıdır Bazıları 18-24 ay arası buna hazır olma belirtileri gösterirken, bazı çocukta ise 30 aya kadar beklemek gerekebilir.
        Tuvalet eğitimine hazır olduğunu gösteren ipuçları:
        Çocuk, gündüzleri en az 2 saat kuru kalmaktadır.

        Öğle uykularından kuru kalkmaktadır.

        Barsak hareketleri belli zamanda gerçekleşmekte, önceden tahmin edilebilmektedir.

        Tuvalet ihtiyacını çeşitli hareketlerle veya sözle ifade etmektedir.

        Çocuk; basit talimatlara uymakta, banyoya gidebilmekte ve soyunabilmektedir.

        Bezi kirlenince rahatsız olmaktadır.

        Tuvaleti kullanmak istemektedir.

        Bunun dışında , çocuğun eğitime duygusal olarak ta hazır olması gereklidir. Eğer direniyorsa, onu zorlamayın! Sadece biraz daha zamana ihtiyacı olabilir. Zorlayıcı bir tuvalet eğitimi, çocuğun kendini kötü hissetmesine yol açar, kalıcı problemlere, kabızlığa yol açabilir.Ev taşıma, kardeş doğumu, ailede ölüm, ayrılık gibi stresli dönemler denemeye başlamak için uygun zamanlar değildir.
        http://www.sagliklicocuk.com

        Yorum


        • #5
          benim kızım beni 3 ay uğraştırdı.aynen dediklerini yaşadım ve pes ettim sonunda.bez bağlayacakken kuzeninin çişini düzenli wc ye yaptığını gördü ve o günden sonra ise gündüz hiç altına kaçırmadı.geceleri ise uyuduksan 1 saat ve ondan sonraki 3 saat kaldırıp çişe tuttum.2.5 yaşındaydı.oğlum ise 2 yaşındayken artık bezi çıkarıyoruz ve bir daha kullanmayacağız dedim.çişini wc ye yapmazsan üstün ıslanır ve kirlenir dedim.ogünden sonra ne gece ne gündüz altına kaçırmadı dahi.oğlumu geceleri çişe tutmama bile izin vermedi.sabah uyanır ıyanmaz gidip çişini wc ye yaptı.yani çocuktan çocuğa değişiyor.bence inatlaşıyorsa biraz ara ver.sonra tekrar başla.çocuk hazır olunca kendiliğinden yoluna giriyor.ama ne olursa olsun gece de gündüzde bezi çıkardıktan sonra bir daha kullanma wc eğitimi verirken.uyurken yada arada bezi kullanırsan çocuğun aklı karışıyor.

          Yorum

          İşleniyor...
          X