Duyuru

Collapse
No announcement yet.

üniversiteee

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• üniversiteee

Aslında bu konuyu açsam mı açmasam mı diye çok düşündüm.Aslında çok basit bir soru ama işte...:RpS_biggrin:
    Üniversiteyi okumak niye bu kadar önemli?
    Niye herkes okumalıyım diye düşünüyo?

meslek sahibi olunmuyor diye geçim sıkıntısı var diye ama okuyuncada meslek sahibi olmak zor olsanda doyurucu bir maaş bulmak zor zor zor

Yorum

insanın hayatına çok şey kattığını düşünüyorum. yeni bilgiler, yeni bir pencere, yeni bir çevre... daha olgun ve objektif bakmayı öğreten bir yanı var üniversitenin. diploma - meslek kısmı haricinde yapıyorum yorumumu. bence üniversite mutlaka okunmalı.
      Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
      Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
      Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

benim olmazsa olmazım üniversite kesinlikle okumam gerektiğini düşünüyorum nitekim şimdi okuyorum hem üniversite okuyunca daha itibarlı daha anlayışlı daha geniş perspektifle bakmayı öğretiyor

Yorum

üniversite okumamazlık etme, işsiz kalınca anlarsın.

Yorum

Hepinize teşekkür ederim.Bu soruyu sordum çünkü üniversiteye hazırlanıyorum ama niye hazırlandığımı bilmiyorum,bilmiyordum...
            Tekrar çok teşekkürlerrr

Yorum

ben de hazırlanıyorum ve kazandığımda bana çok faydası olacağını düşünüyorum...insanların bakış açısı bile değişiyor

Yorum

Çoğunluk ne yapıyorsa sende onu yap tatlı cadı )) Hepimiz öyle yapmıyor muyuz? Okusan da dert okumasan da... 18 yıllık eğitim hayatım bana çok şey kazandırdı fakat iş hayatına atılmayı denediğinde bir çok takozla karşılaşıyorsun. En azından benim karşılaştıklarım böyleydi. Okumasan diploma sorarlar değil mi? Okursan da 5 yıl deneyim ararlar... İş dünyası geleceğini nasıl şekillendirmek istediğinle değil geçmişinle uğraşır durur... Hatta o kadar özüne iner ki adı öz geçmiş olur... Sende şimdiye kadar yapamadıklarının hesabını iş hayatında ödersin... Garip ama gerçek!!! E şöyle Odtü etti tuttu gibi bir bölümde okuyacak şansımız yok ... 5 sene de 100-150 milyar harcıyalım da namımız yürüsün... 30 yaşında işsiz damgası yemek te bir onur olsa gerek )) Ne okudunuz diye sorarlar; heleki açıköğretimse yandınız , hemen alkışlar kopar ışıltılı sahnede ve denir ki "Tebrikler... Açıkta kaldınız.." ))

Tabi şaka bir yana artık üniversite okumak lise okumaktan farksız... E kendimizi geliştirmek istiyoruz ne yapacağız? Sınırlı sayıda üniversiteye girebilmek için böyle gerzek bir eleme sistemine katlanacağız... Sonra da 3.dünya ülkesi olarak yaşamaya devam edeceğiz. Hatta bunu bile aştık aslında... Kalkınmakta olan ülkeler sınıfındayız... Birgün kalkacağız da o zaman üniversite sayımız 80 değil 800 olacak diye hayal ediyorum. İnşallah olur... Neyse en güzel üniversiteler sizlerin olsun....
                Nice İnsanlar Gördüm Üzerinde Elbise Yok, Nice Elbiseler Gördüm İçinde İnsan Yok....

Yorum

iyide iş hayatında karşılaştığın sorunlara değmiyo mu .O kadar okumuşsun.Sonucunda bi başarı gelmiyo mu?Ama olsun zaten hep sorun değil mi hayat???Bunlarında üstesinden gelinir elbet.Bu arada cevap için çok teşekkürler :tinysmile_fatgrin_t

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tatlıcadıı View Post
                    iyide iş hayatında karşılaştığın sorunlara değmiyo mu .O kadar okumuşsun.Sonucunda bi başarı gelmiyo mu?Ama olsun zaten hep sorun değil mi hayat???Bunlarında üstesinden gelinir elbet.Bu arada cevap için çok teşekkürler :tinysmile_fatgrin_t
                    bütün mesele başakları doldurabilmek. bölümün ne olursa olsun kendini yetiştirmişsen mutlaka bir iş sahibi olursun. üni hayatında öğrencilik zamanların tarlan gibidir. gezersen tozarsan tarlayı boş bırakırsan işlemezsen üni bittikten sonra elinde bir kağıt parçası kalır ve "ben bu kadar yılı bu kağıt parçası için mi okudum" diyenler kervanına katılırsın

Yorum

ara kademe elemena daha çok ihtiyaç var..
                      ille bir üniversite okumak zorunda değilsin ama belli bir mesleğin olmak zorunda..
                      birde şu var gözlediğim..bizim zamanımızda istediğimiz bir meslek olurdu onu olmak için üniversite okuduk..ha hayat çok farklı hayaller olmuyor meslek istediğin olsa bile o kadar çok şey değişiyorki niye bunu seçtim bile diyebilioyrsun..krizler şunlar bunlar derken..

ama şu son yıllarda bakıyorumda..puanı nereye yeterse yazmışlar okumuşlar..hedef koymak yok..neden o bölümü okuyorsun çünkü puanımı buna yetti..

hayatımız sınav ile özetlenebilecek toplumuz..çoktan seçmeli hayatları yaşıyoruz..

ille üniversite okunmalı diye düşünmüyorum..

Yorum

Lisans mezunu ile lise mezunu arasındaki farklar:
                        - Lisans mezunu erkekler , evlenceği kızı ailesinden isterken daha avantajlı ,
                        - Lisans mezunu erkekler , vatani görevini daha rahat yapmakta , askerliiğini asteğmen olarak yapan biride evlilik için güzel bir birikimi olabiliyor ,
                        - Lisans mezunları , lise mezunlarına göre daha rahat iş bulabilmekte ,
                        - Lisans mezunları , lise mezunlarına göre daha iyi iş bulabilmekte ,
                        - Lise mezunu baylar , genelde lisans ve üzeri mezunu bayanlarla evlenemiyor ,
                        - Eğer esnaf olacağım ve bir işletme açacağım dersen okuma , ama ben esnfalığı beceremem dersende kesinlikle oku. ( Kayseride aileler ticaret yapamayacak çocukları üniversite okumaya yollarmış )
                        - Lisans mezunlarının gördüğü saygı , lise mezunlarından daha iyidir. ( Milletin gözünde lise mezunu serseridir , Lisans mezunu daha iyidir. )
                        - Düğünlerde , millet bay/bayan beğendirirken bile senin ne mezunu olduğuna bakıyor

Üniversite bitince kesinlikle iş bulacağım diye birşey de yok, ben sadece aradaki farkı anlatmak istedim.
                        Ve yıllar önce bu farkı anlatan çok oldu ama ben pek takmadım ve ben lise mezunuyum )

Yorum

Üniversite okuyan arkadaşlarım benden daha sosyal, hayat hakkında daha tecrübeli...
                          Kitaplar arasında geçen ömrümü farkındalığım artmış ama yaşanmamış sayıyorum.
                          Her şeyin üzerine "diplomalı işsizlik" gerçeğini de koy...
                          En kısa ve basit şöyle anlatılır:
                          Kimse ben aptalım demez çünkü aptal olan zekinin nasıl düşündüğünü düşünemez.
                          Hele ki Türkiye deki sistemde gerçek hayatta işine yaramayacak, yalnızca sınav için ezberlemek zorunda olup unutacağın birkaç bilgi... Liseden pek bir farkı yoktur aslında... Sadece ailenden uzaktasındır. Birey olursun. Ama inan bana mutsuz olursun. Hele ki sosyal bir alan tercih edersen... Karanlıktan aydınlığa çıktıkça, ülke gerçeklerini gördükçe kat ve kat artar acıların... Çok mu ağır geldi? Üzgünüm... Sen sordun, ben yazdım...

Üniversite okumak kesinlikle çok değiştirir. Ayrı bir şehirde okursan yıl değil aylar sonra emin ol kendini sen bile tanıyamazsın.

İstersen kalk bir televizyonu aç şimdi. Tercihen Flash TV. Bak insanlar ne kadar da mutlu... Nasıl da oynayıp zıplıyorlar... Çünkü çok derin bir uykudalar. Cehalet ve sahtelik diz boyu... Rüyamız hayrolsun bakalım...

Üniversite oku! Oku ama tüm bunlar için oku! Eğer ülken için bir şeyler yapmak istiyorsan oku! Yoksa sokaklar işsiz mezunlarla dolu... Felsefe, fizik, kimya, matematik... İki üniversite okuyup evinde oturanlar bile görebilirsin...

Üniversite meslek elde etmek, para kazanmak amacıyla gidilen bir yer olmamalıdır, üniversite bir gelişim yurdudur; ancak devlet de okuyanının önünü açmalıdır. Bunu yalnız iş bulma açısından söylemiyorum. İşi bilenden çok işe geleni destekleme durumu söz konusu. Sustum!
                          Last edited by bypiso; 22-11-2011, 06:39 PM.

Yorum

İşleniyor...
                          X