Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Felsefe bölümü hakkında..:)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Bir insan (branşı ne olursa olsun) kendini çok geliştirirse işsiz kalmaz.

Ama bazı arkadaşlarımız kendilerini o kadar geliştirdiler ki, ODTÜ, Boğaziçi mezunlarından çok daha iyi imkanlarla çalışıyorlar. Bazıları yurt dışında Yazılım Mühendisliği alanında lisansüstü eğitim yaptı. Çok astronomik ücretlerle çalışıyorlar. Ama bazıları da , sadece diploma almak için okudu. Karın tokluğuna çalışıyorlar

Yani, ilerisini görüp ona göre hazırlanmak lazım.

Eğer yıllar önce (tercih zamanında )para kazanma kaygım olmasaydı üniversite sınavında sırası ile;
    1- Felsefe
    2- Psikoloji
    3- Tarih
    4- Sosyoloji seçerdim.
    Bu alanlarda kitaplar okumayı çok seviyorum. İnsana entellektüel bir brikim kazandırıyor ve tabi sağduyulu bir bakış açısı

Bu alanlarda okuyacak arkadaşlar muhakkak ilerisini düşünüp kendilerini geliştirsinler (yabancı dil, bilgisayar bilgisi vs...)
    Last edited by Obsesif_Fatihi; 23-09-2014, 01:47 PM.
    İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
    Malcolm X

Yorum

Felsefe ve Psikoloji çok güzel meslekler mühendislik yapılacak iş değil hayat hesaplarla malzemelerle geçiyor
      sosyal bölüm okuyup insanlarla muhabbetli ve eğlenceli bir hayat daha güzeldir

Yorum

İnsanları yanlış yönlendirmeyin.. Ben eğitim sektörünün içerisindeyim, matematik okuyan biri ne derece dışarda kalıyorsa felsefe de aynı oranda ve bütün mesleklerde gelecek kaygı sıkıntı bulunur, kişinin elindedir tuttuğunu koparmak amacına ulaşmak.. ve meslek insanın hayatında yaptığı en önemli tercih, sevmeden istemeden olmaz , kim ne istiyorsa onu okusun..

Yorum

Bence matematik ile felsefeyi (iş bulma açısından) karşılaştırmak doğru olmaz.

Bir özel dershane, matematik öğretmeni ilanı mı verir felsefe öğretmeni ilanı mı?

ve dahası, özel ders vermek istediğinizde, matematik öğretmeniyim dediğiniz mi daha çok telefon gelir, felsefe öğretmeniyim dediğiniz de mi ?

Hepsini geçtim, KPSS ye girdiğinizde (öğretmenlik dışı tercihlerde) örneğin diplomadaki branşın alanına bakılmaksızın genel memur alımlarında (4001 alımlarında) matematik mezunu birisinin mi şansı daha yüksektir felsefe mezununun mu?

Bu sorular uzar gider... Kanımca, matematik para kazanma noktasında çoğu mühendisliklerin de önündedir. Son noktada herşeyi yine doğru zamanda doğru yerde olabilmek ve kendini geliştirmek belirleyecektir tabi ki.
          Last edited by Obsesif_Fatihi; 25-07-2013, 10:16 AM.
          İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
          Malcolm X

Yorum

İşleniyor...
          X