Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
Matematiğim ve geometrim gayet iyi ,ama denemelerde soruları çok çok yavaş çözüyorum.Öneriniz var mı bunun için?
Sinirden çalışasım bile gelmiyo,kafayı çok taktım buna.
bence olabilir ekol iyi bir öğrenim yeri talsiye ederim zamanla hızlandırmayı denedinmi ama bir çok deneme yapmalısın ilk denemede olmadığı zaman pes etmiceksin sık tekrarlarsan sorunları çabuk geçersin yavaş çözdüğün sorularında konularına tekrar bak
Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!
Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .
Denemelerde sorular zor oluyor yetiştirmekte ben de zorlanıyorum bu yüzden matematiği en sona bırakıyorum yoksa matematiğe takılıp kalıyorum epey zaman gidiyor.
Bol bol soru çözerek hızımızı artırabiliriz.
Bu konularda çok önceden hız kontrolü yapmalısınız.
Her soruya 30 saniye ayırın, çözemezseniz geçin.Bu zamanla siz de öyle bir hız kazandırır ki...
Kendi açımdan bunu uygulamıştım. Ben sınavlarda çok faydasını gördüm. Mesela KPDS ye bayağı bir geç kalmıştım, kapıdaki görevliler geç kaldınız alamayız demişlerdi.Sonra oradaki bir hoca, henüz okuldan çıkan olmadı alalım dediler. kan ter içinde kalmışım, terlemişim..Herkes sayfaları çevirmiş, bilmem kaçıncı sorularda.
Ve bu dil sınavında 99 almıştım ve soruları yetiştirdim, hatta ben çok geç kaldığım bu sınavın testini bitirdiğimde sınıftakiler, halen testleri yetiştirmeye çalışıyorlardı.
Aynısı üniversite sınavlarında da oldu. Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini kazandığımda , soruları yaklaşık yarım saat önce bitirmiştim. Sonra zamanım olduğu halde tekrar bakmadım, geriye dönüp tekrar incelemedim. Eğer incelese idim yanlışlarımı görecek ve ilk tercihim olan Boğaziçi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini kazanırdım, çünkü ege nin taban puanın çok üstünde bir puanla girdim.
Ben zeki bir adam mıyım. Elbetteki hayır.Zeka testlerini çok severim, defalarca farklı zeka testlerini uyguladım. Hepsinde de zeka seviyem normal çıktı.
Kalıbımı basarım ki, bu forumda benden çok daha pratik zekalıların sayısı onlarcadır. Ben yapıyorsam, siz çok çok daha iyisini yaparsınız.
Bu yüzden, sınavlara hazırlanan arkadaşlar bu dediğim dikkate alsınlar.test çözerken hiçbir soruya 30 saniyeden fazla zaman ayırmasınlar. Sınavda 1 dakika süre veriyorlar her soruya. Hazırlıklı olursunuz yani...
Bir de sınavı erken bitirince,geriye dönüp sorulara tekrar bakın. Benim o hatamı yapmayın.
Mutlu ve başarılı bir yaşam dilerim.
İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı. Malcolm X
Yorum