Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Üniversite sınavlarına hazırlananlar !

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Üniversite sınavlarına hazırlananlar !

Sınava hazırlanan arkadaşlar yada iyi bir üniversitede kazananlar
    Sınava nasıl hazırlanıyorsunuz (hazırlanmıştınız) ?
    bu sene 11 e geçtim 9. sınıfa şuan fazla ağırlık vermiyorum , kötü mü yapıyorum sizce?
    :101:

9. ve 10.sınıfı halletsen rahatlarsın bence 11.sınıf konuları içinde acele etme 1 senen olacak ögrenmen için bu konuları da...iyi bir temelin varsa güzel yerlere gelirsin bence..başarılar dilerim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sevkl View Post
      Sınava hazırlanan arkadaşlar yada iyi bir üniversitede kazananlar
      Sınava nasıl hazırlanıyorsunuz (hazırlanmıştınız) ?
      bu sene 11 e geçtim 9. sınıfa şuan fazla ağırlık vermiyorum , kötü mü yapıyorum sizce?
      :101:
      üniversteyi kazanmak için son 8 ay tempolu çalışmak bile yeterli ama bunu önermem. son sene yükleneceksin zaten bu yıl ağırdan bakmalısın sınav müfradetanı, önceki yıl çıkmış sorulara bak..
      ........

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Palyaco View Post
        9. ve 10.sınıfı halletsen rahatlarsın bence 11.sınıf konuları içinde acele etme 1 senen olacak ögrenmen için bu konuları da...iyi bir temelin varsa güzel yerlere gelirsin bence..başarılar dilerim.
        teşekkürler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MoRbİd View Post
          üniversteyi kazanmak için son 8 ay tempolu çalışmak bile yeterli ama bunu önermem. son sene yükleneceksin zaten bu yıl ağırdan bakmalısın sınav müfradetanı, önceki yıl çıkmış sorulara bak..
          Şuan günlük 2 saat civarı çalışıyorum.
          Ben 12 sınıfa geçtiğimde ya 9 ve 10. sınıf konularını unutursam bundan çok korkuyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sevkl View Post
            Şuan günlük 2 saat civarı çalışıyorum.
            Ben 12 sınıfa geçtiğimde ya 9 ve 10. sınıf konularını unutursam bundan çok korkuyorum
            üniverste sınavında sistem aynıdır genel de aynı soruları sorarlar. son sene dersane ve takviye ile sorununu çözersin.. bu sene gez dolaş, kız ya da erkek arkadaşı yap seneye başını kaldıramayacaksın.
            ........

Yorum

Test çözeceğinden unutmazsın merak etme.
              Ayrıca, bizim zamanımızda lise 3, siz de 4 sanırım; konularını sakın son seneye bırakma, daha önce öğrenmeye, hatta o sene ki dönem başında hepsini biliyor ol.
              Derece istiyorsan günde 2 saat yetmez.
              Ama iyi bir yere gireyim kâfi diyorsan, ortalama bir iq ile fazla bile

Yorum

Tavsiyem direkt 12. sınıfta başla bence de, lisede son seneden önce çok çalışan insanlar bi noktadan sonra bıkıp çalışmayı bırakıyolar, sen onun yerine son yıl asıl ama tabii çalışma diyemem kalmamaya çalış kısaca bu yıl. Ben son sınıftan önce çalışırdım ama son sınıfta bazen çalışırken nefes almayı unutuyodum öyle diyim
                ''People who don't know me think I'm quiet, people who do wish I was.''

Yorum

üniversite sınavına hazırlanırken kullandığım taktik şuydu:

testleri çözerdim, yapamadığım soruları işaretleyip MUTLAKA her birini dershane hocalarına sorardım. aylaaar sonra o işaretlediğim sorulara geri döner, artık onları yapabildiğimi ve ilerleme kat ettiğimi görüp harika motive olurdum. bunu kesin yap

ve sonuç: gayet iyi bir yeri kazanmıştım
                  forumdan bu sefer cidden ayrıldı special thanks to lacyromasa :P dreamer, sana yollayacağım şey de güme gitti kusura bakma. hade baybay

Yorum

dershaneye de başlıyorum. 9. ve 10.sınıf yıl sonu puanım 70 .Bu yüzden bu sene ağırlık vermeyi düşünüyorum.Sınava yaklaşık 16 ay (ygs),20ay(lys) var.
                    Bu süre içersinde canım sıkılıp derslerden soğuma ihtimalim var mıdır?İstediğim bölümün taban puanı 512di sanırım.

Yorum

hedefin gayet güzel ve şu an yaz tatiline rağmen günde 2 saat gayet iyi,ancak sene içinde birazcık yoğunlaştırmalısın,ben sınavlara bu yıl hazırlanıyorum,bu arada 11.sınıftan başlıyorsan dershaneye 11 de genellikle dershaneler ygs matematiği göstermeye başlıyor mesela bizde öyleydi,ama sen de sana çerez gelen konuları çalışmaktan başlayabilirsin,bence 9-10 olarak değil de,başladığın dershaneden ygs ve lys konuları ile ilgili kağıt al ve oradan temelinde sağlam olan,kolay gelen konuları kendin çalış,pekiştir,diğerlerine ufak bir göz atsan da olur,fikir sahibi olursun ama kendin anlayamayacağın veya zor gelen ya da ön yargılı olduğun bir konu varsa bunları dershaneye bırak,son sınıfta zaten dershanede herşeyi öğreteceklerdir,kolay gelsin

Yorum

Saate göre ders çalışmayı asla tavsiye etmem. Nedense hep nicelik, hep nicelik...

Aslolan niteliktir. Aslolan verimdir.

En zayıf dersin hangi ders ise ve sınavda hangi dersin katsayısı daha yüksekse o derslere ağırlık vereceksin. Ders esnasında yalnız derse konsantre olacaksın. Sağlam kaynaklarla çalışıp, bol bol da tekrar yapacaksın.

ve tüm bu dediklerimi harfiyen uygulayıpta iyi puan alamazsan, bana istediğin gibi küfredebilirsin
                        İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                        Malcolm X

Yorum

içinde bulunduğum cenah. beyler işimiz zor. ramazandan önce lys fiziği bitirdim. ramazan full time yatış . pzrtesi restart inşallah.

insanları seviyorum. gerisi teferruat....

Yorum

İşleniyor...
                          X