Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ALES beni yıprattı :(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ALES beni yıprattı :(

arkadaşlar, bir devlet üniversitesinde yüksek lisans yapmaya heves edindim bir süre önce ve oturup ALES denen şu illeti çalışmaya başladım fakat test çözme pratiğim olmadığından ortalama 1 dak zaman ayrılması gereken soruya 5 dak harcıyorum.. sinirden oturdum ağladım geçenlerde..75-80 puan gibi bir şey almam lazımmış eşit ağırlık türüründen ama pek öle parlak bir şey yapabilecek gibi durmuyorum.. sınava giren arkadaşlar varsa bahsettiğim puanı almak için ortalama kaç net yapılması lazım bu sınavda, bir fikir verebilecek olan var mı?puff çok canım sıkılıyor bu işe :cry:

Bence ne kadar yüksek yapabilirsen o kadar şansın açılır.Tamam pratik yaparak test çözmeye çalış 5 dk ayırıyorsan YAVAŞ YAVAŞ HIZLANMAYA ÇALIŞ Sonuçta herkes bir yerden başladı ve o kadar uzun paragraflarada ilk zamanlar 5 dk ayırman çok normal zamanla hızlancagını düşünüyorum.Umutsuzlanmak yerine kendıne hedef koy ve sureyı kısmayı ögren hiçbişey hemen olmaz zmana ve meke sart başarılar.
    GELSİN HAYAT BİLDİĞİ GİBİ

Yorum

zaman ve emek olucaktı o meke değil.
      GELSİN HAYAT BİLDİĞİ GİBİ

Yorum

ales şu kadar nete şu kadar denilebilecek bi sınav değil ortalamaya göre yani sınava girenlere göre şekilleniyo puanlar ama mantıken yapılabilecek bi sınav ben çalışmamıştım 77 aldım sözel ama yüksek lisansa da başladım ama sonunu getiremiyorum bu başlığı açınca içim cız ettiçok dertliyim bu konuda yani ales en kolay aşaması kendini sıkmana gerek yok

Yorum

ales soruları itibarıyla zor bi sınav değil, aleste belirleyici olan zaman. o yüzden bol bol pratik yap derim. ben alese girdiğimde mat 2 den sadece 8 soruyu okuyabilmiştim geri kalanları okuyamadan formumu elimden aldılar ben de sinirden ağlamıştım çünkü sorular yapabileceğim düzeydeydi. buna rağmen 64 geldi ve yükseklisansa girebildim.tavsiyem dediğim gibi zaman ayarlaması yapabilmek.şimdiden başarılar dilerim.

Yorum

test çözme sisteminden uzak kalınca ve dün de "hadi zaman tutup yapayım bari" şeklindeki girişimim oldukça kötü gidince baya moralim bozuldu.. sorular bana çok kolay gelmiyor, ne türkçe ne de math türündekiler çünkü işte anca 4-5 dakikada idrak edip çözebiliyorum soruları. bol alıştırma gerekli haklısınız.. yetiştirebilirim inşallah çoğunu ne diyim..

Yorum

gös egsersisleri yapmaya çalış....

sösel sorulara yönelmeninde hıslandıracağını düşünüyorum... sösellerde önce şıkları okuki...soru sonra şık sonra tekrar soruya bakmak olmasın şıkları gösden geçir önce...

koyu renkle yasılan cümlelere yoğunlaş sorularda...

pratikte test çöserkende hiç soruları çösmeden soruyu 1kes okuyup sonra ne anladığını sor kendine.....

bunlar bende işe yaramıştı...

saman tut kendine 2 dkyı geçince atla o soruyu derim...

başarılar...

Yorum

ales sandıgından da basit ben hiç çalışmadan girdim çok basitti ve kazandım bence bu kadar sıkıntı yapma yoruma dayalı zaten sadece son yılların sorularını çöz ve kafan rahat gir gözünde büyütürsen yapamazsın. benim 3 sene filan oldu kaç net yaptıgmı unuttum sadece soru çözme hızını artır yeter.

Yorum

arkadaşlar tavsiyelerinizi şimdiden uygulamaya başladım ama başarabilir miyim bilmiyorum.. :? bir sorum daha olucak sizlere; yaklaşık olarak EA türünden kaç tane math ve türkçe neti yapsam peki 75 gibi bir nor alırım? sınav deneyimine dayanarak bir şey söyleyebilcek olanınız var mı? teşekkür ederim..

Yorum

ben 2007 nisanında alese girdim. 44 yaşındaydım. pek hazırlanmadım.
                    sayısal 79, sözel 70 geldi.
                    bence bir dersanenin ales hazırlık kursuna git. hem skorun yükselir hem de kaç net gerekir gibi sorularına cevap bulursun.
                    sınav zorsa az net gerekir, sınav kolaysa çok net gerekir.
                    ales bir yarışma sınavıdır. başkalarından daha iyi yaparsan yüksek skor alırsın.
                    tekrar ediyorum. dersane çok faydalı olacaktır. ben ales hazırlık kursuna gitsem 90 üzeri skor alırım. kendi kendime çalışabilen biri değilim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uzunsaçlı Boncuk
                      başlıgı gördüm de benim de böyle bir gercegim olucak offf
                      Hız için en az 10 deneme testi şart..

Yorum

Özel üniversitelerde rahat rahat yapabilirsin.

Yorum

sınavların yıpratma oranının zeka ile ters orantılı oldugunu dusunuyorum. insanoglu ne kadar zeki ise sınavlardan yıpranmama payı o kadar artar. sevgiler.

Yorum

Nasıl bir insan bu ya. 5 sene önce konuyu açmış, gitmiş, bir daha da hiç uğramamış. Ders çalışmaya gitmiş olmalı. Şimdi sınavı vermiş yeni kariyerler yapmıştır bile. Ne oldu? Yüksek oldun da ne oldu. Dr. ünvanı aldın da ne oldu. KPDSi ales yaptın da ne oldu. Hangi yarışın içindesin. Açtığı konuyu takip etmekten aciz insanları son derece saygısız buluyorum.

Yorum

İşleniyor...
                            X