üniversite 1 . sınıf öğrencisiyim psikolloji okuyorum yüksek lisans yapmayı planlıyorum ama hakkında pek fazla bir bilgim yok tezli tezsiz falan yazıyor ama hiç birşey anlamadım :S yüksek lisans için ne yapmam lazım nasıl çalışılmalı dersane gibi bir yere gidiliyor mu kendin mi çalışıyorsun?bu tez nasıl hazırlanıyor neye göre tesiz olusa nasıl oluyor ? mülakatlarda ne yapıyorsun nasıl oluyor ona nasıl hazırlanılır? sınavları nasıl oluyor? psikoloji okuyan biri nasıl yüksek lisans yapmalı ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
yüksek lisans nasıl yapılır ve nasıl çalışılır dersane falan gidiliyor mu?
Collapse
X
-
her okul kendi şartlarını ilan eder internet sitesinde.
genel olarak ales ve yds adlı sınavlara girmen gereklidir. ales türkçe matematik ve mantık sınavlarının sorulduğu bir sınavdır.
yds yabancı dil sınavıdır ve zor bir sınavdır.
bunların dışında birde diploma notunun yüksek olması gereklidir. bu üçüne bakılır genelde.
bir çok okul mülakat da yapar ve hangi alandan girmek istiyorsan sözlü veya yazılı bir sınava dahil olursun.
tezli yüksek lisansta bitirebilmen için tez yazman gerekir. 2 yıllık eğitimin 2. yılında tez yazarsın ve bunu kabul ettirmen gerekir. tezin savunmasını da yapmalısın sözel olarak.
tezsiz daha kolaydır. dersleri verebilmen yeterlidir.Hayat yaşayanlarındır !!!
-
tezlide seçtiğin alana göre bir konu seçiyorsun ve atıflı bir şekilde ciddi makale hazırlıyorsun. 20 sayfayı falan geçkin oluyor.
bunu kontrol ediyorlar, beğenmeleri için emek vermen gerekiyor baya. tek kitaptan yazmak olmuyor.
tezli daha çok tercih ediliyor bildiğim kadarıyla.Hayat yaşayanlarındır !!!
Yorum
-
kpss devlete girmen için gireceğin sınav. devlette de özel sektörde de yüksek lisans işe yarar bir beceridir.
yani hem kpss hem yüksek lisans ı bir arada yürütmeniz gerekecek. bir çok insan böyle yapıyor.
1. sınıf erken. fakat 3. sınıftayken yds ye alese girmeye yada sorularını çözmeye çalışın.
kpss genel kültür genel yeteneğede bakabilirsiniz.
henüz çok erken. öss den yeni çıkınca insan böyle oluyorHayat yaşayanlarındır !!!
Yorum
Yorum