Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eğitim Gerçeği: Kopya!!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Eğitim Gerçeği: Kopya!!

Gençlerin konuşmasına kulak misafiri oldum da kopya gerçeğini hatırladım... :roll:

Kopya ben de çektim. Eksikliğim ezberimdi ve sözel dersleri, sayısaldan kopya verdiklerimden aldım. Ama abartı şeyler değildi: yani geçmek için yapılan bi girişim (kendimi aklamak değil bu dediğim, ama gerçekten abartmadım) Tmm suçluyum: kopya çektim...

Peki ya siz?

Kopya çektiniz mi? (cevabın hayır olması beklenen bişi gelmiyor )

Çektiyseniz NEDEN çektiniz??? Nedenleri merak ediyorum...

Sevgiler ve de Saygılarla...
    0
    a:4:{i:559;a:5:{s:12:"polloptionid";i:559;s:6:"nodeid";s:6:"522097";s:5:"title";s:27:"Evet, hem de her dersten...";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:560;a:5:{s:12:"polloptionid";i:560;s:6:"nodeid";s:6:"522097";s:5:"title";s:23:"Evet, ama abartmadım...";s:5:"votes";i:5;s:6:"voters";a:5:{i:0;s:5:"37913";i:1;s:5:"44495";i:2;s:5:"45920";i:3;s:5:"45899";i:4;s:5:"45665";}}i:561;a:5:{s:12:"polloptionid";i:561;s:6:"nodeid";s:6:"522097";s:5:"title";s:29:"Hayır, hem de hiç çekmedim...";s:5:"votes";i:3;s:6:"voters";a:3:{i:0;s:5:"45357";i:1;s:5:"29071";i:2;s:5:"48065";}}i:562;a:5:{s:12:"polloptionid";i:562;s:6:"nodeid";s:6:"522097";s:5:"title";s:46:"Kopya neyki? Ben bilmem onu benim beyim bilir.";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}}
    0%
    0

Kevin Hogan'ın araştırmasına göre kopya çekmediklerini iddia eden öğrenciler bile muhtaç olduklarında kopya çekeceklerini itiraf etmişler :lol:

Hangi öğrenci kopya çekmeyip derste kalmayı tercih eder merak ediyorum doğrusu. Bakalım aramızdan çıkacak mı?

Lise'de matematik sınavında çekmiştim hiç unutmam. Arkadaşım arkamda oturuyor, ben de en ön sıradayım. Zaten sınıfta 9-10 kişi var ama yine de çekiyoruz Sınavda yaptığım tek şey bütün gördüklerimi arkadaşımdan kâğıdıma hiç bozmadan yazmak oldu. Sonuçlar açıklanınca ben: 90, arkadaşım 80 civarında almıştı. Sonra deliye döndü, "ya hocam ama Arrrslan (gerçi "r" leri söyleyemiyordu Allah rahmet eğlesin) hepsini benden baktı nasıl olur ya!" Fakat ben bütün hocalar tarafından ağırbaşlı, saygılı, dürüst vs... olarak bilindiğimden dolayı... Fakat hoca bana sormamıştı ondan kopya çektin mi diye. Arkadaşıma sordu "Sen ondan kopya çektin bence!" dedi. :lol: Ne yapayım ama iyi not almak istiyordum. Belki bana sorsaydı söylerdim ama.. belki Fakat zararlı çıkan olmadı sonuçta.
    Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

çektimm hemde çokkkkk.ama çalışmadan kopya çekmekte fayda etmiyor.az çok konu hakkında bilgi sahibi olman gerekiyor.bir keresinde kopya çekerken sorunun cevabını yanlış olarak çekmiştim. ben ehliyet sınavında bile çekmiştim. ön sırada motor dersi çok iyi olan bir amca vardı o yardım etmişti.
      Zamandan saymadım zaten sensiz geçen her anımı.....

Yorum

çekemedim hiç çekemedim :evil: çekmek istedim ama elime yüzüme bulaştırdım
        lise ikidee falandm
        ders biyoloji.biyoloji hocamız okulun en sert hocalarından biri.adam gülmeyi unutmuş gibi adeta.bıyıklı kocaman bir gövdeye sahip biri 8O
        sınava çok iyi hazırlanmıştım.ama bir yeri ne kadar çalıştıysam anlamadım.işin garibi ezberleyemedim de.takıldım yani.sonra arkadaşlar gaza getirdiler kağıda yaz kopya çek diye.ben çekemem desemde beni ikna ettiler.önümdeki kız eğer kağıdı çıkartamazsan benden bak, ben biliyorum dedi.

sınva vaktti geldi.soru tabikide çıktı :evil: tabi ben hemen kızarmaya başladım hissediyordum.kağıdı yavaşça cebimden çıkartmaya başladım ama heyecandan nasıl ses çıkarttıysam artık; arkadaş "yeter hışırdama hoca anlayacak dedi ".

ben baktım olmuyor öyle.önümdeki kızdan bakacam karar verdim.ben cam kenarında oturuyordum.neyse yavaşça eğilip bakmaya başladım.ama bir türlü göremiyorum, biraz daha eğildim, biraz daha...
        işte o an GÜMMM! diye bir sesle yankılandı sınıf başımı cama feci halde çarptım..

hoca yanıma geldi, ben kıpkırmızı tabi.sonra yavaşça bıyıkları aralanmaya başladı ve adam gülmeye başladı sonra bana arkasını döndü ve "çek hadi beceriksiz :lol: :lol: " dedi :lol:

tabi ondan sonra hiç böyle bir girişimde bulunmadım :lol: :lol:
        <div>Neşe ve Muhabbetle kalın......</div><br />

Yorum

ben genelde sözel derslerden çekerdim ama gogle haklı galiba,az çok fikir sahibi olmak gerek bende hatırlamak amacıyla 0,5 kurşun kalemle tırnaklarımın üstüne yazardım, yaklaşık 10 ipucu hiç fena değildi..
          bu arada hoca sınavda yer değiştirse bile kopyalarım benimle gelirdi..

Yorum

..

Ben köötü bir kopyacıydım. Ortaokulda7. sınıftayken çekmiştim ilk ve tek kopyamı. Sınavdan sonra gidip öğretmene söyledim hangi soruyu kopya çektiğimi. Soruyu hatırlamıyoum ama kaçıncı soru olduğunu hatırlıyorum. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden 8. soruyu kopya çektim önde oturan arkadaştan. Vicdanım sızlamıştı. Şimd kötü bir duygu gibi gelyor. Ben dersten zayıf alacağım için değil de 100 alamayacağım için kopya çekmiştim.Çocuk aklı işte :lol: Aynı dersten 6. sınıfta 1 almıştım onun etkisi oldu sanırım. Öğretmen değişmişti 7de Ve yeni öğretmeni çok seviyordum sanırım ondan söyledim kopya çektiğimi. Bir daha kopya çekmedim ama hep matematik dersi dışında kopya dağıttım. Dağıtırken yakalandım falan.
            İşin garip yanı şimdi ben de öğretmenim ve çocukların psikolojilerini anlayabiliyorum.Öğrencilik yıllarımı tüm ayrıntılarıyla hatırlıyorum. Güzel günlerdi. Olsa da kopya çeksem keşke. Hala öğrenci gibiyim. Bu da öğrencilerle ilişkilerimi kolylaştırıyor ve iyi anlaşıyoruz. Kopya tekniklerini soruyorlar ve bana güvenip kendi kopya tekniklerini alatıyorlar.
            Bu garip bi duygu...

Yorum

hıımm...kopya çekmedim dersem yalan söylemiş olurdum..

ben kopya olayını sanırım çok abartanlardanım..
              yani düşünüyordum..yazdıklarımı küçük bir kağıt parçasına yazıp, sonrada o kağıdı ömrüm boyunca saklarım diye...

vee günün birinde zengin..süper bir iş adamı oldummu..bu kopya sayesinde sınıfı ve dersleri geçip bunu ona borçluyum diyecektim herkese...

çocukluk işte.....
              düşünüyorumda bir kopyadan olayı amma abartmışım diyorum
              o kopya ile sınıfı geçip, 1. numaralı iş adamı

memlekette ne kopya çekmeyen o bilgileri ezbere bilen insanlar şimdi ne halde... bunu o zamanlarda düşünemiyorduk...

Yorum

bende çektim tabiki..hele üniverstede ve çok eğleniiyorduukkk ,araştırma görevlileriyle dalga geçer gibi çoğuna gıcık olyodukta :!:
                amaaaaaaaa şimdi bir öğretmeniimm ve inanmayacaksınız belki ama benim çocuklarım yeltenmiyorlar bile .. :lol:

Yorum

lise ikiden terk etmek zorunda kaldim ve kopya cektim abartmadan isin ilginc tarafi yazdigim bir kopyadan ögretmenin" bu soru yazilida cikabilir" notlarimdan yazdigimin biriydi ve ben kopyalari hazirladigim halde gerek duymadan cevabini yazmistim(orta 3te) aklimda kalan bu ama bikac tane daha var. tahminen cevabini hazirladigim halde cekemedigim kopyalarda cabasi...

bide ingilizce dersine orta birden sonra ilgim olmamasina ragmen (ögretmen yoklugu nedeniyle :o ) lise birde cekmistim olay söyle; ben düz lise ögrencisiydim fakat ögretmenim, komsusu olan ve benim anadolu lisesi ögrencisi olarak tanidigim egemene , faydali olmak adina sorulari beraber hazirlamislar. nedenini halen tamamen anlayamadigim o ögrenci sorulari cözmüs vaziyette bana getirdi ve sonrasinda ben ben 72 puanla sinif birincisi oldum bu duruma herkes sasirmisti..

son kopydaki amacim saniyorum bi nevi okuldaki vaziyetimin kontrolum altinda yapmis fakat sanildigi gibi kafasi sirf siddete calisan gibi biri olmamamin disinda sasirtabilen biri oldugumu kanitlamakti (kopyayi ezberleyerek fakat gizlice :twisted: .....)

cünkü lisede hemen hemen bütün derslerimin (1) olmasina bence müsade etmistim,,,

Yorum

Hayır çekmedim.

Yorum

eh. ilkokulda başarılı olduğum derslerden kopya vermediğim için dışlanmıştım bu yüzden 2 - 3 sınavda 2-3 soru dışında hiç kopya çekmedim. çektiklerim de dersi zaten gevşek olan, ortalamayı fazla etki etmeyecek derslerdi, boş kağıt vermemek için çekmiştim. ama sevmem bu olayı. neden ben çalışıyorum sen de sınav günü benden bakıp yapıyorsun? herkes kendi emeğinin karşılığını görsün. ben çalışmadıysam ben de sıfırı alıp otururum.
                      normalde sınav dersleri iyi anlayıp anlamadığınızı anlamak için yapılır. en azından benim okuduğum dönemde dersler sınav olsun diye işleniyodu resmen. burası sınavda çıkacak da burası çıkmayacak diye işliyorduk. arkadaşlarım asıl önemli olan sınavlarmış gibi davrandığı için onları suçlamıyorum. bize lanse edilen oydu. sistem işte

Yorum

İşleniyor...
                      X