Pek parlak gecmemis olan ogrencilik hayatim ve yanlis lise secimiyle arti lisede ogrenciler tarafindan psikolojik baski altinda olmam (sebep sinifi yonetmeye kalkisan kisilere karsi bas kaldirip sinifin ikiye bolunmesine sebep olmustum, ariza tiplerdi hocalara karsi saygisiz, okuldan kacarken yoklama fisini alip hepimizin yok yazilmasina sebep olmalari ki benim uyku duzensizligimden devamsizligim hep kabarik olurdu) hatta iftiraya kadar giden, derste silgi kagit topu firlatan cirkin davranislari oldu. Her neyse ben son iki senemde acik liseye gectim ama ekstra baska sebeplere bagli olarak psikolojim hic iyi degildi ki hala iyi degilim. Sonuc itibariyle egitim konusu disina cikmamak icin soruma geliyorum. Universiteye hazirlaniyorum ve cok zorlaniyorum, evet ruh sagligi normal olanlar da zorlaniyor fakat, yasadigim ataklar sebebiyle ne kendimi verebiliyorum ne de calistigimdan sonuc elde ediyorum. Yasitlarim ikinci senesini bitirecek ben ucuncu yildan endiseliyim. Var mi benim gibi bu zor sinava karsi cabalayanlar, neler yapiyorsunuz? Hedefim olmasa, o kadar uzgun olmam fakat hayalimin pesinden gitmek istiyorum su sinav engelini bir asabilsem...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Universiteye hazirlik
Collapse
X
-
Kardeşim ben de açık lise okudum. Bütün gün evdesin muhtemelen. Sana tüyo vereyim. İşim zor ve önemli kısmı uykuyu düzene sokmak. Sabah ezanından sonra uyuma. Kendini yor, yor ki erken yatıp uyuyabilesin. Uykunu düzene soktuktan sonra hem çok vaktin olacak hem de dinç olacaksın.
Ders çalışma yöntemine gelince. İster video dinle ister oku ama duraklama yapma yakılma anlamadım başa döneyim yapma devam et. Konu bittikten sonra test çöz. Teste anlamadığın yer karşına çıkar geri döner bakarsın.
Kendini zorlama geç olsun güç olmasın.
Bütün gün evde durma dışarı çık yürü birkaç saat dışarıda dur temiz hava al.
Kendine inan başarabilirim de sürekli kendi kendine.
-
Haklisin uyku cidden en zoru belki de, gun isigini gormeden uyumuyorum resmen. Bazen iki gunu birbirine katliyorum. Uyku sorunum beni cok yipratiyor. Su calismalara gelince de video da izliyorum, testte cozuyorum ama sanki algimda var sorun en sevdgim dersi bile anlamiyorum bazen. O da muhtemelen dikkat eksikligimizden. Basarmak icin elimden geleni yapiyorum insallah kardesim onerilerin icin sagolasin.
Yorum
Yorum