Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yüksek lisans?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• yüksek lisans?

sınıf öğretmenliğinde okuyorum. kpss'ye girip atanmak mı, okulda kalıp yüksek lisans yapmak mı.. siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? yüksek lisans, şartları gereği akıl karı mı ki? asistan ücretleri düşük sanırım ve doçent kadrosu da artık sözleşmeli olacak bildiğim kadarıyla.. extradan yabancı dilim de yok.. farklı farklı sebeplerden düşünmeye başladım yüksek lisansı ve kafam karıştı..

gözün yiyosa okumayı yap derim...

Yorum

...

aslında buna karar verecek olan kişi sensin... eğer çalışmayı seviyorsan ömürünü bilime adayabileceksen yüksek lisans yap... ama öğretmenlik senin için garanti meslek. bizim bölümde yüksek lisansı bırakıp memurluğa giren çok kişi var. aslında biraz da siyasi olaylar var işin içinde. yükselmen için arkanın olması lazım...

Yorum

Re: yüksek lisans?

Orjinal yazı sahibi: blackbutterfly
        sınıf öğretmenliğinde okuyorum. kpss'ye girip atanmak mı, okulda kalıp yüksek lisans yapmak mı.. siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? yüksek lisans, şartları gereği akıl karı mı ki? asistan ücretleri düşük sanırım ve doçent kadrosu da artık sözleşmeli olacak bildiğim kadarıyla.. extradan yabancı dilim de yok.. farklı farklı sebeplerden düşünmeye başladım yüksek lisansı ve kafam karıştı..
        Yabancı dilim yok diyorsun..n'apcan yüksek lisansı...hiç kafanı karıştırma,kpss'ye bir an evvel hazırlanmaya başla,MEB'e girdikten sonra profesör olsan civata..kariyerin çok fazla önemi yok,hatta kariyer yaparsan uzaydan gelmiş muamelesi görürsün..haberin ola..sınıfına girecen çıkacan,suya sabuna bulaşmıyacan,kendini emanet edilen çocuklara adıyacaksın..senden mutlusu olmaz o zaman.....

Yorum

yüksek lisans yaparkende kpss ye girebilirsiniz
          diliniz yeterli değilse hazırlık okursunuz
          yüksek lisans öğretmen olduğunuz zaman maaşda biraz farkediyor
          yüksek lisansa başladığınız üniversitede kadrolu olursanız devamı kendiliğinden gelir eğer araştırma ve öğrenme hevesleriniz çok yüksek boyutta ise
          yani idealist olmak gerekiyor maddiyatı düşünmemek gerekir bu durumda

Yorum

Orjinal yazı sahibi: laktoz
            yüksek lisansa başladığınız üniversitede kadrolu olursanız devamı kendiliğinden gelir eğer araştırma ve öğrenme hevesleriniz çok yüksek boyutta ise
            aslında işe maddi tarafından mı mesleki tarafından mı baksam bilmiyorum.. öğretmenlik konusunda kendime güvenmediğimden istiyorum biraz da.. okulda kalmak da bi nevi öğretmenlik ama ilkokullarda çalışmayı önceden beri istemedim ben, gidersem başka bi şehre falan çok mutsuz olacağımı düşünüyorum ne bileyim.. aklıma da burdan düştü zaten..
            yüksek lisans için yabancı dil sınavına giriliyor bildiğim kadarıyla. yani belli seviyede yabancı diliniz yoksa yüksek lisans yapılamıyor yanılıyor muyum?

Yorum

çevremdekiler de, ne uğraşıcaksın yüksek lisansa, kpss ile atan garanti devlet işi diyorlar ama ben dediğim nedenlerden kararsız kaldım.. üniversitede, ilkokullarda olduğumdan daha mutluyum en azından.. o sınıf ortamı benim içimi daraltıyor ve ömrümün böyle geçecek olması.. bu sebepten düşünmeye başladım zaten.

yüksek lisans için sanırım sene içinde ÜDS ve ALES sınavlarına girmem gerekiyor, bu konuda bilgisi olan var mı tam olarak

Yorum

çevremdekiler de, ne uğraşıcaksın yüksek lisansa, kpss ile atan garanti devlet işi diyorlar ama ben dediğim nedenlerden kararsız kaldım.. üniversitede, ilkokullarda olduğumdan daha mutluyum en azından.. o sınıf ortamı benim içimi daraltıyor ve ömrümün böyle geçecek olması.. bu sebepten düşünmeye başladım zaten.

yüksek lisans için sanırım sene içinde ÜDS ve ALES sınavlarına girmem gerekiyor, bu konuda bilgisi olan var mı tam olarak
                Sakın öğretmen olma,sana tavsiyem bu..."o sınıf ortamında içim daralıyor"demişsin..senin için daralacak,o çocukların da hayatı kararıcak,sakın öğretmen olma...isabetli düşünüyorsun.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: laktoz
                  aslında işe maddi tarafından mı mesleki tarafından mı baksam bilmiyorum.. öğretmenlik konusunda kendime güvenmediğimden istiyorum biraz da.. okulda kalmak da bi nevi öğretmenlik ama ilkokullarda çalışmayı önceden beri istemedim ben, gidersem başka bi şehre falan çok mutsuz olacağımı düşünüyorum ne bileyim.. aklıma da burdan düştü zaten..
                  yüksek lisans için yabancı dil sınavına giriliyor bildiğim kadarıyla. yani belli seviyede yabancı diliniz yoksa yüksek lisans yapılamıyor yanılıyor muyum?
                  bazı üniversiteler uds ile dil seviyesi belirleyebilir y.l. programında hazırlık varsa mecburen hazırlık okursunuz
                  kimi üniv uds kpds istemez kendi içinde dil sınavı yapar yetersizse hazırlık okutur
                  yüksek lisan iş garantisi vermez araştırma grv olmak için başka durumlar var kadro açılması ve o bölüme kaç kişi alınmas
                  ama önce karar verin derim veremiyorsanızda kayıt yaptırın y.l ye kpss ye hazırlanın

Yorum

Re: yüksek lisans?

Öncelikle şunu balirtmeliyim ki Yüksek Lisans boşta kalma korkusunu giderecek bir alan değildir. Fonksiyonu hiç bu olmamıştır. Mezun olduktan sonra insan hayata atılma döneminde benzer çelişkileri yaşar, ancak Yüksek Lisansa sadece ekmek parası kazanılacak bir kapı olarak bakıyorsanız, o kapıya yönelmeyin derim. Ben de bu sene yüksek lisansa başlıyacağım nasipse ama düşüncem hiç maddi eksenli olmadı. Yüksek lisans bir alanda insanın kendisini yetiştirmesi için ve devamında bunu becerebilirse akademik hayata atılmasına vesile olacak alandır. Yüksek lisansa ekonomik beklentilerle girmek hayal kırıklığına neden olur. Eğer maddi güçlük durumu varsa önce mesleğe atanmayı sonra yüksek lisansı beraberinde yapmayı tavsiye ederim.
                    LAF BİLİRSEN KONUŞ DA İBRET ALSINLAR LAF BİLMEZSEN SUS DA İNSAN SANSINLAR

Yorum

sadece maddi kazanç olarak bakmıyorum ama kararsız kalmamda farklı farklı sebepler rol oynuyo.. mesleğim hakkındaki kuşkularım bunlardan bi tanesi.. öte yandan bi an önce ekonomik özgürlüğümü elime alıp aileme yük olmak istemiyorum.. yeni hayata, mesleğe başlamaya hazır mıyım, bu mesleği idame ettirebilir miyim bilmiyorum.. yani çeşitli yönlerden kafam karışık.. okuma ve bilimsel araştırma alanında kendimi azimli ve istekli göremiyorum çünkü dikkat eksikliği bendeki bu cesareti kırıyor, okulu bitirme potansiyeline zor sahibim sanki.. yani senelerce düzenli çalışmak bana göre değil.. kafam karıştı tüm bu sebeplerden, ama birinden birini seçeceğim ve bu kpss olacak büyük ihtimal. belki yüksek lisans sınavlarına da girerim bilmiyorum.

Yorum

Kpss ile atandım şimdi yüksek lisans yapıcam..İkisini de yap..Yüksek lisans mutlaka yapmalısın faydası var zararı yok
                        Öyle bir düşe daldım bir baktım ki aa sahiden ben

Yorum

sadece maddi kazanç olarak bakmıyorum ama kararsız kalmamda farklı farklı sebepler rol oynuyo.. mesleğim hakkındaki kuşkularım bunlardan bi tanesi.. öte yandan bi an önce ekonomik özgürlüğümü elime alıp aileme yük olmak istemiyorum.. yeni hayata, mesleğe başlamaya hazır mıyım, bu mesleği idame ettirebilir miyim bilmiyorum.. yani çeşitli yönlerden kafam karışık.. okuma ve bilimsel araştırma alanında kendimi azimli ve istekli göremiyorum çünkü dikkat eksikliği bendeki bu cesareti kırıyor, okulu bitirme potansiyeline zor sahibim sanki.. yani senelerce düzenli çalışmak bana göre değil.. kafam karıştı tüm bu sebeplerden, ama birinden birini seçeceğim ve bu kpss olacak büyük ihtimal. belki yüksek lisans sınavlarına da girerim bilmiyorum.

Bu şekilde düşünüyorsan öncelikle tüm motivasyonunu KPSS ye yönlendir. Çünkü KPSS de en az ÖSS kadar zorlu bir sınav haline geldi. Birçok şey düşünerek hazırlanmaya kalkarsan işi zora sokabilirsin. Önce mesleğe atanarak hayatını şekillendir akabinde yüksek lisansa başvurursun. (Sana tavsiyemdir yüksek lisansı öncelikli olarak düşünmeyecek olsan da mutlaka tüm ALES ve ÜDS sınavlarına gir. Hazırlıklı olmasan da gir. Faydasını görürsün.) Sıkıntı, stress yapmaya gerek yok, karar ver ve uygulamaya geç.
                          LAF BİLİRSEN KONUŞ DA İBRET ALSINLAR LAF BİLMEZSEN SUS DA İNSAN SANSINLAR

Yorum

ALES, içeriği gereği sanırım Kpss'ye benzer bir sınav. (her ikisinin hazırlığını da bu şekilde halledebilirim diye düşündüm bi an ÜDS içinse ne kadar ingilizce derecesi istiyorlar bilmiyorum. ama sanırım bunun için kursa yazılmam şart.
                            yaşadığım şehirde yüksek lisans yapmayı istediğimden sanırım aklım bu kadar karıştı. teşekkürler yorumlar için.

Yorum

İşleniyor...
                            X