Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İstiyorum ama olmuyor.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • #31
    İşte insanlara direttiler artık.Herkes üniversitemezunu olmak zorunda diye.Zaten az kaldı.Garsonlar, otoparkçılar, güvenlikçiler, boyacılar da üniversite mezunu olacak.Boyacılık fakültesi falan açılacak.Ciddi diyorum.Başka çare yok.Bazı insanlar sevmez ders çalışmayı, ama bir kısmı da gereçkten severek çalışır.Normal bi durum seninkisi.Aşırı yüklenme ama bir iki saat bak en azından hergün.Açık havaya çık dolaş bunalınca.
    Orjinal yazı sahibi: Redewon View Post
    Arkadaşlar 2 senedir derslerim çok berbat. Her gün ders çalışmak istiyorum tamam diyorum başaracağım. Ama kitabı, defteri vs alıyorum okuyorum en fazla 15 dk. Acayip sıkılıyorum. Yani aynı zamanda çok istiyorum çalışıp başarılı olmak, aynı zamanda da sıkıntıdan patlıyorum. Ne olacak bu halim...

    Yorum


    • #32
      Orjinal yazı sahibi: kirlicorap View Post
      Lise, ortaögretim ya da ögretim görevlisi ?
      hem lise hem ortaögretimde çalışıyorum..ama acıkcası liselilerle daha iyi anlaşıyoruz..
      ...............

      Yorum


      • #33
        bence zaman kaybetme arkadaşım.Hemen kararını verip ders çalışmaya kendini zorla.Biraz daha beklersen her şey için geç kalmış olabilirsin.Çünkü 1-2 senedir derslerin berbatsa maalesef o senelerin konularından ders çalışmaya başlamalısın.Bu seneyi çok zorlanmadan geçirebilmen için bu şart.Dersler bir önceki senenin konularıyla her zaman bağlantılı oluyor.Bu yüzden vakit kaybetmeden eksiklerini ortadan kaldırmak için kendini zorlamaya başlamalısın.Yoksa artık seni hiçbir güç derslerin başına oturtamaz.

        Yorum


        • #34
          Diyosun ya 15 dakika bakıp sıkılıyorum bunun birçok nedeni olabilir çalışmış olduğun konuyu anlamıyorsan yada mükemmeliyetçi bi kişiliğin var ve tam olarak konuyu kavrayamıyorsan doğal olarak ben bu işi yapamıyorum diyip bıkarsın .benim tavsiyem eksiklerini iyi tespit edip onlara yoğunlaşman .örnek matematiğin iyi değilse ,ortaokul matematiğinden başlayıp ,iyi bir temelle lise matematiğine geçiş yapar konuları sindire sindire bitirirsin,diğer sayısal derslerde keza öyle ciddi bir temel istiyor ve sabır sabır sabır başarının tek şartı ,hokus pokus başarı gelmiyor malesef:happy: çalışmayı zamana yaymak lazım bir sene ,iki sene ,üç sene .. mutlaka o istediğin seviyeye ulaşırsın.:113:

          Yorum


          • #35
            bendede öyle oluyor bende dikkat dagınıklıgıda var başarısız oluyorum o yüzden

            Yorum


            • #36
              Son günlerde sitede geçirdiği,n vakit ve populariten oldukça yüksek.Hızlısın.Ama sen gerçekten enteresan birisin.Bırak da bu kadar kafa dağınıklığıyla ders de çalışama.Bence gayet normaldir.Çünkü enteresan birisin.

              Yorum


              • #37
                benim müzik öğretmenim demiştiki benm arkadaşım var ve okumadı işte sonra bi gün bunlar bi siteden bulmuslar birbirilerini işte şurdan mezun olanlar diye grup açmıslar olanlarda katılmıs gruba ve eski arkadaslar biribrini bulmus sonra bunlar bi gün bulusmaya karar vermiş. tabi o okumayan da gitmiş ve bi bakmıski bütün arkadaşları mezun olmus kimisi mühendis kimisi mimar kimisi doktor olmus ve çok pişman olmus bizim öğretmene demişki müzikçiye : ben okumanın önemini anladım ama okumadım 1000 defa pişman oldum ve şimdi üstüne 1000 defa daha pişman oldum demiş

                Yorum


                • #38
                  Herkesi üniversite mezunu yapmaya dayalı sistemin sonuçları.

                  Kimisi meslek lisesinde uzmanlaşmalı, kimisi başka alanda.Herkes gidip okumak zorunda değil ki. Herkese bunu dayatmak, insani değil.

                  Üniversite okumamak cahillik de değil ki. Kişi kendisini de yetiştirebilir.Ayrıca hayatta ne olmak istiyorsa, o doğrultuda daha faydalı olabilir.
                  İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                  Malcolm X

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X