Duyuru

Collapse
No announcement yet.

derslerim en fazla bu kadar kötü ola bilirdi.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • derslerim en fazla bu kadar kötü ola bilirdi.

    merhaba abilerim, ablalarım. ben 8. sınıfa gidiyorum 14 yaşımdayım. ailesel olarak cidden çok fazla sıkıntım var, fakat şuan ondan konuşmak istemiyorum. asıl konum derslerim, kendime sınıfın en kötü not alan öğrencilerinden birisi olarak tanımlayamıyorum. IQ testine girmiştim 142 çıkmıştı, üstün zekalı falan diye bir sürü belge, eğitim referansı ıvır-zıvır verdiler. çalıştığım zaman yapa biliyorum, bunun farkındayım. örneğin bir dersten düşük aldığımda sinirleniyorum diyorum kendime eve gidince ders çalışacağım diye fakat yok olmuyor, bir sonraki sınavlara kadar o isteğim gitmiş oluyor. derste hoca bir problem sorduğunda çöze biliyorum, eğer çözemessem sinirlerim bozuluyor. biraz kibirle alakalı bir şey sanırım, fakat hayatım boyunca kimseyi kendimden üstün veya küçük görmedim.

    birde gözlerim zaten bozuk, hoca en arka sıraya aldı. gözlükte takmak istemiyorum fakat matematik dersinde hocanın yazısı berbat olduğu için mecburen takıyorum. fen, türkçe, ingilizce, matematik, sosyal sınavı vardı hepsi birbirinden berbat geçti. ingilizce'm zaten geçen dönem 1 geliyordu, hoca performans notuyla 2 yapmış. İngilizce'den hiç bir şey anlamıyorum, yani şöyle; ingilizce cümleleri rahatlıkla türkçe'ye çevire biliyorum fakat ben yazamıyorum. ders çalışamama sorunum ise okuldan geldikten sonra 1 saat bilgisayar oynayacağım diye giriyorum, 5-6 saat kalıyorum. ondan sonra kendimi zorlayıp kalkıyorum bilgisayarın başından şapşal gibi oluyorum. gözlerim ağrıyor, kafamı veremiyorum vs. bunu nasıl çöze bilirim? fen dersinde hoca bize çalışığın dediği konu farklıydı, sorduğu konu. bizim sınıfın %80'i inek öğrenci olduğu için sıkıntı yapmadılar fakat ben delirdim. fen'e sabah okula gitmeden erken kalkarak tekrar ederek çalışmıştım. notlarımı yükseltmek için ne yapa bilirim? matematik'den 14 almışım, 14, ingilizce 30. yarın fen'i de açıklayacak hoca. ondan da en fazla 60 bekliyorum.

  • #2
    Benden sana bir tavsiye dostum:Kendini çok kasma.Ben de zamanında aynısını yaptım ama iyi yapmadım.Son zamanlar hayvan gibi çalışıyorum ve senin gibi çalışmak istemiyorum.Tükendim artık diyorum.O yüzden lise var,üniversite var.Okul hayatın uzun yani,üzme kendini.Bu arada sorun ne peki,tam anlamadım?

    Yorum


    • #3
      acı tecrübeme dayanarak söylemliyim ki bir insanın temeli ( yani temelden kastım ilkokul dveresi ) iyi geçerse diğer ortaokul lise hatta üniversite yıllarında iyi geçer. ama benim gibi temelin zayıfsa daha ilkokulda kötüyse ilerde çok zorlanırsın bak ben 25 yşındayım üniversite okuyorum ortaokulda gördüğümüz konular üniveristede karşıma çıktı ama temel olmadığı için hiçbişey anlamıyorum o yüzden aklına varsa otur sıkı çalış benim gibi olma ...!!!

      Yorum

      İşleniyor...
      X