Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gelinim Olur musun?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Gelinim Olur musun?

Değerli dostlar
    Sizce konu başlığında sözünü ettiğim tv. programında yapılan evliliklerin ömrü ve toplumsal yapımıza yansımaları;olumlu mu yoksa aksi midir?
    Uzman olmayan arkadaşların lütfen yorum yapmamalarını rica ediyorum.
    sevgilerimle.
    0
    a:4:{i:11;a:5:{s:12:"polloptionid";i:11;s:6:"nodeid";s:6:"521925";s:5:"title";s:17:"Kesinlikle hayır.";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:12;a:5:{s:12:"polloptionid";i:12;s:6:"nodeid";s:6:"521925";s:5:"title";s:36:"İstisna durumlarla karşılaşılabilir.";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:13;a:5:{s:12:"polloptionid";i:13;s:6:"nodeid";s:6:"521925";s:5:"title";s:56:"Bu tür yapımlar,bireylere sorundan başka bir şey vermez.";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:14;a:5:{s:12:"polloptionid";i:14;s:6:"nodeid";s:6:"521925";s:5:"title";s:48:"Bu tür yapımlara ivedi olarak engel olunmalıdır.";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}}
    0%
    0

Para evliligi

Boyle bir evliligin ömru olmaz gibime geliyor cunku, amac altinlari elde etmek. Yani temeli altinlara dayali bir evlilik. Ve icerdeki tum bireylerin dedigi gibi oraya altinlarin ugruna geldiler. Zaten normal bir insan disarida milyonlarca kisi dururken neden kisitli sayida kisi ile evlilik arayisina girsin ki? Temeli paraya dayali bir evlilikte ne kadar saygi ve sevgi olur tartismaya gerek yok. Sevgi oyle kolay kazanilan bir sey degil. Bazilari" biraz duygum var sanirim yogunlastirabilirim" gibi sacma aciklamalar yapiyor. Sonra " ne yapayim yogunlastiramadim" diyor. Yani ne istediklerini onlar bile bilmiyor.

Toplumsal yapiya hem olumlu hem olumsuz etkisi olur kanisindayim.

Olumlu etkisi icin, bu programi seyrettikten sonra insanlarin davranis ve sozlerinin yol acabilecegi sorunlar daha net gozlemlenebilir. " ben cola istedim getirmedin" diyen kayinvalide adayina " iyi ama ben cay servisi yapiyordum " diyen gelin yani ders alinabilecek seyler var. Hareketlerin nasil yorumlanacagi, baskasindan saygi gormek istiyorsan once sen saygili ol gibi temel kurallar belki izlenince daha iyi yer eder hafizalarda. Ya da Semra hanimin ogluna yaptigi psikolij baskiyi gorup " allahim sakin ben yanilgiya dusmeyim" denebilir.Semra hanim yetiskin ogluna " sen asik degilsin oglum, asik oldugunda ben sana soylerim" diyerek oglunun duygulari uzerine karar alabiliyor.( bu genclerin, yada cocuklarin emotionel gelisiminde buyuk yaralar acar) Bunu uzun suredir yaptigi Ata nin davranislarindan belli oluyor.

Kisaca demek istedigim, kotu seylerden de ders alinabilir, insanlar kendi yanlislarini hatalarini baslakarinda gordugu zaman daha iyi anlar ve bunu duzeltebilir.

Olumsuz etkisi: Bir genc bayanin "ailemi siler atarim" cumlesine, neredeyse tum, kayinvalide adaylarinin " biz arkandayiz yavrum" gibi bir yaklasim izlemeleri bazi genclerimizi aile demek ki bu kadar kolay silinip atilabiliyor, izlenimine dusurebilir. o zaman yapmak istedigi evlilige sicak bakmayan ailesini silip atanlar cogalacaktir. Cunku programda bu sanki cok olagan bir seymis gibi lanse ediliyor.

Aslinda ilk basindan bu programin bizim toplum kurallarimiza ters oldugunun, insanlari belirli hediye, para vb. seylerle kandirip/ozendirip evlendirilemiyecegini gerekli kurumlar dusunup yayinlanmasina karsi cikabilirlerdi.

Yorum

Teşekkürler Kartanesi35:bu yapımlarda rol alacak oyuncular da tabiki profesyonel tv. yapımcıları ve belkide uzman sosyolog/psikologlar tarafından belirleniyor.Kişilik çeşitlerine bakıldığında nasıl da toplumumuzun her türlü örneğinden birilerini görebiliyoruz değil mi?
      Bu bizim milletimizin bir numunesi gibi geliyor bana.Çevreme ya da tanıdıklarıma şöyle bir baktığımda: hepsinin değişik adlarda tanıdık birileri olduğunda karar kılıyorum.
      İzlenme oranları açısından ilgili kuruma yaraının büyük olduğu kesin de: etkilerini yaydıkları diğer bireylerin sorunlarıyla uğraşmak zorunda bırakılacak diğer insanlara kim yardımcı olacak?
      Sosyolog/psikologlar belki de sevinecekler buna: hastalarınız artıyor.
      Şaka şaka: ben sözünü ettiğim ilim insanlarının asıl hedeflerinin toplumsal/ruhsal sakatlıkları tedavi değil hasta olmamaları uğruna uğraş verdiğini bildiğimden emin olduğum kadar, adımdan emin değilim.

Yorum

İşleniyor...
      X