Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Asosyal bir adamın ilk evlilik görüşmesi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Asosyal bir adamın ilk evlilik görüşmesi

Merhabalar,

Ben 25 yaşında işini eline almış üniversite mezunu bir erkeğim. Hayırlısıyla artık evlenmeyi planlıyorum. Şu ana kadar hem sosyalfobik olmamdan dolayı hem de bana ve aileme göre bir hanımefendi bulamamadan dolayı bir teşebbüsüm olmadı. Şimdi artık arkadaş vasıtasıyla bir hanımefendiyi görüp beğendim. Açıkçası dindar olmaya çalışan, mütevazı bir aileye mensup bir insanım.

Fotoğraflarımızı karşılıklı olarak gördükten sonra görüşme kararı aldık. Birçok yönden birbirimize denk görünüyoruz.

Açıkçası Hanımefendinin beklentilerini henüz bilmiyorum ama kendisi davası uğrunda çok aktif ve girişken bir insan ve -bu kadar aktif bir sosyal hayat ileride bir hayırlı iş mukadder ise- beni biraz tereddüde sevkediyor. Şahsen ben eşimi yanımda isterim ama bir yandan da güzel işlerde engel olmak istemiyorum. En azından sosyal fobiden kurtulup onun yaşama sevincini ve gayretkeşliğini paylaşmaya başlayıncaya kadar arada uyumsuzluk olmasından korkuyorum. Belki de korkularım çok yersiz ve erken ama sonuçta bu ilk tecrübem olacak.

Siz bu bağlamda nasıl bir yol yordam tavsiye edersiniz? Ve ilerisi için bu işin olması gerektiği/gerekmediği mevzuunda ne düşünürsünüz?

Çok teşekkürler

"ahenk" e bende katılıyorum eğer sosyal fobiyi yenmeyi durağanlıktan aktif duruma geçmeyi istiyorsan zaten beğenmişsin hanımefendiyle evlenmelisin...

KuzuZade
    Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
    BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
    Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

cevaplarınız için çok teşekkürler. diğer üyelerin de görüşlerini paylaşmaları çok memnun eder beni

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kaleman View Post
        Siz bu bağlamda nasıl bir yol yordam tavsiye edersiniz? Ve ilerisi için bu işin olması gerektiği/gerekmediği mevzuunda ne düşünürsünüz?

Çok teşekkürler
        Erkeğin sosyal fobik olması çok daha fazla sorun yaratır.
        Bence evlenmeden önce muhakkak terapiye git ve sorununu hallet. Yoksa hanımefendinin yanında çanta gibi dolaşır durursun. *Evlendikten sonra çok geç olur. İşler öylesine hızlı gelişir ki göz açıp kapayıncaya kadar 10 yıl geçmiş, çoluk, çocuk derken; hayatını hanımın çantası olarak devam ettirirsin.
        Aynasıdır insan insanın. . !

Yorum

ahhhhh ahhhhh baklım bizim sonumuz nasıl olacak ?
          bende bu yaşa geldim daha bir tek konuştuğum kız olmadı anca elizabet elenor dolaşıyoz allah sonumuzu hayır etsin ...

Yorum

ben doğuda çalışıyorum. ailem istanbulda. istanbula gidip de terapi alabileceğim, bu konuda tavsiye edeceğiniz bir yer, bir isim var mı acaba?
            bi de ben bu konularda cahilim. sanırım psikiyatri tıbbi/ilaç konusunda yardımcı oluyor. o da bana göre değil, sanırım gereklive faydalı da değil benim için.
            benim psikoloğa gitmem nasıl bir fayda sağlayabilir? lütfen acil yardım. kendisiyle mesajlaşıyoruz şu an..

Yorum

benim psikoloğa gitmem nasıl bir fayda sağlayabilir?
              En azından psikoloğun maddi sorunlarını azaltma şeklinde fayda sağlayabilir.

lütfen acil yardım. kendisiyle mesajlaşıyoruz şu an..
              Psikologla mı mesajlaşıyorsunuz şu an...?

Yorum

yok hanımefendiyle mesajlaşıyoruz da ...
                ben psikolojik yardım almak istiyorum gerçekten. faydasını görürüz herhalde

Yorum

Olayın bu boyutu dışında kalan bir yer daha var dikkat edilmesi gereken ne kadar süredir görüşüyorsunuz belirtmemişsiniz ama kişisel tavsiyem En az 1 sene birbirinizi deneyın yani bu karakterlerınızı daha ıyı çözümlerisniz hayattan beklentilerinzi düşüncelerinizi daha iyi anlarsınız ve en önemlisi derlerya insan ruh ikizi ile evlenirmiş birbirinize ne kadar uydugunuzu anlarsınız yanlıs anlamayın 6 ay 3 ay 5 ay gibi zaman zarfında tanısılıp konusulup evlenenlerın % 70 den fazlası 1-2 sene sonra boşanmalarla sonuclanıyor olaya bu yönden bakmanızı ayrıntıları kaçırmamanızı tavsıye ederım

Yorum

yok hanımefendiyle mesajlaşıyoruz da ..
                    .
                    Hımmm ! Aradaki bağlantıyı kuramamıştım o an.*
                    ben psikolojik yardım almak istiyorum gerçekten. faydasını görürüz herhalde
                    İşini bilen birini seçer ve harekete geçerseniz elbette görürsünüz faydasını...*

Yorum

"6 ay 3 ay 5 ay gibi zaman zarfında tanısılıp konusulup evlenenlerın % 70 den fazlası 1-2 sene sonra boşanmalarla sonuclanıyor " bu oranı nerden buldunuz gerçekten bir temeli var mı ?

kültürel ve dini gerekçelerden dolayı işin çok fazla uzaması imkanı yok. ben de isterim 1 senelik tanışma faslını.

biz daha bugün mesajlaşmaya başladık.

Yorum

öncelikli hayırlı olsun. Aynı yataktaki yapışık iki yastıkta kocayın inş. siz bir yola girmişsiniz iyi olcaktır umarım. darısı giremeyenlere ... ne yapcam ben diyenlere

Yorum

Merhabalar,

Ben 25 yaşında işini eline almış üniversite mezunu bir erkeğim. Hayırlısıyla artık evlenmeyi planlıyorum. Şu ana kadar hem sosyalfobik olmamdan dolayı hem de bana ve aileme göre bir hanımefendi bulamamadan dolayı bir teşebbüsüm olmadı. Şimdi artık arkadaş vasıtasıyla bir hanımefendiyi görüp beğendim. Açıkçası dindar olmaya çalışan, mütevazı bir aileye mensup bir insanım.

Fotoğraflarımızı karşılıklı olarak gördükten sonra görüşme kararı aldık. Birçok yönden birbirimize denk görünüyoruz.

Açıkçası Hanımefendinin beklentilerini henüz bilmiyorum ama kendisi davası uğrunda çok aktif ve girişken bir insan ve -bu kadar aktif bir sosyal hayat ileride bir hayırlı iş mukadder ise- beni biraz tereddüde sevkediyor. Şahsen ben eşimi yanımda isterim ama bir yandan da güzel işlerde engel olmak istemiyorum. En azından sosyal fobiden kurtulup onun yaşama sevincini ve gayretkeşliğini paylaşmaya başlayıncaya kadar arada uyumsuzluk olmasından korkuyorum. Belki de korkularım çok yersiz ve erken ama sonuçta bu ilk tecrübem olacak.

Çok teşekkürler
                          Valla ne desem bilemiyorum ki. Evlilik çok ciddi bir karar. Anlaşabilmek. Hayatı sürdürebilmek. Vesaire. Bence sen en iyisini bilirsin dostum. Kalbinin sesini dinle !

Tekrarlıyorum: Kalbinin sesini dinle !

Yorum

"6 ay 3 ay 5 ay gibi zaman zarfında tanısılıp konusulup evlenenlerın % 70 den fazlası 1-2 sene sonra boşanmalarla sonuclanıyor " bu oranı nerden buldunuz gerçekten bir temeli var mı ?

kültürel ve dini gerekçelerden dolayı işin çok fazla uzaması imkanı yok. ben de isterim 1 senelik tanışma faslını.

biz daha bugün mesajlaşmaya başladık.
                            çevremde senin anlattığın tarza çok insan var 2 ay görüşme faslı 2 ay nişan 2 ay sonra düğün ve 6 -7 senedirde evliler seninkinin güzel yanı anlaşabileceğin insanı bul mesajla da olsa anlarsın nasıl bir karakterde olduğunu muhafazakar insanlar çoğunlukla islami evlilik yaptıklarından dolayı allah korkusu olduğundan nasıl davranır nasıl hareket ederler bilirler sende bunu bu şekilde dile getir zaten en güzelide iman evliliği yapmaktır devam et yolun açık olsun

Yorum

Asosyal biriyle sosyal birinin evlenmesi daha doğru olabilir bencede...
                              3 kuruşluk insana 5 kuruşluk değer verirsen 2 kuruşa seni satar.

When you lose small mind, you free your life..

Yorum

İşleniyor...
                              X