Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mantik evliliği yapip mutlu olan arkadaşlar var mi?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Mantik evliliği yapip mutlu olan arkadaşlar var mi?

Mantik evliliği yapip,mutlu olan arkadaşlar var mi? Biraz anlatabilirler mi??

Mantık evliliği mutluluk vermez.Ama bu boşanacakları manasına da gelmez.Ama şöyle bir risk var.
    Mantık neye dayanıyor?

Mesela, diyelim adam çok zengin ve kadın da mutlu bir yaşam sürmek istiyor.Kadın şöyle düşünür.Çocuklarım olursa onlar da mutlu olur, ben aşık olmasam da huzurlu yaşarım ...
    İşte bu mantık, paranın bittiği yerde biter.

Yani, mantık evlilikleri yürüyebilir de ama çok sevdiğin ve sevildiğin bir eşe, bir ömür sarılmanın verdiği hazzı asla veremez.
    İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
    Malcolm X

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
      Mantık evliliği mutluluk vermez.Ama bu boşanacakları manasına da gelmez.Ama şöyle bir risk var.
      Mantık neye dayanıyor?

Mesela, diyelim adam çok zengin ve kadın da mutlu bir yaşam sürmek istiyor.Kadın şöyle düşünür.Çocuklarım olursa onlar da mutlu olur, ben aşık olmasam da huzurlu yaşarım ...
      İşte bu mantık, paranın bittiği yerde biter.

Yani, mantık evlilikleri yürüyebilir de ama çok sevdiğin ve sevildiğin bir eşe, bir ömür sarılmanın verdiği hazzı asla veremez.
      Süper cevap,teşekkurler.Ama şu da varki tek başına aşkla herşey güllük gülistanlıkta olmuyor malesef..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: larabennu View Post
        Süper cevap,teşekkurler.Ama şu da varki tek başına aşkla herşey güllük gülistanlıkta olmuyor malesef..
        Para kötü bir şey değildir ve olması da bir artıdır.
        Yani, aşk evliliği olması, iki tarafında çulsuz olmasını gerektirmez.Yani hem aşk hem para pekala olabilir.
        Çalıştığım şirketlerde, çoğu kişi üst düzey ücret alır ve eşleri ile olan ilişkileri nerede ise mükemmel. Aşk var, para var, kariyer var...
        İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
        Malcolm X

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
          Para kötü bir şey değildir ve olması da bir artıdır.
          Yani, aşk evliliği olması, iki tarafında çulsuz olmasını gerektirmez.Yani hem aşk hem para pekala olabilir.
          Çalıştığım şirketlerde, çoğu kişi üst düzey ücret alır ve eşleri ile olan ilişkileri nerede ise mükemmel. Aşk var, para var, kariyer var...
          İşte tam tadından yenmeyecek evlilik türü...aşk var,para var,kariyer ve özguven var...Sanırım bışey eksık kalınca,diğerleri de hep etkılenıyor bundan

Yorum

bazıları için para en önemli faktör!
            parasızlar için ise en önemli faktör aşk!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: larabennu View Post
              Mantık evliliği gönülden gelmeyen,beklentilere dayalı birşey.Beklentiler olmayınca mantık evliliği ölür.Siz "aşkla güllük gülistanlıkta olmuyor" demişsiniz,evet olabilir.İlkten severek evlenen sonra para sıkıntısından,büyük aileyle olumsuz iletişim bu evliliğide bitiriyor.O zaman ortası hem mantık evliliği hemde severek evlenmeyi kapsayacak.Yani aşkta olacak ama maddi durum gibi beklentilerde olacak.

Yorum

Hayat öyle bir şeydir ki, oldu mu olur olmadı mı olmuyor.Mantık evliliği yapan insanların aslında kişilik yapılarına göre değişiyor buna yaş ta etken oluyordur.30una gelmiş bir bayanın halen aşkı bekliyor olması kişilik yapısına bağlı..Ama çoğu insanın bu yaşa kadar aşkı beklediği ondan sonra mantık evliliği yaptığını düşünüyorum.Ha tabi hoşlantı da oluyor işin içinde ama aşk olduğunu düşünmüyorum.Kaygı korku bir çok şey işin içine giriyor.Bu yüzden ben mantık evliliği yapmam diyen insan aslında ya hep ya hiç diyen hayatında riski göze alan..ve mutluysam mutlu mutsuzsam en dibe kadar gideceğim diyen insandır benim bakış açıma göre ben hangisini yapardım deseniz onu bilmiyorum.Aslında mantıken ilerleyen duygusal ama duyguları daha geride tutan..biriyim ama gene mantık evliliği bana çok uzak geliyor.Yapay duruyor.Aldım verdim durumu. Evine gelmeyi dört gözle beklediğin bir eşin yoksa.Eşin eve gelecek diye mutluluktan uçan mutlu edeyim diye en güzel yemekleri yapmaya çalışan bir evlilik hayatı olmadıktan sonra bana göre diğer hepsi sanki mantık evliliği...Onun maaşı kaç bu kadar benim kaç bu kadar ..hım tamam o halde bir ev rahat alırız.e yazlıkta alırız sıkarsa kendimizi.güzel bir araba da çocuklara da iyi bir eğitim sağlarız..Olsun bir birimizi görmesek de sorun olmaz..Sonuçta bütün herşey çocuklar için diye avutulur gider biter hayat.
                "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

taraflarin birbirlerini sevdiklerinden degil de baska cesitli avantajlar icin evlendikleri evlilik türü diye düsünüyorum ben,,Ask evliligi olmali, olmuyorsa evlenmek zorunda degil kimse..

Yorum

Daha çok ilerki yaşlarda tercih edilen bir evlilik. 40 ve üstü..! Neden olmasın, o yaşlarda insan yol arkadaşı arıyor hayata. Ama ben asla, aşk olmadan evlenemem
                    ........

Yorum

Birçok ilişkiden güvensiz ayrılmış birisi olarak (ve sağlam beddua aldığımdan olsa gerek) mantık evliliği de bana cazip geliyor. Ama bu mantık, zengin bir kadınla evlenmek değil, asla. Mantık; kariyerime uygun birisini bulup 'Haydi evlenelim' demek (onun da aynı şekilde mantık ilişkisinde olması beklentim). Ne sevgi, ne aşk beklentim. Bir nevi ev arkadaşlığı gibi birşey. Saçma gelebilir ama makul bir fikir olarak zihnimde var hep.

Yorum

İşleniyor...
                      X