Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ikinci eş adayı ve kızım

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ikinci eş adayı ve kızım

merhaba. ben ayrılmıştım ve 5 yaşında kızım benimle yaşıyor. çocuğu olmayan ama bir evlilik yapmış aynı yaşta olduğum biriyle tanıştım. birbirimizden hoşlandık. ikimizin de dileği yeniden mutlu bir aile ortamına kavuşmak. eski üzüntüleri unutmak. o kızım olmasını sorun etmedi. sadece babasıyla aranızda bir bağ ve onunla karşılaşacak olman hoşuma gitmez ve huzurumuzu bozmaya çalışabilir diyor. aslında haklı da. fakat ben evlendiğimde eşimin memleketine gitmeyi düşünüyorum. kızımın babası bizden uzak olacak ve mahkeme kararına göre farklı şehirlerdeysek çocuğu yılda bir ay süre yanına alabilecek. görüşme konusunda kanuna aykırı bir durum değil yani başka şehre taşınmam. bunlar olası sorunlar. benim daha çok merak ettiğim şey şu. evleneceğim eşim ne kadar iyi biri olsa da kızıma karşı ne gibi olumsuzlukları olabilir? ben bunları nasıl çözebilirim. sizce baba otoritesi kurmalı mı yoksa kızımın her şeyiyle ben mi ilgilenmeliyim?(ihtiyaç+masraf+sorunlar+okul+dersl er...) mahremiyet konusunda ne gibi sınırlar olmalı? bunu tecrübe etmiş olanlarınız varsa bana yardımcı olabilir mi acaba? çünkü çok önemli bir konu bu...

konu takip........

Yorum

Ben bekarım ama izlediğim dizilerden çıkarımımı aktarmak isterim. )

Sen ve öz babası bile çocuk üzerinde bir yere kadar söz sahibisiniz. Küçük olsa bile bu böyle biliyorsun. Otorite kelimesini hiç sevmedim, kötü niyetle kullanmadın ama kullanma bence; o bir canlı, yönetilecek bir düzen değil.

Çocuk çevredeki diğer büyüklerine nasıl davranmalıysa yeni eşine karşı da öyle davranmalı. Onun bir babası var.

Çocuk sendeyken karar mekanizması sen olmalısın. İkinci eşin iyi polis olarak yaklaşmalı (ben de zanlı yaptım çocuğu) Yıllar geçtikçe daha çok ısınacaktır, çokça sabır lazım hepinize. Kolay gelsin.

Yorum

titrerim bu şakacı ve harika yorumun için tşk

Yorum

Yorumunuz için teşekkürler. Otorite derken kötü manada demedim evet. Kızımın babası var ama bilirsiniz ki kızlar anneden çok babadan çekinir. Eşim olacak kişi de baba gibi izin verme konularına girmeli mi yoksa hiç alakadar olmamalı mı? Ben bunu demek istedim. Nasıl hitap etmesi gerektiğini bile bilemiyorum amca mı abi mi

Yorum

Aklın yolu birdir denir ya hani, çocuğun yapmasında sakınca olmayan şeyler sence de eş namzetince de aynı olacaktır sanıyorum. Yapmaması gereken şeyleri de genelde sen anlatırsan çocuğa, daha iyi olur sanki ama iş bölümlemesi gibi yaklaşmayın.

(Ha! Bak bu cici! Aman ne güzel adam diye eniştenin reklamını da yapma çocuğa, birbirinize nasıl davrandığınızı gördükçe onun hakkında karar verecek yavrucak.)

Çok sınırlandırmayın zaten, bisiklet sürmeyi öğretir gibi, hayatta arkasında durup onu izlemek suretiyle destek vermelisiniz. Doğan Cüceloğlu Hoca böyle diyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: titrerimmüc.rimgibibak View Post
              Aklın yolu birdir denir ya hani, çocuğun yapmasında sakınca olmayan şeyler sence de eş namzetince de aynı olacaktır sanıyorum. Yapmaması gereken şeyleri de genelde sen anlatırsan çocuğa, daha iyi olur sanki ama iş bölümlemesi gibi yaklaşmayın.

(Ha! Bak bu cici! Aman ne güzel adam diye eniştenin reklamını da yapma çocuğa, birbirinize nasıl davrandığınızı gördükçe onun hakkında karar verecek yavrucak.)

Çok sınırlandırmayın zaten, bisiklet sürmeyi öğretir gibi, hayatta arkasında durup onu izlemek suretiyle destek vermelisiniz. Doğan Cüceloğlu Hoca böyle diyor
              güzel yorumunuz için teşekkürler... ben de aynen dediğiniz gibi yapmalıyım diye düşünüyorum. aralarına girmeden çocuğun ve eniştenin kendi çabalarıyla doğallıklarıyla birbirlerine ısınmasını sağlayacağım. ama çocuk sonuçta gerginlik yaratır azarlarım bu eşimin zoruna mı gider aklına başka mı gelir o nelere çekinir nelerde hassas olur ne bileyim düşüncesizlik edip üzmek ve üzülmek istemiyorum. yok mu bu gibi bir deneyimi olan??

Yorum

ikinci evliliğn suç olduğunu kafanızdan silerseniz, önünüze çok daha net bakabilirsiniz. çocuk zaten size ait. adam da ona bakmaya kabullenen bir kişi. ortada bir sorun yok.size atfen değil ama kadınların genele yayımış kaygılarından izler... ufaklık ne kadar mutlu olursa yaşam da o kadar pembedir onun için.

Yorum

Aslında bu çok önemli kendi görüşlerimiz ne kadar doğru olur sizi yanıltmaktan çekinirim. Bu nedenle bence iyi bir pedagog a gitmeli
                  Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

İşleniyor...
                  X