Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ilişkilerde karşılıklılık yada -mütekabiliyet- hakkında görüşlerinizi merak ediyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • ilişkilerde karşılıklılık yada -mütekabiliyet- hakkında görüşlerinizi merak ediyorum

    Biraz zor beğenen bir insan olduğum için bekarlık dönemim devam ediyor. Bu durum yakınlarımın da dikkatini çekiyor haliyle ve kendilerince bana bu konuda yardımcı olmak istiyorlar. Bu kişilerden birisi de halam oldu. Bir süre önce halam vasıtası ile uzaktan ortak tanıdığımız olan bir ailenin kızı ile tanıştırıldım. Kız, öğretmenlik yapıyor. Uzun süren İnternet / telefon yazışma trafiğinden sonra yüz yüze tanışmak için kızı bir mekanda oturup konuşmaya davet ettim. O mesajlarına yetişmekte zorlandığım, hatta zaman zaman fırça yediğim kız nedense 5 saatlik görüşmemizin çoğunda sessiz bir tavır sergiledi. Haliyle, ben daha aktif bir tutum takınarak saatlerde çeşitli konularda sohbet ederek espriler yaptım ki ortam yumuşasın diye. Ayrıca, güzel bir intiba oluşsun, rahat geçsin diye onu ortalamanın üzerinde bir mekanda ağırladım. Açıkça ifade etmek gerekirse kız sevimli bir yüz ifadesine sahip olmasına karşın, biraz kilolu olduğu için zihnimdeki "ideal eş" tanımına pek uymuyordu. Ancak, halamın "çok iyi insanlar, ailece tanıyoruz, bu zamanda böylesi zor bulunur" telkinleri, sürdürmek istememde etkili oldu. Uzaklaşınca ilişkimiz tekrar mesajlaşma / telefon zeminine -benim biraz başarısız olduğum - kaydı. Ayrıca, sıkça görüşmek de mümkün olmayacaktı. Yüz yüze görüşmede diyalog konusunda kötü bir performans sergileyen kız, mesajlaşma yoluyla üzerimde bir baskı oluşturdu ve sohbetlerimiz esnasında oldukça sivri ifadelerle bana kalırsa biraz "patavatsızlık" sergiliyordu. Çoğu zaman depresif, çabuk sinirlenmeye meyilli, ve lafını sakınmayan bu sivri tutumlarına pek ısınamamıştım açıkçası. Ayrıca, kendisi de bunları zaman zaman itiraf ediyordu. Oysa ben ona karşı inanılmaz derecede kibar davrandım. Nihai olarak soğudum ve sessizliğe gömüldüm ve ilişkiyi yavaşlatıp iyice söndürdüm. Elbette, ona göre her şeyin sorumlusu bendim. Şimdi farklı vilayette ve bir sene sonra ben kendisine tekrar bir yakınlık gösterip bu arada kendimce onu" test" edecektim. Ona jest olsun diye görev yaptığı yerde işine yarayabilecek bir sürü alışveriş yaparak, büyük bir hediye paketini ona gönderdim. Kendisi bu durumdan çok mutlu olduğunu bana iletti ve böyle bir şeyi neden yaptığımı onun için ne ifade ettiğimi sorarak yakınlık gösterdi. Bu arada telefon üzerinden evlilik temalı geniş ve kapsamlı sohbetler yaptık. Bana 3-4 ay sonra yani şubat tatilinde istanbula geleceğini söyleyerek bir nevi görüşme için sözleştik. Bu arada bana göre "pot kırma" sayılabilecek bir kaç şey yaptı:

    Birincisi, ona hediye olarak gönderdiğim paketin içinden bir ürünün kendi zevkine hitap etmediğini söyledi. (bana göre hediye konusunda yorum yapmak alan kişiye büyük saygısızlık ve nezaketsizlik sayılır. Hediye atın dişine bakılmaz atasözü var) .
    Ayrıca, İstanbul'da MEB kurumunda acil bir işi olduğunu ve ona yardımcı olmamı benden rica etti. Tanıdık bulabilmek için çevremde birçok kişiye sordum fakat çıkmadı. Beni bu konuda beceriksizlikle, dirayetsizlikle vs suçlamaya başladı. (Bana göre bu davranışı da patavatsızlık ve nezaketsizlik örneği sayılır, çünkü ömründe bir defa yüz yüze görüştüğü fakat buna karşılık ona sayısız faydası dokunmuş birisine sırf kendi işini yapamadı diye fırça çekme cür'etini nereden buluyor diye düşündüm. Ayrıca, bu kişi bugüne kadar bana bir adet sakız bile almışlığı yok )

    Görüşme için sözleştiğimizden bahsetmiştim en son . Kendisi İstanbul'a geldiği halde uçuş planını İstanbul'da bir gün kalacak şekilde ayarlamış. Kendi ifadesi ile hasta olduğu için böyle yapmıştı, ancak dönüş uçuşu İstanbul'dan olduğu için bana bir hafta sonra dönüşte görüşebiliriz dedi, kabul ettim. Ancak, haber vermeden uçup gitti kendisi. Elbette isteseydi bu şekilde planlar, ve bir gün erken gelirdi ama yapmadı. Sergilediği tutum bana çok "çiğ" geldi açıkçası. Özetlemeye çalıştığım gibi, ona göre bir ilişkiyi erkek yönetmeliymiş, enerjisini, parasını, ilgisini vs son damlasına kadar tüketmeli, kız tarafı da adeta edilgen, yiyen, gönlü hoş tutulan taraf olmalı.

    Tüm bu olanlar bana kendimce yaptığım "test"in sonuçlarını bir kez daha ortaya koydu. Şöyle bir ders çıkarıyorum yaşadıklarımdan kendime: sana denk olmayan insanlarla takılma ve başlıkta da belirttiğim gibi sana attığın adımlarda eşit bir şekilde karşılık vermeyen, her şeyi senden bekleyen insanlara doğru adım atmaya devam etme. Elbette, üçüncü göz olarak sizin düşüncelerinizi çok merak ediyorum.

  • #2
    çok geç olmadan gerçek yüzünü görebilmişsin bu sana ders olmuş

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: nicky View Post
      çok geç olmadan gerçek yüzünü görebilmişsin bu sana ders olmuş
      Teşekkür ederim. Elbette, zararın neresinden dönülürse kardır, fakat ben çevresine ve arkadaşlarına çok şirin gözüken, facebookta gülücükler saçan, ama ikili ilişkilerde pragmatist ve ben merkezci bu tutumun asıl sebebini çok merak ettim kendi açımdan. Bir de öğretmen.....!

      Yorum


      • #4
        Bencil insanların özellikleri şöyle sıralanıyor:

        1. İmajlarını korumak için büyük dikkat gösterirler. Kendi dünyalarının diğerlerinkinden daha iyi olduğunu göstermek için çabalarlar ve bu imaja kanmazsanız sizden hoşlanmazlar.

        2. Genelde çok arkadaşları vardır, ancak bu arkadaşlık ilişkileri yüzeyseldir. Çekici görünebilirler, ama gizli amaçları egolarını tatmin edecek birilerini bulmaktır. Kendini beğenmişliklerini besleyecek insanları dünyalarına çekmek için birçok yol bulmuşlardır.

        3. Yetersiz hissederler. Bu eksikliği doldurmak için diğer insanları kullanırlar.

        4. İçten içe kendilerine güven duymadıklarından dolayı kendilerini diğerlerinden üstün görerek bu açığı kapatmaya çalışırlar. Farklılıklara karşı hoşgörülü değildirler.

        5. Uzun ilişkiler sürdüremezler. İnsanları kendilerine olan hayranlıklarına göre iyi ve kötü diye sınıflandırırlar. Dileklerini gerçekleştirdiğiniz sürece sizi hayatlarında isterler. Bu yüzden sizi seviyorken, bir anda sizden nefret edebilirler.

        6. Gerçek anlamda empati duygusuna sahip değildirler. Empati göstermeleri empati gösterdikleri kişiden elde ettiklerine bağlıdır.

        7. Kendilerine güvenleri yoktur.

        8. Dışarıya karşı oldukça kendilerine güvenli görünürler. Benzer şekilde dışarıdan bakıldığında başarılı görünürler, çünkü kusursuz bir imaj oluşturmak için büyük çaba harcarlar. Ancak iç dünyalarına girildiğinde sorunlarla karşılaşırsınız.

        9. Problemi genelde karşı tarafta görürler. Bu yüzden terapiden faydalanma oranları düşüktür.

        10. Minimum çabayla maksimum fayda beklerler.


        alıntı

        Yorum


        • #5
          ilk bes saatte anlaman gerekirdi yaranamayacagini neyse bundan sonrakilerde anlarsin artik

          Yorum


          • #6
            Bir arkadaş vardı artık görüşmediğim,bencillik sıfatına çok uyuyor. .. kız arkadaş meselesine gelince; acaba diyorum rahatsız olduğun detayları kendisiyle de paylaşsan, tepkisini ve açıklamalarını öğrensen farklı bir netice elde etmen mümkün olur mu? Yani niçin böyle yaptın diye sorsan...bizlere sorduğun gibi onada sorsan.en azından bir tecrübe olur senin için. Ancak cevaplarından eminsen sormanında pek anlamı olmaz tabi.
            Naz yapıyor veya seni sınıyor olabilir mi? Ne biliyim...çok farklı düşünen biri olabilir
            En kötü ihtimal ilişkiye gönülsüz olmasıdır. Olsada olur olmasada olur düşüncesindedir.

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: *Latife View Post
              ilk bes saatte anlaman gerekirdi yaranamayacagini neyse bundan sonrakilerde anlarsin artik
              Merhaba, teşekkürler. Şöyle söyleyeyim aslında haklısın ama arada başka bir kişi de olunca-halam gibi- böyle bir şeyi başkalarına açıklamak kolay olmuyor. Bir defa yemek yiyerek tanıyamazsin veya şans vermelisin, hemen kesip atma gibi sözleri duyuyorsun.

              Yorum


              • #8
                Orjinal yazı sahibi: birzamanlarben View Post
                Bir arkadaş vardı artık görüşmediğim,bencillik sıfatına çok uyuyor. .. kız arkadaş meselesine gelince; acaba diyorum rahatsız olduğun detayları kendisiyle de paylaşsan, tepkisini ve açıklamalarını öğrensen farklı bir netice elde etmen mümkün olur mu? Yani niçin böyle yaptın diye sorsan...bizlere sorduğun gibi onada sorsan.en azından bir tecrübe olur senin için. Ancak cevaplarından eminsen sormanında pek anlamı olmaz tabi.
                Naz yapıyor veya seni sınıyor olabilir mi? Ne biliyim...çok farklı düşünen biri olabilir
                En kötü ihtimal ilişkiye gönülsüz olmasıdır. Olsada olur olmasada olur düşüncesindedir.
                Merhaba, teşekkür ederim yazdığın için. Kendisi öğretmen sanırım biraz da bunun etkisi ile toz kondurmuyor. Eleştiri konusunda ise hiç tahammülü yok. Sürekli olarak "offf beni anlamıyorsun" diye savunmaya geçip bir esrar perdesinin arkasına gizlenmeye çalışıyor adeta. Oysa hiç de öyle bir anlaşılmazlığı filan yok. Bilgi, donanım, genel kültür bakımından da bende çok düşük bir seviyede. Bunların hepsi bir ölçüde katlanabilir diyelim ama ben bir kadının nezaketten taviz vermesine dayanamıyorum.
                İlişki konusunda gönülsüz değil de - hatta istekli fakat herşeyi erkek olarak ben yapmaliymisim demeye getiriyor. O yüzden başlığı böyle koydum. Bu dengesizliği tartışmak istedim

                Yorum

                İşleniyor...
                X