Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Okb ve evliliğim..nolur akıl verin.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Okb ve evliliğim..nolur akıl verin.

    Ben dini okb si olan böyle çok zor bi hastalık geçiriyorum 4-5 yıldır.tedavide görüyorum ama bu çok birşey tabii.bu hastalıgı çeken bilir öyle.
    Eşimle çok zor zamanlar yaşadık tabiki hastalık müddetince.ancak ona olan asırı sevgimden evlendik.7 ay iyiydim kavga ediyorduk tabi arasıra ama.hastalıgım tekrarlayınca ben yine sürekli ağlamaya başladım.ağlama atakları,içe kapanmalar,uyuyamamalar yani klasik okb takıntıları ve depresyon çöküntü.eşim sanırım artık bunu çekmek istemiyor.dün ayrılalım dedi.ama üzüldüğündenmidir nedir bilmem.ama çok mutsuz bu beni hepten yaralıyor.
    Ne yapmalıyım sizce.onsuz neyapacagım diye düşünüyorum.ama koca insanın sağlıgını seviyor işte.hastalık olunca gidiliyor demekki.
    Hastalıgıımaa cok üzülüyorumm neye üzüleyim bilmiyorum.

  • #2
    23 yaşındayım.bayanım.evim kira ancak annemlerin. 8 aylık evliyim.çok hoş bir bayanım.165 boyum var.evim 3 kat cok havadar ve cok güzel.özel bir şikette memurum iyi bir maaşım var.
    ancak dini okb konusu herşey olabilir sucluluk duygusu kafirlik duygusu kul hakkı duygusu birsürü şey.

    Yorum


    • #3
      Bazı sorular özel o bakımdan cvp veremicem.benim merak ettiigim gerçekten onu hasta olmamdan dolayı bırakmam onun için iyi olacakmı bu

      Yorum


      • #4
        Merhabalar, din çok hashas bir konu ve üzerinde çok fazla düşünmemesi gerek. Şöyle, çok fazla düşündüğün zaman bu takıntıya dönüşebiliyor. Anladığım kadarıyla her hareketini, her davranışı dine göre sorgulamamı yapıyorsun canım. Peki türbanlı birisimisin? Psikolojik destek alıyormusun?
        Eşinle olan hayatını, özellikle cinsel hayatınızı etkiliyor ise, eşin sana karşı soğuk davranabilir canım. Bazı şeyler için kendini serbest bırakman lazım, yani dini kurallara tam anlamıyla hangimiz uyuyoruz ki?

        Hayatı çok şartlanmadan, akışında yaşamak lazım..
        Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

        Yorum


        • #5
          Saol cnm bnm değilim açıgım.amaa dedigin gibi manyak bir takıntıya dönüşüyor işte
          Last edited by sonbaharr; 14-01-2011, 10:18 AM.

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: gizemhayrettin View Post
            Saol cnm bnm değilim açıgım.amaa dedigin gibi manyak bir takıntıya dönüşüyor işte
            Anladım canım, dediğim gibi çok fazla düşünmemeye gayret et, olmadı dikkatini başka yöne ver. Özellikle ölüm korkusu, insanda dine olan ilgisini daha çok artırıyor, buda çok fazla düşünmeye yol açıyor. Korkular beraberinde kaygıları getiriyor. Kaygılarda takıntıları. Sana tavsiyem, rahat olmaya çalış.Özellikle eşinle olan ilişkinde şartlanmadan, dini kuralları düşünmeden yaşa evliliğini, biraz rahat olmaya çalış..
            Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

            Yorum


            • #7
              Saol cnm çok haklısııın

              Yorum


              • #8
                yaşamanaliz ev adresini ve telefon numaralarını da sor insanların,ondan sonra yorum yap... çünkü onları bilmeden yorum yapamazsın değil mi komik...yorumların güzel aslında ve çözüm getirebilir ama bazen çok alakasız şeyler yazıorsun...bu yorumların hepsinde de mutlaka maddiyat war takip ediyorum

                Yorum


                • #9
                  yasamanaliz bayanmısın
                  çalışıyormusun (ticari veya maaşlı olarak)
                  merak ettim

                  Yorum


                  • #10
                    Geçmiş olsun ,forte donna nın dedigi gibi bu sorun yalnızca seni degil eşinide ilgilendirmekte ,onunda destek alması sana nasıl yaklaşması gerektigi neleri yapıp neleri yapmaması konusunda bilgilendirilmesi lazım .

                    Bu dini takıntının ortaya çıkmasında tahminime gore bulundugun ortam veya yetiştigin ortamın buyuk katkısı olmuş ,din hassas bir konu ama İslam dini mantık dinidir her şeyin mantıklı bir açıklaması vardır ,ancak ne yazıkki bazı kişiler işlerine geldigi gibi yorumladıklarından ,başkalarınıda olması gerekene gore degil kendi istekleri dogrultusunda yargılayıp karar vermekteler .

                    Bu durum senide etkilemiş diye duşunuyorum ,bu konuların fazla derinine inmemeye çalış ne kadar çok duşunursen o denli içinden çıkılmaz olur bu durumda hem seni hem eşini gereksiz yere mutsuz eder .

                    Tedavi oldugunu soyluyorsun ilaç tedavisi yanında destek olarak terapi goruyormusun ,terapininde çok buyuk faydası var ,insanın goremedigi noktaları ortaya çıkarmaya ve ona gore hareket etmesine olanak saglıyor .
                    ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

                    Yorum


                    • #11
                      ne kadar da kolay değilmi takma demek ... ancak yaşayan biliyor gerçekten...

                      Yorum


                      • #12
                        İnsan çok karmaşık bir canlı ve bir paragraf yazı ile onu anlayıp hiçbirimiz analiz edemeyiz.Fakat yine de birşeyleri paylaşabiliriz.Ama önemli olan senin sorularını kendi içinde çözmendir.

                        Dini takıntılara vesvese de denir.Bu takıntıların çözümü özet olarak şu şekilde nasihat edilmişti okuduğum bir sitede.Sende ararsan vesvese diye bulursun zaten.
                        'Vesvese şeytanın kötü şeyleri fısıldaması gibidir.Eğer kalbin temiz olmazsa şeytan senin aklını niye çelmeye çalışsın.Kötülük yapan zaten sonunu düşünmez ve pişmanlık duymaz.Sen düşüncesinden bile duyuyorsan zaten yapmazsın.Kendi haline bırak vesveseleri üstüne alınma.En sonunda umudu keser giderler.'

                        Yani böyle bir çözüm yolu bulmuş eski adamlar. Aslında bilişsel davranışçı terapi de buna benzer bir yönden.

                        Ben bu yazdıklarımın dini vecizeler kısmına inanmamakla birlikte inançlı biri böyle düşünerek kendini rahatlatabilir diye düşünüyorum.Ama tabi tavsiyem düşüncelerini kendi haline bırak, bir uğraş bul.sevginin yeri ayrıdır mutlu olduğun ortamlarda bulun vs. gibi şeyler olur. Ama tabiki düşüncelere aldırmamak çok zordur.Bunu birdenbire değil kademeli olarak yapmak gerekir.
                        Bunlar kolay şeyler değildir senin için biliyorum.Ama internetten ancak tavsiye alırsın ama havada kalmamasına çalış.

                        Yorum


                        • #13
                          sağolun arkadaşlarrrr ne diyim çeken bilir işteee

                          Yorum


                          • #14
                            OKB nin tedavisi var, iyi bir psikoterapiste başvurabilirsiz (İlaç +Psikoterapi yapan bir psikiyatriste)

                            Yorum

                            İşleniyor...
                            X