Merhabalar. Yeni boşanmış bir erkeğim. Yaşadığım süreci anlatmaya kalksam sayfalar yetmeyecek, bundan dolayı boşandığım eşimin ve benim artı ve eksi yönlerini, ailelerin durumunu, olaylarımızı madde madde aşağıda yazıyorum. Şu sıralar kimi zaman çok depresif haldeyim. Doğru mu yaptım yanlış mı diye soruyorum kendime. Aklım doğru diyor, kalbim yanlış diyor..
21 ay, aynı yastığa baş koyduk. son 5 ay ise ayrı idik. toplam 26 ay evli kaldık ve anlaşmalı boşandık.
Ben,
-Dürüstüm, vefalıyım
-İyi bir üniversiteden mezunuyum.
-İçedönük, az konuşan, az sayıda dostumla gerçekten dost olan biriyim
-kimseyi arkadan vurmam, harama dokunmam,
-Aile geleneklerine çoğunlukla bağlıyım
-Param çoksa harcarım yoksa mümkün olduğu kadar kasarım geleceğimi düşünürüm.
-Moralim bozulunca yada kızınca sessizleşirim, kendi içimde sorunu çözmeye çalışırım
-Evcimenim, gözüm eşimden başkasını görmez.
-17 yaşından itibaren ailesinden ayrı yaşamış biriyim
-Ailemi çok severim ama düşkün değilim
-İslami mezhebim Sunni
Eşim;
-Dürüst, kıpır kıpır, konuşkan
-Evlendiğimizde lise mezunu idi, zorla açık öğretimi bitirdi.
-Herkesle iletişim kurabilir, kendisini sevdirir
-Yardımsever, güleryüzlü
-Morali bozulunca konuşmaya başlar, kızgınken kırıcı konuşabilir
-Ailesine çok düşkün
-Küçük yalanlar söyleyebiliyor, daha önce söylediği lafları çevirtebiliyor
-Genel kültürü bana göre zayıf
-Kolaycı
-İslami mezhebi alevi
Benim ailem
-Ege külltürü ve geleneklerini yansıtırlar
-Kardeşlerimin konumu ve genel kültürü yüksek
-Kötü günlerde kenetlenilir
-İletişim bende eşimin ailesine göre zayıf
-Herkes heryerde oturmasına kalkmasına, konuşmasına dikkat eder.
Eşimin ailesi
-İstanbulun ortasında ortaanadolu kültürü ve alevilik
-Kardeşlerinin konumu ve genel kültürü düşük
-İçiçe yaşarlar, bana göre vıcıklık var
-Eşimin ailesiyle iletişimi çok kuvvetli
-Oturmasını kalkmasını, konuşmasını bilmezler
Durumlar
-Eşim istanbullu, ben izmirliyim
-eşim ailesinin yanından hiç ayrılmamış
-evlilik izmire
-Eşim şehir değişikliği olacağı için evlenmeden önce işini bıraktı, izmirdeykende sürekli iş aradı.
-Evlenmeden 9-10 ay önce iş kurdum. İş oturmadan evlendim
Olaylar
-Evlenme sürecinde eşimin annesinin sürekli olarak beni istememesini laflarıyla ve hareketleriyle belli etmesi
-Evlendiğimiz günden itibaren finansal problemlerle uğraşmam
-Kurduğum işten memnuniyetsizliğim ve bunun eve moralsizlik olarak yansıması
-Eşimin iş bulamaması, evde kalmaya alışık olmaması, ailesini çok özlemesi
-Eşimden evliliğimizin 6.ayında sıkışmam dolayısıyla altınların küçük bir kımını yerine geri koymak kaydıyla istemem ve eşimin tepki vermesi, sonucumda benim kafamda bir soru işareti kalması
-Eşimin ailesi geldiğinde sürekli beni muahbbet haline sokmaya çalışması, muhabbet etmeyince de bana hakaret etmesi, benim özellikle yaptığımı ima etmesi,..bu yüzden kavgalar gürültüler...
-Yine kendi aileine benim ilgi alakam ile ilgili kavgalar gürültüler
-Bunlarla ilgli benim anneme boşanabiliriz diyerek şikayetler...İstemeden benim ailenin içten içe ona karşı oluşmaya başlayan tepkisi
-Evliliğimiz 1.yılındönümünde şiddetli kavga ve benim evi ilk kez o gece terketmem
-eşimin kavgalarda aşırı derecede tahrikleri, benim ise mümkün olduğu kadar sakinleşme isteğim.
İşimden memnuniyetsiz olmam nedeniyle yeni bir işe biriyle ortaklık yaparak girmem.
-Eşimin yeni işimde çalışmak istemesi ve benim buna çeşitli nedenlerle karşı çıkmam sonucu oluşan büyük kavgalar
-Yine şiddetli bir kavgamızda, benim artık onun tahriklerine dayanamayacak olduğumun farkına varıp evden gitmek istediğimde işi ileri götürüp bana saldırması, benimde onu itip kakmam ve evden çıkıp gitmem, sonunda ertesi günü beni karakola şikayet etmiş olması ve bunun benim gururumu kırması( yemin ederim ki dövmedim) Ozaman benim boşanmayı telaffuz etmem fakat ailelerin araya gelmesi,
-Yeni girdiğim işte ortak kazığının başlaması, bir dünya yazılan çek ve ortada para yok
-Benim yavaş yavaş işten dolayı psikolojimin bozulmaya başlaması, hayatım karardığını düşünmeye başlamam
-Borçları ailemin çabasıyla ödemeye çalışıyor olmam,
-Eşimden para ihtiyacında altınları sorduğumda , olan altınları kardeşine verdiğini söylemesi, ve bunu bana 2 ay hiç söylememiş olması , (benim güvenimi bitirdi)
-İşimin bozulmasından dolayı izmiri terkedip ilçedeki varolan evlerimizden birine geçmemiz gerekliliği fakat eşimin ilçeye gitmeye karşı olması, ben gelmiyorum sen gidersin demesi
-Her hafta yüksek meblağlı çek ödemekten psikolojinin dağıldığı, acınacak bir durumda olmam, yaklaşık bir ayda 10 kg vermem
-eşimin bir gün ben evde yokken evdeki tüm çeyiz eşyalrını en ufak detaylarına kadar toplayıp evi terketmesi ve istanbula gitmesi, ben zor durumdayken beni arkamdan vurması
-bana son yaptığı hareketten sonra ailemin kesinlikle eşimi istememesi
-Benim güveniminin kırılması
-2 ay boyunca aramızda onun geri gelmesi müzakereleri ama anlaşamama
-Boşanmayı benim istemem
-ayrı yaşanılan sürede onunda benim ve ailemin onu artık istemediğimiz kanaatine vararak boşanmayı kabul etmesi
Kısaltarak yazmaya çalıştım. ha ne oldu şimdi derseniz. Boşandıktan sonra onu özlüyorum. Bazen keşke şu hataları yapmasaydım diyorum ama sonra onun yaptıklarını düşününce şükrediyorum ama ben hala seviyorum
(
21 ay, aynı yastığa baş koyduk. son 5 ay ise ayrı idik. toplam 26 ay evli kaldık ve anlaşmalı boşandık.
Ben,
-Dürüstüm, vefalıyım
-İyi bir üniversiteden mezunuyum.
-İçedönük, az konuşan, az sayıda dostumla gerçekten dost olan biriyim
-kimseyi arkadan vurmam, harama dokunmam,
-Aile geleneklerine çoğunlukla bağlıyım
-Param çoksa harcarım yoksa mümkün olduğu kadar kasarım geleceğimi düşünürüm.
-Moralim bozulunca yada kızınca sessizleşirim, kendi içimde sorunu çözmeye çalışırım
-Evcimenim, gözüm eşimden başkasını görmez.
-17 yaşından itibaren ailesinden ayrı yaşamış biriyim
-Ailemi çok severim ama düşkün değilim
-İslami mezhebim Sunni
Eşim;
-Dürüst, kıpır kıpır, konuşkan
-Evlendiğimizde lise mezunu idi, zorla açık öğretimi bitirdi.
-Herkesle iletişim kurabilir, kendisini sevdirir
-Yardımsever, güleryüzlü
-Morali bozulunca konuşmaya başlar, kızgınken kırıcı konuşabilir
-Ailesine çok düşkün
-Küçük yalanlar söyleyebiliyor, daha önce söylediği lafları çevirtebiliyor
-Genel kültürü bana göre zayıf
-Kolaycı
-İslami mezhebi alevi
Benim ailem
-Ege külltürü ve geleneklerini yansıtırlar
-Kardeşlerimin konumu ve genel kültürü yüksek
-Kötü günlerde kenetlenilir
-İletişim bende eşimin ailesine göre zayıf
-Herkes heryerde oturmasına kalkmasına, konuşmasına dikkat eder.
Eşimin ailesi
-İstanbulun ortasında ortaanadolu kültürü ve alevilik
-Kardeşlerinin konumu ve genel kültürü düşük
-İçiçe yaşarlar, bana göre vıcıklık var
-Eşimin ailesiyle iletişimi çok kuvvetli
-Oturmasını kalkmasını, konuşmasını bilmezler
Durumlar
-Eşim istanbullu, ben izmirliyim
-eşim ailesinin yanından hiç ayrılmamış
-evlilik izmire
-Eşim şehir değişikliği olacağı için evlenmeden önce işini bıraktı, izmirdeykende sürekli iş aradı.
-Evlenmeden 9-10 ay önce iş kurdum. İş oturmadan evlendim
Olaylar
-Evlenme sürecinde eşimin annesinin sürekli olarak beni istememesini laflarıyla ve hareketleriyle belli etmesi
-Evlendiğimiz günden itibaren finansal problemlerle uğraşmam
-Kurduğum işten memnuniyetsizliğim ve bunun eve moralsizlik olarak yansıması
-Eşimin iş bulamaması, evde kalmaya alışık olmaması, ailesini çok özlemesi
-Eşimden evliliğimizin 6.ayında sıkışmam dolayısıyla altınların küçük bir kımını yerine geri koymak kaydıyla istemem ve eşimin tepki vermesi, sonucumda benim kafamda bir soru işareti kalması
-Eşimin ailesi geldiğinde sürekli beni muahbbet haline sokmaya çalışması, muhabbet etmeyince de bana hakaret etmesi, benim özellikle yaptığımı ima etmesi,..bu yüzden kavgalar gürültüler...
-Yine kendi aileine benim ilgi alakam ile ilgili kavgalar gürültüler
-Bunlarla ilgli benim anneme boşanabiliriz diyerek şikayetler...İstemeden benim ailenin içten içe ona karşı oluşmaya başlayan tepkisi
-Evliliğimiz 1.yılındönümünde şiddetli kavga ve benim evi ilk kez o gece terketmem
-eşimin kavgalarda aşırı derecede tahrikleri, benim ise mümkün olduğu kadar sakinleşme isteğim.
İşimden memnuniyetsiz olmam nedeniyle yeni bir işe biriyle ortaklık yaparak girmem.
-Eşimin yeni işimde çalışmak istemesi ve benim buna çeşitli nedenlerle karşı çıkmam sonucu oluşan büyük kavgalar
-Yine şiddetli bir kavgamızda, benim artık onun tahriklerine dayanamayacak olduğumun farkına varıp evden gitmek istediğimde işi ileri götürüp bana saldırması, benimde onu itip kakmam ve evden çıkıp gitmem, sonunda ertesi günü beni karakola şikayet etmiş olması ve bunun benim gururumu kırması( yemin ederim ki dövmedim) Ozaman benim boşanmayı telaffuz etmem fakat ailelerin araya gelmesi,
-Yeni girdiğim işte ortak kazığının başlaması, bir dünya yazılan çek ve ortada para yok
-Benim yavaş yavaş işten dolayı psikolojimin bozulmaya başlaması, hayatım karardığını düşünmeye başlamam
-Borçları ailemin çabasıyla ödemeye çalışıyor olmam,
-Eşimden para ihtiyacında altınları sorduğumda , olan altınları kardeşine verdiğini söylemesi, ve bunu bana 2 ay hiç söylememiş olması , (benim güvenimi bitirdi)
-İşimin bozulmasından dolayı izmiri terkedip ilçedeki varolan evlerimizden birine geçmemiz gerekliliği fakat eşimin ilçeye gitmeye karşı olması, ben gelmiyorum sen gidersin demesi
-Her hafta yüksek meblağlı çek ödemekten psikolojinin dağıldığı, acınacak bir durumda olmam, yaklaşık bir ayda 10 kg vermem
-eşimin bir gün ben evde yokken evdeki tüm çeyiz eşyalrını en ufak detaylarına kadar toplayıp evi terketmesi ve istanbula gitmesi, ben zor durumdayken beni arkamdan vurması
-bana son yaptığı hareketten sonra ailemin kesinlikle eşimi istememesi
-Benim güveniminin kırılması
-2 ay boyunca aramızda onun geri gelmesi müzakereleri ama anlaşamama
-Boşanmayı benim istemem
-ayrı yaşanılan sürede onunda benim ve ailemin onu artık istemediğimiz kanaatine vararak boşanmayı kabul etmesi
Kısaltarak yazmaya çalıştım. ha ne oldu şimdi derseniz. Boşandıktan sonra onu özlüyorum. Bazen keşke şu hataları yapmasaydım diyorum ama sonra onun yaptıklarını düşününce şükrediyorum ama ben hala seviyorum
(

Öyle uçurum bir fark yaşamadık. Sonuçta alevi olunca hristiyan veya musevi olmuyor. Yine kuran var ortada, yine dua var ortada. Adaptasyon sorunu yaşamadı. Ben sadece ilk zamalar arkadaş ortamlarında alevilik konusu açılınca rahatsız oluyordum. Benim eşimde bende aleviyim diye çıkıyordu ortaya. Ozaman bir rahatsızlık duyuyordum ama ona da hak veriyordum.
Yorum